Saturday, August 27, 2011

Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΜΕΙΩΤΗ ΣΦΟΔΡΟΤΗΤΑ



Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΜΕΙΩΤΗ ΣΦΟΔΡΟΤΗΤΑ
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====
Αντί να γράψουν κάτι για να ωφελήσουν μια ψυχή, είτε με την προβολή ενός Αγίου ανθρώπου, είτε με την κριτική των κακώς κειμένων στην Εκκλησία με την ελπίδα ότι θα διορθωθούν, οι usual suspects συνεχίζουν τον ατέλειωτο διασυρμό των πάντων.
Αφού διέσυραν τον Αγιο Ναυπάκτου ως αθεολόγητο και Ρωμανιδόπληκτο τώρα ανακάλυψαν ότι ο Σεβ. κρύβεται πίσω από όλα τα κακά της Εκκλησίας!!! (Κύριε ελέησον! Εχουν παραφρονήσει κυριολεκτικά!).
Αλλά δεν έφτανε αυτό. Τον κατηγορούν επίσης ότι είναι “Βοσπορίτης”, δηλαδή οικουμενιστής.!!! Ο Ναυπάκτου οικουμενιστής! Τι να πει κανείς; Η παράνοια σε όλο της το μεγαλείο.
ΑΛΛΟ ΠΟΛΕΜΙΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΧΥΔΑΙΟΣ ΚΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΟΣ
____________
Τι άλλο υπονοούν - εκτός από το ότι είναι οικουμενιστής - όταν τον αποκαλούν Βοσπορίτη; Οτι σέβεται το θεσμό του Οικουμενικού Θρόνου! Γιατί να μην το σέβεται; Τούρκος ή “Ιεχωβίτης” είναι ο Σεβασμιότατος Ναυπάκτου για να δείχνει ασέβεια προς τον αρχαιότερο και ενδοξότερο θεσμό της Ορθοδόξου Εκκλησίας και του ευλογημένου μας Γένους;
Αυστηρή κριτική κατά του Οικουμενισμού ασκούν πολλοί. Και δικαίως! Αλλά πλην του γνωστού αχαρακτήριστου κληρικού υπάρχει κανείς άλλος που αποκαλεί τον Πατριάρχη Τουρκόσπορο και Τουρκοεβραιόσπορο; Και αυτός ο άνθρωπος στέκεται ακόμη μπροστά στο Αγιο θυσιαστήριο και προωθείται μάλιστα σε επιτελικές θέσεις του πνευματικού αγώνα;!!! Ντροπή!
ΚΑΙ Ο ΣΕΒ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΟ ΤΟΥ ΔΙΑΣΥΡΜΟΥ
_________
Και φυσικά - όπως προειδοποιήσαμε πριν λίγες μέρες - δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσουν έξω από το στόχαστρό τους, ούτε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημο, αφού τρέφουν και οι δύο αβυσσαλέο μίσος κατά του Αγίου Αττικής. Ετσι τώρα τον κατηγορούν ότι ο Γκατζιρούλης ΔΕΣΠΟΤΗΣ ήταν κι έτσι ΑΚΟΜΗ φέρεται!!!".
Τι εννοούν με αυτό; Οτι δεν θα χειροτονούσε, ούτε θα ανεχόταν κληρικούς στη Μητρόπολή του που αναζητούν - όπως αναίσχυντα γράφουν στα ιστολόγια - “τράνζες” στη Συγγρού, “μελαψούς” για την κοπρολαγνεία τους στη Βικτωρίας, Κούρδους στην Κουμουνδούρου και ο Θεός ξέρει τι άλλο στα “φουγάρα” της Πτολεμαίδος;
Σε αυτό έχουν δίκαιο. Ο Αγιος Αττικής φοβάται το Θεό και σέβεται το Ευαγγέλιο και έτσι δεν ανέχεται τέτοιες καταστάσεις. Αν τις ανεχόταν άλλωστε θα τον είχαν αποκαταστήσει από καιρό. Δεν τον συγχωρούν όμως με τίποτα επειδή όταν ήταν εν ενεργεία Μητροπολίτης Αττικής τους τάραξε κυριολεκτικά όλους όσους μάζεψε ο Βαβανάτσος. Οπως δεν τον συγχωρούν επειδή δεν πήγε να τους προσκυνήσει όταν - χωρίς δίκη και απολογία - τον εκθρόνισαν και επιμένει να ζητά δικαιοσύνη και αποκατάσταση της κανονικής τάξεως στην Εκκλησία.
ΟΥΤΕ Ο π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΜΑΝΙΑ ΤΟΥΣ
______________
Τελέστηκε πρόσφατα το ετήσιο μνημόσυνο του αείμνηστου ηρωικού επισκόπου Φλωρίνης Αυγουστίνου - του θρυλικού “Καντιώτη” -, όπως τον αποκαλούσε ο κόσμος.
Αντί λοιπόν να βρουν την ευκαιρία να αναδείξουν την αγία προσωπικότητα, το ασκητικό ήθος και την κατά Θεόν παρρησία του αείμνηστου επισκόπου - όπως έκανε το ιστολόγιο Αυγουστίνος Καντιώτης και άλλα ιστολόγια - βρήκαν την ευκαιρία να διασύρουν την κυρία Καπλάνογλου και άλλους στενούς συνεργάτες του αείμνηστου θρυλικού επισκόπου, οι οποίοι ουδέποτε σκανδάλισαν τους πιστούς, αλλά αντίθετα αφιέρωσαν ανιδιοτελώς τη ζωή τους στο Χριστό και στην Εκκλησία. Να σημειωθεί μάλιστα ότι τούτο επετεύχθη με τη συνδρομή και του γνωστού “Αεροκήρυκος”. Η λυκοφιλία μεταξύ των δύο κληρικών καλά κρατεί, αν και φυσικά,- όπως όλες οι λυκοφιλίες - έχει ημερομηνία λήξεως.
ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ κ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
__________
Παριστάνει τον θαυμαστή του αγωνιστή θεολόγου κ. Σωτηρόπουλου ο π. Μελέτιος Βαδραχάνης. Και για να αποδείξει το “σεβασμό” του έχει δώσει το όνομά του κ. Σωτηρόπουλου σε ένα από τα δεκάδες ιστολόγια που διαχειρίζεται. Φυσικά αυτό δεν τον σταματά ως “Αμέθυστο” να τα ρίχνει στον κ. Σωτηρόπουλο. Αυτό δα έλειπε να τον άφηνε να νομίζει ότι θα μείνει στο απυρόβλητο. Και η ζωή συνεχίζεται και προπαντός ο ατέλειωτος και αδίστακτος διασυρμός πάντων και πασών...
Παραθέτουμε στη συνέχεια αποσπάσματα από την ωραία ανάλυση του Ευαγγελίου που αφορά τη συκοφαντία του ευλαβούς και πατριώτη κληρικού π. Ιωήλ Κωνστάνταρου, που μας έδωσε την αφορμή για το πιο πάνω σχόλιο.
*****
ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
Του Αρχιμ. Ιωήλ Κωνστάνταρου
=====
Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που έχουν βάλει σκοπό στη ζωή τους να «μωμοσκοπούν» τους εργάτες του Ευαγγελίου και ευκαίρως-ακαίρως, να κρίνουν και να κατακρίνουν τους λόγους, τα έργα και γενικώς όλες τις ενέργειες των ποιμένων.
Να υπογραμμίσουμε τώρα ότι η ίδια ευθύνη βαραίνει και τους δικούς μας ώμους όταν κάποιοι είτε αφελώς είτε συνειδητώς ρίχνουν την «λάσπη» τους εναντίον των πνευματικών μας Πατέρων και Διδασκάλων;
Αυτό αγαπητοί μου είναι το μόνο βέβαιο.
Αυτό όμως που δημιουργεί πικρία και μάλιστα μεγάλη στους πνευματικούς ανθρώπους, είναι το ότι είμαστε εύκολοι στο να αποδεχόμαστε τις ποικίλες κατηγορίες που τα «πολυβολεία του άδου» εκτοξεύουν κυρίως εναντίον των συνειδητών εργατών του Ευαγγελίου.
Πόσα ψεύδη, πόσες στημένες κατηγορίες, πόσο δηλητήριο εκτοξεύεται για να σπιλωθούν άνθρωποι που εργάζονται ανιδιοτελώς και με όλες τους τις δυνάμεις και τα χαρίσματά τους στον αμπελώνα του Κυρίου! Άνθρωποι οι οποίοι ζουν για την Εκκλησία και όχι από την Εκκλησία...
Κάποιο μάλιστα δημοσιογράφοι που σκοπό έχουν να «ενημερώνουν την κοινωνία», μάλλον να γκρεμίζουν τις κοινωνικές δομές και να κατασκανδαλίζουν όσες αστήρικτες ψυχές, φαίνεται πως πριν σύρουν την «πένα» τους επάνω στο χαρτί, την βουτούν πρώτα «εις φάρυγγα όφεως».
Το ότι θα υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις ανθρώπων που ξέφυγαν από την αποστολή τους, τούτο είναι αναμφισβήτητο, πλην όμως σε καμμία των περιπτώσεων δεν θα πρέπει να μας κάνει να απορρίπτουμε το σύνολο των ποιμένων μας, όπως ακριβώς και οι πρώτοι χριστιανοί, δεν απέρριψαν τους Αποστόλους επειδή ο ένας, ο Ιούδας, έφτασε να καταλήξει στην προδοσία και στο έγκλημα των αιώνων.
Και όπως, εάν ένα ιατρός ή κάποιος εκπαιδευτικός, αποδειχθεί ότι δεν βρίσκονται στα ύψη της αποστολής τους, δεν θα απορρίψουμε την ιατρική επιστήμη και όλους τους εκπαιδευτικούς, κατά παρόμοιο τρόπο, τα τυχόν λάθη, μικρά ή μεγάλα ελαχίστων κληρικών δεν θα πρέπει να μας σκανδαλίζουν και να γίνονται αιτία ώστε κάποιοι να κλονίζονται στην πίστη.
Εμείς, δεν έχουμε παρά να αγωνιζόμαστε, όλοι μαζί, κλήρος και λαός και με καθαρή συνείδηση και εν παρρησία, στα όργανα του σκότους και στους συγχρόνους ψευδοδιδασκάλους, να απαντούμε: «Η εμή απολογία τοις εμέ ανακρίνουσιν αύτη εστί», η αλήθεια και ο συνειδητός τρόπος ορθοδόξου βιωτής.
Αμήν.

No comments:

Post a Comment