Sunday, December 12, 2010

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ...ΤΩΝ ΜΑΤ!!!







Πλήρης αποτυχία της ιερόσυλης συναυλίας του Ιερώνυμου και του ΓΑΠ που έβαλαν την ορχήστρα και τον Νταλάρα να τραγουδήσουν μέσα στο ναό!

Χιλιάδες πιστοί γιουχάισαν και τον Πρόεδρο και τον Αρχιεπίσκοπο!

Χρειάστηκαν τα ΜΑΤ και έκλεισαν πολύ κόσμο εκτός της εκκλησίας για λόγους ασφαλείας για να κάνουν συναυλία κατά της... μισαλλοδοξίας!


ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑΣ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ

Του Νίκου Παπαχρήστου
=====================
Από τις αποδοκιμασίες στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, τα ειρωνικά και ρατσιστικά συνθήματα ομάδας πολιτών και την ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στιγματίστηκε η έναρξη της συναυλίας κατά της μισαλλοδοξίας στον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών.
Με γιουχαΐσματα, παρατεταμένα συνθήματα και ειρωνικά χειροκροτήματα υποδέχθηκαν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια περίπου 2000 άτομα που ήταν συγκεντρωμένα έξω από τον περίβολο του ναού και στα μπαλκόνια των γύρω πολυκατοικιών.

Ο ανώτατος πολιτειακός άρχων έφτασε στον Άγιο Παντελεήμονα υπό τους ήχους ειρωνικών και ρατσιστικών συνθημάτων. «Ο λαός απαιτεί ο Παπούλιας στο κλουβί», «καλωσήρθες στην Τουρκία» και «καλωσόρισες Ταγίπ Ερντογάν» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούγονταν μέσα από τις ομάδες των συγκεντρωμένων και εμφανώς εξαγριωμένων διαδηλωτών, την ώρα που ο Κάρολος Παπούλιας ανέβαινε τα σκαλιά του ναού υπό την προστασία ισχυρών δυνάμεων της Αστυνομίας.

Ενδεικτικό της έντασης και της έκτασης των υβριστικών και ρατσιστικών συνθημάτων ήταν πως οι υπεύθυνοι της συναυλίας αναγκάστηκαν να αυξήσουν την ένταση των ηχείων προκειμένου να καλυφθούν οι φωνές διαμαρτυρίας.

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους ήταν και διαδηλωτές που νωρίτερα το μεσημέρι είχαν διαμαρτυρηθεί στην πλατεία Συντάγματος και την Αρχιεπισκοπή Αθηνών κατά της Κάρτας του Πολίτη.

Εκατοντάδες πιστοί, κυρίως ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά, αλλά και αρκετοί μετανάστες που επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν τη συναυλία από κοντά έμειναν έξω από τον Άγιο Παντελεήμονα, καθώς μετά την άφιξη του προέδρου της Δημοκρατίας και των επίσημων προσκεκλημένων οι πόρτες του ναού έκλεισαν και απαγορεύθηκε η είσοδος, για λόγους ασφαλείας, όπως υποστήριξαν οι υπεύθυνοι της Αστυνομίας.

Το γεγονός αυτό εξόργισε τους πολίτες και τους παρισταμένους, οι οποίοι απομακρύνθηκαν από τον περίβολο της εκκλησίας, που φρουρούνταν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, στα γύρω στενά .

Στη συναυλία εκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, παραβρίσκονται η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών Ιωάννης Μάνος.

Στο λόγο που εκφώνησε πριν από τη συναυλία, ο κ. Ιερώνυμος τόνισε ότι «η εκκλησία έχει αποστολή να ενώνει του ανθρώπους όπως και η μουσική» και επισήμανε «ότι στην εποχή της παγκοσμιοποίησης η εκκλησία θα πρέπει να συμβάλει στην παραγωγή πολιτισμού».

Ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Ιωάννης Μάνος δήλωσε πως «πρόκειται για μια εκδήλωση ενότητας, με στόχο της ανάδειξη της πνευματικής και πολιτιστικής δημιουργίας, με στόχο να προβληθεί ο λόγος, ο σεβασμός και ο διάλογος και να αναδειχθεί στους κατοίκους της περιοχής και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους ότι ο πολιτισμός ενώνει».


