Saturday, August 13, 2011

ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΕ! ΣΥΓΚΑΛΕΣΤΕ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ Π.Σ.Ε.



ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΕ! ΣΥΓΚΑΛΕΣΤΕ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟΝ Π.Σ.Ε.


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=========


Οι όπου γης Ορθόδοξοι, Παναγιότατε, σας συγχαίρουν υικά για τα πενηντάχρονα της ιερατικής διακονίας σας, που πανηγυρίσατε στη γενέτειρά σας Ιμβρο, με την παρουσία πλήθους επισκόπων, άλλων κληρικών και λαού και του Ελληνα υπουργού εξωτερικών.


Ευχόμαστε ταπεινά ο Αγιος Θεός να σας φωτίζει και να σας εμπνέει σε κάθε σας βήμα.


Σήμερα χαιρόμαστε για τα πενηντάχρονα της ιερατικής διακονίας σας, Παναγιότατε!


Σε λίγες μέρες οι απανταχού της γης ορθόδοξοι θα συμπορευθούν νοερά μαζί σας στην Παναγία του Σουμελά και θα δεηθούν ο Αγιος Θεός να κάνει το θαύμα του και να ξαναλειτουργήσει σύντομα ως ορθόδοξη Μονή και να αφεθεί ελεύθερο το Οικουμενικό Πατριαρχείο να επιτελέσει απρόσκοπτα το έργο του.


ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ Π.Σ.Ε.

_______________


Παναγιότατε! Με την ευκαιρία της πεντηκονταετίας της ιερατικής διακονίας σας ζητούμε ένα αντίδωρο της πατρικής αγάπης σας για την υική αγάπη που καθηκόντως σας προσφέρουμε.


Η Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει σύντομα να αποφασίσει την έξοδο από το Π.Σ.Ε. (Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών - γράφε αιρέσεων).


Η ΑΘΕΙΑ ΚΑΛΠΑΖΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΕΣ "ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ"

_____________


Τα αποτελέσματα πρόσφατης δημοσκόπησης στην Ολλανδία απέδειξε ότι το ένα έκτο των Ολλανδών παστόρων είναι άθεοι ή αγνωστικιστές οι οποίοι κηρύττουν επίσημα την αθεία στους προτεσταντικούς ευκτήριους οίκους. Η “Μεταρρυθμισμένη “Εκκλησία” τους ανήκει στο Π.Σ.Ε..


Τα ρεζιλίκια της Αγγλικανικής “Εκκλησίας” (“Επισκοπελιανή” όπως είναι γνωστή στις ΗΠΑ), που επίσης ανήκει στο Π.Σ.Ε. τα γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα. Δεν είναι μόνον ότι χειροτονούν γυναίκες και ομοφυλόφιλους πάστορες και “επισκόπους”, αλλά και κληρικούς όπως τον επίσκοπο του Ντάραμ που διακήρυξε την απιστία του στη θεότητα και στην Ανάσταση του Κυρίου την ημέρα της ενθρόνισής του.!!!


Οσο για το σημερινό “φιλορθόδοξο” Δρυίδη πριμάτο του Αγγλικανισμού που συμμετέχει σε ορθόδοξα πατερικά σεμινάρια στην Οξφόρδη δεν χρειάζονται σχόλια.


Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ Π.Σ.Ε. ΥΠΟΣΚΑΠΤΕΙ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

___________


Παναγιότατε! Τι δουλειά έχουν οι Ορθόδοξες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες στο Παγκόσμιο Συμβούλιο των αιρέσεων που είναι γεμάτο Προτεσταντικές σέκτες, που αυτοαποκαλούνται “Εκκλησίες” και οι οποίες αρνούνται πολλές φορές την ύπαρξη του Θεού ή την πίστη στη Θεότητα του Χριστού;


Πώς είναι δυνατόν η Ορθόδοξη Εκκλησία να συμμετέχει στο Π.Σ.Ε. Παγκόσμιο Συμβούλιο των "Εκκλησιών" χωρίς να προσβάλλει καίρια την πίστη Της ότι είναι η Μία αδιαίρετη Εκκλησία;


ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΣΑΣ

__________


Το πιο μεγάλο δώρο που μπορείτε να κάνετε στα πνευματικά σας παιδιά αυτές τις μέρες που γιορτάζουμε τα πενηντάχρονα της ιερατικής διακονίας σας και συμμετέχουμε στη χαρά των απανταχού της γης ορθοδόξων για τη λειτουργία στην Παναγία του Σουμελά, που θα τελέσετε μεθαύριο, είναι να συγκαλέσετε σύνοδο όλων των Ορθοδόξων Πρωθιεραρχών στο Φανάρι για να αποφασίσετε από κοινού την έξοδο από το Παγκόσμιο Συμβούλιο των “Εκκλησιών” - γράφε αιρέσεων - όπως έπραξαν ήδη η Εκκλησία της Βουλγαρίας και το Πατριαρχείο Γεωργίας.


Παραθέτουμε στη συνέχεια τα κείμενα που μας έδωσαν την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΕΝΑΣ ΣΤΟΣ ΕΞΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ ΙΕΡΩΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΤΗΣ ΕΙΤΕ ΑΘΕΟΣ


Του Γιώργου Αγγελόπουλου

===========


Ενας στους έξι ιερείς της Προτεσταντικής Εκκλησίας της Ολλανδίας είναι είτε αγνωστικιστής είτε άθεος, έδειξε πρόσφατη έρευνα του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Αμστερνταμ. Ο αιδεσιμότατος Κλας Χέντρικσε είναι ένας απ' αυτούς.


Εχει την ενορία του στο Γκόρινχεμ, στην Κεντρική Ολλανδία, και έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «Πιστεύοντας σ' έναν ανύπαρκτο Θεό», με αποτέλεσμα η Εκκλησία του να εξετάσει το ενδεχόμενο να τον παύσει. Ωστόσο, όταν διαπιστώθηκε πως οι απόψεις του είναι τόσο ευρέως διαδεδομένες μεταξύ των κληρικών της, αποφάσισε να μην ξεχωρίσει τον συγκεκριμένο ιερέα επιβάλλοντάς του κυρώσεις.


Στην εκκλησία του Χέντρικσε, η λειτουργία είναι μάλλον συμβατική, με ύμνους, αναγνώσεις αποσπασμάτων από τη Βίβλο και την Κυριακή Προσευχή. Ομως το μήνυμα από το κήρυγμά του μοιάζει αποθαρρυντικό για έναν χριστιανό: «Επωφελήσου όσο περισσότερο μπορείς από τη ζωή στη γη, επειδή κατά πάσα πιθανότητα θα έχεις μόνον αυτή». «Προσωπικά δεν έχω το ταλέντο να πιστεύω στη μετά θάνατον ζωή», λέει ο ιερέας στον Ρόμπερτ Πίγκοτ του BBC. «Οχι, για μένα η ζωή μας, η αποστολή μας, είναι πριν από τον θάνατο». Δεν πιστεύει επίσης στην ύπαρξη του Θεού ως υπερφυσικού όντος. «Μπορεί να υπάρξει εδώ κάτω στη γη, ανάμεσα σε σας και σε μένα, ανάμεσα σε ανθρώπους. Ο Θεός δεν είναι καθόλου ένα ον είναι μια λέξη για την εμπειρία ή η ανθρώπινη εμπειρία». Λέει επίσης πως ο Ιησούς μπορεί να μην υπήρξε ποτέ, αν και πιστεύει πως η περιγραφή της ζωής του στην Καινή Διαθήκη αποτελεί μια πολύτιμη πηγή σοφίας για το πώς να ζει κανείς.


Ο Χέντρικσε κάθε άλλο παρά μόνος είναι στις πεποιθήσεις του αυτές. Μια άλλη ιερέας της Προτεσταντικής Εκκλησίας της Ολλανδίας, η Κίρστεν Σλάτεναρ, λέει στον συντάκτη του BBC ότι πιστεύει πως ο όρος «Υιός του Θεού είναι ένα είδος τίτλου», πως ο Ιησούς ήταν ένας «πολύ ιδιαίτερος άνθρωπος, επειδή έζησε με την αγάπη, με το πνεύμα του Θεού που βρήκε μέσα του» και πως αυτά που λέει δεν αλλάζουν «το πραγματικό νόημα του χριστιανισμού». «Η Εκκλησία πρέπει να είναι ευαίσθητη σε ό,τι συμβαίνει στην κοινωνία, πρέπει να αλλάζει για να παραμείνει χριστιανική. Δεν μπορείς να κάνεις σήμερα κήρυγμα για τον Παράδεισο με τον ίδιο τρόπο που το έκανες πριν από 2.000 χρόνια», λέει ο Ρίκο Φόρμπεργκ της Εκκλησίας του Αμστερνταμ Στρομ Βεστ.


