Friday, August 12, 2011

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ






ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟ
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η δήλωση της υπουργού παιδείας ότι σήμερα υπάρχουν πολύ περισσότερες εφημεριακές θέσεις από τις προβλεπόμενες και γι’ αυτό δεν χρειάζεται η χειροτονία νέων κληρικών, δημιουργεί προβλήματα στις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας, ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Σεβασμιότατος Μητροπολιτης Κορίνθου κ. Διονύσιος.
Η ΕΥΘΥΝΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ
___________
Σεβασμιότατε!
Είναι δική σας πρώτιστα η ευθύνη ή του Αρχιεπισκόπου και της Ιεράς Συνόδου να στηλιτεύσουν το ατόπημα της Υπουργού “Διά βίου μάθησης”;
Προφανώς του Αρχιεπισκόπου και της Συνόδου.
Ακούσατε τον Αρχιεπίσκοπο ή την Ιερά Σύνοδο να βγάλουν έστω και άχνα για το θέμα, ενώ πέρασαν τόσες μέρες που η κυρία υπουργός έκανε τις απαράδεκτες δηλώσεις;
Οχι βέβαια.
ΔΕΙΡΑΤΕ ΤΟ ΣΑΜΑΡΙ! ΟΧΙ ΤΟ ΓΑΙΔΑΡΟ!
____________
Θα μου απαντήσετε ίσως ότι εσείς κάνατε το καθήκον σας.
Οχι Σεβασμιότατε! Δεν κάνατε το καθήκον σας. Το κάνατε μισό. Για να ακριβολογούμε δείρατε το σαμάρι! Οχι το γάιδαρο.
Για να κάνετε το καθήκον σας θα πρέπει προπαντός να στηλιτεύσετε αυστηρά τη σιωπή της Συνόδου και τη συνωμοσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ο οποίος τα έκανε πλακάκια με τους “διά βίου” άθεους και γι’ αυτό κοπανούν ανελέητα την Εκκλησία, το μάθημα των θρησκευτικών κτλ..
Γι’ αυτά τα θέματα μιλήσατε; Δυστυχώς δεν βγάλατε άχνα!
Αρα δεν κάνατε το καθήκον σας, Σεβασμιότατε.!
Θέλετε να λέτε τα πράγματα σωστά και να σας επαινούμε με όλη μας την καρδιά;
Αρχίστε από αυτά από τα οποία κινδυνεύει κυρίως η Εκκλησία.
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: Η ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΟΜΑΧΩΝ
__________
Μη μας υπενθυμίζετε τις τέσσερις φάλαγγες του Φράνκο που προελαύνουν προς τη Μαδρίτη! Δεν περιμένουμε, άλλωστε, τίποτα καλύτερο από τους Πασόκους. Για την πέμπτη φάλαγγα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, του Γιαγκάτζογλου και της λοιπής χορείας, οι οποίοι ενεργούν συνωμοτικά ανενόχλητοι στα ανώτατα κλιμάκια της Διοίκησης της Εκκλησίας αναμένουμε τον ελεγκτικό σας λόγο.
Από την αφωνία των ποιμένων της - πλην ελαχίστων περιπτώσεων - και από τον συνωμότη των άθεων κυβερνώντων πρασινοφρούραρχο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο κινδυνεύουν τα πραγματικά συμφέροντα της Εκκλησίας και του ευλογημένου μας Γένους.
Αλλιώς ουδείς εμπιστεύεται τις ανησυχίες σας ως κατά Θεόν Σεβασμιότατε.
Ο ΘΕΟΜΠΑΙΚΤΗΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΣΑΣ
____________
Αλλά να έλθουμε - αν δεν έχετε αντίρρηση - και σε ένα άλλο θέμα. Αναφερθήκατε πρόσφατα σε κληρικό της Μητρόπολής σας ο οποίος αν είναι να πιστέψουμε το ένα δέκατο των όσων κατηγορείται, είναι με τον επιεικέστερο δυνατόν χαρακτηρισμό Θεομπαίκτης.
Και περί μεν του κληρικού αυτού δεν χρειάζεται ασφαλώς περαιτέρω αναφορά. Θέλω να πιστεύω ότι κινήσατε ήδη τη διαδικασία της καθαίρεσης και του αποσχηματισμού του.
Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΒΑΔΡΑΧΑΝΗ
_____________
Σεβασμιότατε,
Δεν πρέπει οι άγιοι αρχιερείς να ελέγχουν με σχολαστική ακρίβεια ποιους ανθρώπους χειροτονούν ή ποιους ανέχονται να ιερουργούν στη Μητρόπολή τους ή ποιους δέχονται όταν έρχονται από άλλες Μητροπόλεις;
Δεν βλέπετε, επί παραδείγματι, τι ζημιά προκαλείται από τον αχαρακτήριστο κληρικό Μελέτιο Βαδραχάνη τον οποίο ο Σεβασμιότατος Φλωρίνης κ. Θεόκλητος δεν καθαίρεσε - ως όφειλε - και ο Αγιος Κηφισίας δέχθηκε χωρίς περίσκεψη - ως μη όφειλε - να εντάξει στον κατάλογο των κληρικών της Μητρόπολής του;

Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥΣ
________________
Εσείς ο ποιμενάρχης της Κορίνθου δεν έχετε ευθύνη για την παρουσία αυτού του Θεομπαίκτη σε άγιο θυσιαστήριο της Θεόσωστης Μητροπόλεως σας;

Δεν αντιλαμβάνεστε ότι εσείς οι επίσκοποι έχετε ευθύνη έναντι του Θεού για τους ιερείς της επαρχίας σας;
Δεν γνωρίζω αν ο περί ου ο λόγος ιερεύς ήταν κληρικός της Μητροπόλεως Κορίνθου πριν την ενθρόνισή σας.
Αν μεν εσείς ευθύνεστε επειδή εντάχθηκε στη Μητρόπολή σας η ευθύνη σας προφανώς είναι τεράστια.
Αν ήταν ήδη κληρικός της Μητροπόλεως Κορίνθου πριν χειροτονηθείτε Μητροπολίτης η ευθύνη σας δεν είναι λιγότερη, επειδή γνωρίζετε ασφαλώς το ποιόν του προκατόχου σας και έτσι είναι αδιανόητο να έχετε εμπιστοσύνη στις χειροτονίες του.
ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Α΄
__________
Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Α΄, Σεβασμιότατε, έκανε πολλά καλά στην Εκκλησία. Διέπραξε όμως και ορισμένα σημαντικά λάθη. Ενα από αυτά είναι ότι δεν βρήκε τρόπο να καθαιρέσει τον αείμνηστο Παντελήμονα μαζί με τα υπόλοιπα φυντάνια που καθαίρεσε ή εκθρόνισε και τον άφησε να κηλιδώνει το άγιο θυσιαστήριο και τη Θεόσωστη επαρχία σας.
Σεβασμιότατε! Αναμένουμε να ζητήσετε επείγουσα σύγκληση της Συνόδου της Ιεραρχίας για να αντιμετωπίσει τις κινήσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και των άλλων πεμπτοφαλαγγιτών που τον περιβάλλουν και να ξεκαθαρίσετε την επαρχία σας από ότι σαθρό σας κληροδότησε η ποιμαντορία του αείμνηστου Παντελεήμονα.
Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.
*****
ΚΟΡΙΝΘΟΥ: “ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ”

Του κ. Αιμίλιου Πολυγένη
=====
Για τις προσλήψεις των ιερέων μίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιος, καθώς και για τις ελλείψεις που υπάρχουν στις Ιερές Μητροπόλεις.
Ο Μητροπολίτης Διονύσιος μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι «η κα Υπουργός είπε ότι υπάρχει υπερεπάρκεια ιερέων σε σχέση με την σύμβαση, δηλαδή με τον αριθμό των ιερέων που προέβλεπε η σύμβαση 1950, και η οποία προέβλεπε να είναι 8500 ιερείς στην Ελλάδα.»
«Ξεχνά όμως η κα Υπουργός ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας τότε, ήταν περίπου 7,5 εκατομμύρια. Ξεχνά ακόμη η κα Υπουργός ότι η Κυβέρνηση του 1940, επέτρεπε στην Εκκλησία ανά χιλίους κατοίκους σε μια ενορία να υπάρχουν επιπλέον ιερείς», πρόσθεσε ο κ. Διονύσιος.
Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Κορίνθου αναφέρθηκε στα κενά της επαρχίας του, αλλά και στα κενά άλλων Μητροπόλεων.
«Καλό θα είναι να μην γίνονται τέτοιου είδους δηλώσεις εκ μέρους των αρμοδίων, οι οποίες είναι πυροτεχνήματα και οι οποίες κατά την απλή μου λογική, το μόνο που μπορούν να δημιουργήσουν είναι προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Διονύσιος.
Επίσης ο Μητροπολίτης, υπογράμμισε: «Κανένα Κράτος δεν μπορεί να μας καθορίσει τι προσωπικό πρέπει να έχουμε, το Κράτος οφείλει να πληρώνει τους Κληρικούς, έναντι της περιουσίας που έλαβε από την Εκκλησία».
Κλείνοντας ο κ. Διονύσιος, αναρωτήθηκε ότι «δεν καταλαβαίνω τους λόγους που το Κράτος αυτή την στιγμή δείχνει, ότι ερωτοτροπεί με την άρση των όρων μισθοδοσίας του κλήρου και γιατί το κάνει».
«Αυτό μου έχει δημιουργήσει πάρα πολλά ερωτηματικά», πρόσθεσε ο κ. Διονύσιος.
ΠΗΓΗ:
Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment