Friday, August 26, 2011

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ... "ΘΕΟΛΟΓΟΙ"


Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ..."ΘΕΟΛΟΓΟΙ"


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===========



Το έριξαν... στη θεολογία στη Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο Μνημόνιο.


Ο κ. Τσίπρας μας βγήκε πολύ “Oρθόδοξος”. “Η κόλαση δεν επαναδιαπραγματεύεται επειδή είναι κόλαση”, είπε.


Ο κ. Βενιζέλος από την άλλη αποδείχτηκε “Παπικός”. Πιστεύει στο Καθαρτήριο και μάλιστα με πλημμελή γνώση της παπικής διδασκαλίας περί καθαρτηρίου πυρός.


Σύμφωνα με τη διδασκαλία του Παπισμού το Καθαρτήριο είναι ένα στάδιο καθάρσεως κατά το οποίο καθαίρονται πριν μπουν στον παράδεισο, όσοι πέθαναν εν μετανοία χωρίς να προφθάσουν όμως να εκτελέσουν τα επιτίμια της μετανοίας.


Ο κ. Βενιζέλος όμως, με το ευφυολόγημά του στη Βουλή, το θεώρησε ως τόπο όπου οι καθαιρόμενοι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κάτι για να σωθούν, ενώ αντίθετα η διδασκαλία του Παπισμού αφήνει αυτή τη δυνατότητα στη χάρη του Θεού και στις προσευχές της Εκκλησίας.


Και "Παπικός" λοιπόν και αστοιχείωτος ο κ. Βενιζέλος μας.


Αντί να ασχολούνται με τη θεολογία με τόσο άγαρμπο τρόπο και με εξυπνοβλακείες καλύτερα και οι δύο να κοιτάξουν να κάνουν τη δουλειά τους.


Οι μεν Πασόκοι ξεπούλησαν κυριολεκτικά την πατρίδα μας και είναι εντελώς ανίκανοι να χειριστούν την κρίση, ενώ οι του Συνασπισμού εκφράζουν συνήθως ότι πιο αντιεκκλησιαστικό και ξενόφερτο στον τόπο μας.


Αφού θέλει να μιλά “ορθόδοξα” ο κ. Τσίπρας καλά κάνει να μην προωθεί και να ψηφίζει αντιχριστιανικούς νόμους και να μην υποστηρίζει κάθε ξενόφερτο στην πατρίδα μας.


Οσο για τον κ. Βενιζέλο ας κοιτάξει να βοηθήσει τον τόπο από το νέο του πόστο και τη θεολογία και τα ευφυολογήματα ας τα αφήσει στην άκρη.


Δεν μας έχει συνηθίσει άλλωστε σε ορθόδοξες παρεμβάσεις. Οχι μόνον τώρα, αλλά και όταν ως κυβερνητικός εκπρόσωπος του αλήστου μνήμης Ανδρέα Παπανδρέου ανέλαβε τον άχαρι ρόλο να δικαιολογεί τις διαταγές του ολετήρα της Ελλάδας, ο οποίος - της Μιμής Λιάνη τα κελεύσματα πειθόμενος - επισφράγισε την αδικία σε βάρος των 12 Μητροπολιτών.


Ας αφήσει λοιπόν τα θεολογικά στα οποία προφανώς δεν έχει ορθόδοξες επιδόσεις και ας κοιτάξει τη δουλειά του.


Παραθέτουμε στη συνέχεια το κέιμενο που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ... ΚΑΘΑΡΤΗΡΙΟ!

ΟΙ “ΘΕΟΛΟΓΙΚΕΣ” ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ



«Η κόλαση δεν αναδιαπραγματεύεται γιατί είναι κόλαση. Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα θα μας οδηγήσει στη κοινωνική χρεοκοπία», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Ευάγγελο Βενιζέλο πριν λίγο στη Βουλή, για να εισπράξει την απάντηση:


«Υπάρχει μεταξύ της κολάσεως και του παραδείσου και μια ενδιάμεση κατάσταση. Το καθαρτήριο. Όταν είσαι σε αυτό έχεις μια προσδοκία αν είσαι συνεπής να έχεις ελπίδα να πας στον παράδεισο. Σε αυτή τη φάση είμαστε τώρα. Φλεγόμαστε αλλά δεν καιγόμαστε και πρέπει να προσέξουμε να μην καεί η χώρα».


«Θεολογική» η συζήτηση…




ΠΗΓΗ:


Πύλη Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ,


www.tsantiri.gr

No comments:

Post a Comment