Για πολλούς, οι θέσεις αυτές είναι απελευθερωτικές. Για τους συντηρητικούς της Ολλανδικής Μεταρρυθμιστικής Εκκλησίας, είναι καταστροφικές. «Οταν φέρνουμε ανθρώπους στην Εκκλησία πετώντας έξω τον Ιησού Χριστό, χάνουμε τον πυρήνα του χριστιανισμού», λέει ο αντιδήμαρχος της πόλης Στάφορτς, όπου επικρατούν οι πιστοί της Εκκλησίας αυτής. «Δεν μεταρρυθμίζουμε θεσμούς και στάσεις, αλλά τον πυρήνα του μηνύματός μας.


ΠΗΓΗ:


Ακτίνες,


Νέα


*****


ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ Η ΙΜΒΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Των Νίκου Παπαχρήστου και Νίκου Μαγγίνα

============

Την Ίμβρο επισκέπτεται ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Σταύρος Λαμπρινίδης, ο πρώτος πολιτικός επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας που επισκέπτεται το μαρτυρικό και πολύπαθο αιγαιοπελαγίτικο νησί. Στο μικρό αεροδρόμιο της νήσου τον κ. Λαμπρινίδη υποδέχθηκε ο επιχώριος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος και εκπρόσωποι της ομογένειας.


Στη συνέχεια μετέβησαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου τον υποδέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ομογενείς κάτοικοι της Ίμβρου αλλά και Ίμβριοι που ζουν στο εξωτερικό και οι οποίοι επέστρεψαν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης υποδέχθηκε με θέρμη τον κ. Λαμπρινίδη. Στην προσφώνηση του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις δύσκολες στιγμές που βίωσαν οι Ίμβριοι.


«Μέσα στο κατακαλόκαιρο και καθώς περιμένουμε την εορτή της Παναγίας, στην οποία ως Υπέρμαχο στρατηγόν του τόσες ελπίδες στήριξε κατά καιρούς το Γένος μας, κλέψατε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας και πετάξατε επάνω από το καταγάλανο Αιγαίο και μας ήλθατε στην ακριτική Ίμβρο ως άγγελος ειρήνης. Αυτής της ειρήνης που τόσο μας έλειψε τις τελευταίες δεκαετίες της ιστορίας του νησιού μας, της Ίμβρου, η οποία, μαζί με τη γειτονική Τένεδο, «μετεωρίζονται στο μεταίχμιο δύο κόσμων και υφίστανται τους κλυδωνισμούς της σύγκρουσης αυτών», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.


«Είμεθα, κ. Υπουργέ, άνθρωποι φιλήσυχοι, φιλειρηνικοί και νομοταγείς, γι’ αυτό και πιστεύουμε ότι αδίκως πληρώσαμε εμείς για σφάλματα και παραλείψεις άλλων. Εμείς μόνο λαϊκό πολιτισμό δημιουργήσαμε διαμέσου των αιώνων, καλλιεργώντας οι Ίμβριοι την ελιά και οι Τενέδιοι το αμπέλι και απλώνοντας χέρι φιλίας και συνεργασίας προς κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως.» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. «Το Αιγαίο ημπορεί και πρέπει να γίνει, όχι μόνο με λόγια αλλά με έργα θάλασσα που θα ενώνει τους δύο λαούς και τα καράβια που θα διασχίζουν τα νερά του Αιγαίου να μεταφέρουν όχι εργαλεία πολέμου και καταστροφής αλλά μηνύματα αγάπης και ειρήνης».


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον κ. Σταύρο Λαμπρινίδη για την επίσκεψη του στην Ίμβρο, «την πρώτη επίσκεψη Έλληνος Υπουργού Εξωτερικών εδώ, που για μας τους Ιμβρίους σημαίνει δικαίωση και αναγνώριση του γεγονότος ότι στα πολύ δύσκολα χρόνια μετά το 1964 η Ελλάδα δεν υποστήριξε τα καταφώρως καταπατηθέντα δίκαιά μας όσο θα έπρεπε». Στο σημείο αυτό ο Οικουμενικός Πατριάρχης υπενθύμισε ότι ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, το 1995, είχε ζητήσει συγνώμη για την στάση της Ελλάδος έναντι των Ιμβρίων και των Τενεδίων.


