Thursday, March 3, 2011

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ"


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΤΟΥ ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΛΩΜΑΤΟΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===========


Ο ένας μετά τον άλλο, οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες και ο Ιερός κλήρος των Μητροπόλεων της Ελλάδας δηλώνουν, ότι θα αρνηθούν να παραλάβουν την “Κάρτα του πολίτη” αν έχει το 666 ή αν παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα.

Υπενθυμίζουμε ότι αυτή ακριβώς ήταν η θέση, που κατέγραψε η θεοκίνητη πέννα του π. Επιφάνιου Θεοδωρόπουλου - πατερικής μορφής του αιώνα μας - και γι’ αυτό μας προξενεί ιδιαίτερη χαρά το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι αρχιερείς μας στοιχούνται στη διδασκαλία του, όπως εύγλωττα και αδιάψευστα έχει καταγραφθεί στο γνωστό σε όλους άρθρο του για το θέμα.


Είναι πολύ ευχάριστο το ότι τόσοι πολλοί Αρχιερείς μας ηγούνται του αγώνα των πιστών, που αρνούνται το ηλεκτρονικό φακέλλωμα, την προσπάθεια δηλαδή χαλκεύσεως ηλεκτρονικών δεσμών για να εγκλειστεί μέσα ο άνθρωπος και να φαλκιδευθεί η ελευθερία του.


Πολλώ μάλλον φυσικά η “Κάρτα του πολίτη” και κάθε άλλη ηλεκτρονική “Κάρτα” είναι απαράδεκτη αν προσβάλλει την πίστη μας με τον δυσώνυμο αριθμό του θηρίου.


Να συγχαρούμε, με όλη μας την καρδιά, το Σεβασμιότατο Μαντινείας κ. Αλέξανδρο, που προσετέθη στους αγωνιστές Επισκόπους της Εκκλησίας μας, που μας καθοδηγούν προς τη σωστή πορεία, και να ευχηθούμε και ο ίδιος και οι σεβαστοί πατέρες της Μητροπόλεως Μαντινείας να προμαχούν πάντοτε για όλα τα θέματα της πίστεως.


Παραθέτουμε, στη συνέχεια, την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ 666 ή ΑΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

=============


Με τη χάρη και την ευλογία του Χριστού μας και με τις Αρχιερατικές Ευλογίες του σεπτού Ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ έλαβε χώρα την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011 Συνάξη των Ιερέων οι οποίοι ανήκουν στις Αρχιερατικές Περιφέρειες της Μητροπόλεως μας, εξαιρουμένων των Ιερέων που ανήκουν στις Αρχιερατικές Περιφέρειες της Κυνουρίας και για τους οποίους θα διεξαχθεί η ίδια Σύναξη στο επόμενο διάστημα, σε σημείο πλησιέστερο προς αυτούς.


Η Ιερατική Σύναξη έλαβε χώρα στην Ενορία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Τρίπολη, αρχής γενομένης με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και την Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ Μακαρίας Μνήμης και Αιωνίου Αναπαύσεως των Αρχιερέων των ευλαβώς Αρχιερατευσάντων εν τη Ιερά Μητόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας ως και των Ιερέων, Ιερομονάχων και Μοναχών των ευλαβώς διακονισάντων εν αυτή. Ακολούθησε η διεξαγωγή της Συνάξεως στο πνευματικό κέντρο της Ενορίας.

Μετά το πέρας των εισηγήσεων διεξήχθη διάλογος, απαντήθηκαν πολλές ερωτήσεις και συνάμα ακούστηκαν πολλές απόψεις σχετικές με τα ως άνω θέματα.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αλέξανδρος έθεσε προς συζήτησι της Συνάξεως το θέμα της κάρτας του πολίτου και μετά πολλή συζήτησι το Ιερό Σώμα των Πατέρων της Συνάξεως απεφάσισε ότι: "εάν η κάρτα του πολίτου είναι συνδεδεμένη με τον αριθμό 666 και περιέχει μυστικά προσωπικά δεδομένα των πολιτών απορρίπτεται και ουδείς εκ των Ιερέων και των Ενοριτών της Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας θα παραλάβη αυτήν.


ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφάια”

No comments:

Post a Comment