ΠΗΓΗ:

Πυλώνας εκκλησιαστικών ειδήσεων ΑΜΗΝ

8 comments:

  1. Επιτέλους η πραγματική εικόνα του Ιερώνυμου αποκαλύφθηκε. Γιαυτό αμέσως μετά την απόφαση της ΔΙΣ σχετικά με το θἐμα της Ομολογίας Πίστεως (την γνωστή μεσοζέβικη απόφαση) δόθηκε κρυφή εντολή ως φαίνεται για να κάψουν κάποιοι την Ομολογία Πίστεως και να κυνηγήσουν τους υποστηρικτές της (όπως τα είπε και ο π. Ζήσης με λεπτομέρειες τότε).

    ReplyDelete
  2. Σε ποια μεσοβέζικη απόφαση της ΔΙΣ αναφέρεσαι;

    ReplyDelete
  3. Κι από κοντά κι ο άλλος εκλεκτός του ψευτοπροοδευτικού κατεστημένου,ο αρχιοικουμενιστής αρχιεπίσκοπος Αλβανίας.Όπου οικουμενιστική και κοσμοπολίτικη εκδήλωση πρώτος ο κος Αναστάσιος που κατηγορήθηκε στο παρελθόν ότι μετέδωσε τη Θεία Κοινωνία σε Ρωμαιοκαθολικούς και κατόπιν δικαιολογήθηκε ότι δε γνώριζε το δόγμα που πρεσβεύουν.Κρίμα που κάποτε τον θαύμαζα για τα όσα είχε τραβήξει απ τη σεραφειμική λαίλαπα.Τα έδωσε μια κλωτσιά όλα με τη μετέπειτα συμπεριφορά του.Ακούς εκεί να παίρνει τα εύσημα του Κωνσταντόπουλου,του Τσίπρα και του Αλαβάνου!Οποίον κατάντημα!

    ReplyDelete
  4. Απράδεκτη η στάση του Αλβανίας για πολλά θέματα.

    Πολύ μεσοβέζικη η στάση του στον Οικουμενισμό και όχι μόνον.

    ReplyDelete
  5. Τελικά εκεί που ο κόσμος τον είχε για άγιο τον Αλβανίας,οι πιστοί με την ενημέρωσει τους, για την Παναίρεση του Οικουμενισμού τον κατάταξαν στο ντροπιαστικό βάθρο των Αρχιοικουμενιστών...Εύγε,τα πρόβατα ξυπνάνε και φυλάνε όντως τα άλλα προβατάκια!Οι αθεόφοβοι έτσι όπως το πάνε θα βάλουν και την JULIA να κάνει σόου!!!Έλεος Μακαριώτατε,έλεος και αίσχος...άραγε τί θα έπαθε ο Άγιος Παντελεήμων βλέποντας την κατάντια του ναού του;Η Ανούλα του "χιονιά" δεν ντρέπεται και κάνει και δημόσιες εμφανίσεις;Μόνο αν έχει συνοδία τα ΜΑΤ...

    ReplyDelete
  6. Την Αννούλα του χιονιά την κατάλαβα.

    Η Τζούλια ποια είναι;

    ReplyDelete
  7. Μέ πόνο ψυχής είδα τήν άνίερη αύτή χρησιμοποίηση τού ίερού ναού άπό όπου μερικές άπό τις έκάθοντο σταυροπόδι. Σέ καμία περίπτωση δέν θά ήθελα νά ήμουν συμετέχων καί πολύ περισσότερο διοργανοτής αύτής τής διότι ένα ήμερα κρίσεως δέν θά μπορούσα νά άπολογηθώ έμπροσθεν τού Θρόνου τού Θεού.Ό μακαριότατος θά έπρεπε δίκην Χριστού νέ έκβάλει έξω τούς καί όχι νά συμετέχει. Εύχομαι στόν Πανάγαθο Θεό νά τούς συγχωρέσει διότι . γρηγόρης

    ReplyDelete