Ο Έλληνας ΥπΕξ


Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας στην αντιφώνησή του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα 50 χρόνια Ιεροσύνης του Οικουμενικού Πατριάρχη. «Εφέτος ο Παναγιώτατος συμπληρώνει 50 χρόνια Ιεροσύνης, χρόνια αδιάλειπτης προσφοράς στο ποίμνιο του. Εσείς, Παναγιώτατε, ξέρετε καλύτερα απ’ όλους ότι τα χρόνια αυτά είχαν ημέρες χαράς αλλά και ημέρες οδύνης. Ημέρες αίθριες αλλά και ημέρες νεφελώδεις. Ημέρες ενθουσιασμού και αισιοδοξίας αλλά και ημέρες αγωνίας και απογοήτευσης. Με την σοφία σας και την ανεξάντλητη αγάπη σας δεν καμφθήκατε από τις δυσκολίες αλλά έχετε σταθεί στο ύψος του Ιερού χρέους που έχετε επωμισθεί» είπε ο κ. Σταύρος Λαμπρινίδης.


"Η διπλή όμως αυτή εορτή και οι εκδηλώσεις που έχετε διοργανώσει ήταν για εμένα και μια ευκαιρία που δεν ήθελα να χάσω. Επισκέπτομαι την Ίμβρο με βαθιά συγκίνηση και χαίρομαι που έχω την ευκαιρία να συναντηθώ με τους κατοίκους της" συνέχισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος και σημείωσε: "Υπήρξαν προβλήματα και δοκιμασίες στα χρόνια που πέρασαν. Είμαι εδώ για να σας πω ότι στεκόμαστε δίπλα σας και δεν σας ξεχνάμε. Το μέλλον σας ως Ιμβρίων Τούρκων πολιτών είναι στην Ευρώπη. Η πλήρης ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την εκπλήρωση όλων των σχετικών κριτηρίων, θα είναι καλή για την Ελλάδα, για την Τουρκία και για ολόκληρη την περιοχή μας. Θα είναι καλή για τους λαούς μας".


Ο κ.Λαμπρινίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις των εκπροσώπων των Ιμβρίων με τις Αρχές της Τουρκίας.


"Οι επαφές των εκπροσώπων σας, των Συλλόγων σας και του Συντονιστικού σας Οργάνου με την Τουρκική Κυβέρνηση και τις τοπικές Αρχές μπορούν να συμβάλουν στην περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών και στην επίλυση των προβλημάτων σας, που έχουν καταγραφεί και από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, όσον αφορά τα ιδιοκτησιακά, εκπαιδευτικά και θρησκευτικά σας δικαιώματα" είπε ο κ. Λαμπρινίδης και επισήμανε ότι "πολλά είναι ακόμη αυτά που πρέπει να γίνουν. Οι εκκλησίες σας, οι τάφοι των προγόνων σας, τα σχολεία των παιδιών σας, οι περιουσίες σας που είναι εδώ, όλα αυτά που συνιστούν την κοινή μας μνήμη στην Ίμβρο πρέπει να διατηρηθούν και να ξαναζωντανέψουν, όπως ξαναζωντανεύουν σήμερα με την επίσκεψη τόσων απόδημων Ιμβριωτών στο αγαπημένο τους νησί".


ΠΗΓΗ:


Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ

3 comments:

  1. Η συμμετοχή μας εις αυτό τίποτα το καλό δεν προξένησε.
    Η περεταίρω παραμονή προβλήματα θα δημιουργήσει.
    Η έξοδος είναι η καλύτερη λύσις.

    ReplyDelete
  2. Πολύ ορθά αδελφέ Ανάστασιε!

    Εγω έχω τις ελπίδες μου στον Αγιο Θεό ότι η Παναγία μας θα φωτίσει τον Παναγιότατο και τους άλλους πρωθιεράρχες μας να πράξουν αυτό που πρέπει.

    ReplyDelete
  3. Αμην!.. για την ειρήνη στη Εκκλησία..πην

    ReplyDelete