Thursday, December 9, 2010

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΝΤΑΛΑΡΑ ΚΑΙ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ


ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΝΤΑΛΑΡΑ ΚΑΙ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!!!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=================

Επέπρωτο να το ζήσουμε και αυτό!

Συναυλία του Νταλάρα με ορχήστρα μέσα στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου ο οποίος μάλιστα προσκάλεσε και τον Πρόεδρο Παπούλια να παρεβρεθεί στην εκδήλωση!!!

Διερωτόμαστε!

Δεν υπάρχουν άλλοι χώροι για να πραγματοποιηθεί “συναυλία αλληλεγγύης” και πρέπει να γίνει μέσα στην εκκλησία; Η γύρω περιοχή είναι γεμάτη με θέατρα.

Αυτές οι γελοιότητες γίνονται σε ναούς των Παπικών και των Προτεσταντών.

Τι θέση έχουν οι συναυλίες σε ορθόδοξη εκκλησία;

Αφού μετέτρεψε την πνευματική διακονία του σε φιλανθρωπικό έργο (ούτε παράρτημα του υπουργείου Κοινωνικής Προνοίας να ήταν η Εκκλησία) τώρα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προωθεί τον άλλο στόχο που του υπέδειξαν οι άθεοι κυβερνώντες. Προσπαθεί να εμπεδώσει την πολυπολιτισμική φυσιογνωμία της πατρίδας μας ακόμη και με τη βεβήλωση των ιερών ναών!

Εχουμε φτάσει πια στο τελευταίο σκαλοπάτι του κακού της σκάλας.

Πόσο πιο κάτω θα ρίξει το κύρος της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος;

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή του πιο πάνω σχολίου.

*****

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΝΤΑΛΑΡΑ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ
==========

Ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στη μισαλλοδοξία και τις ακρότητες θα "αντηχήσει" στον Άγιο Παντελεήμονα Αττικής την Κυριακή, στη συναυλία ενότητας που οργανώνουν το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η Αρχιεπισκοπή.


Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής, Ιωάννης Μάνος, τόνισε ότι "Το Μέγαρο Μουσικής έχει ως φιλοσοφία και το άνοιγμα στην πόλη. Πρέπει το Μέγαρο να βγει έξω από τα τείχη του και να έχει μια παρουσία, όχι μόνο σε χώρους συναυλιών ή σε χώρους ωδείων, αλλά και σε χώρους κοινωνικής έντασης, σε χώρους της ζωής γενικότερα". Ο κ. Μάνος επισήμανε ότι "ήρθε η ιδέα αυτή να οργανώσουμε μια συναυλία στον Αγ. Παντελεήμονα ακριβώς επειδή αυτή είναι μία δύσκολη περιοχή, οι κάτοικοι της βιώνουν πολύ δύσκολες καταστάσεις. Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται οι καταστάσεις αυτές με τη βία. Χρειάζονται δράσεις κοινωνικής σύγκλισης και ειρήνης που να προστατεύουν τους κατοίκους και όλους όσοι βρίσκονται σε αυτή την περιοχή".

Την Κυριακή στις 6 το απόγευμα, σε μια ταραγμένη γειτονιά που έχει βρεθεί συχνά στο επίκεντρο της προσοχής λόγω βίαιων καταστάσεων, θα πραγματοποιηθεί μία μουσική εκδήλωση για την ειρηνική συνύπαρξη και την αλληλεγγύη, την οποία θα παρακολουθήσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.


ΠΗΓΗ:

Ξυπνήστε ρε,

ΑΠΕ

3 comments:

  1. Μεταφέρω το σχετικο σχόλιο από το αξιόλογο ιστολόγιο "Αναβάσεις";


    Συναυλία ΜΕΣΑ (?) στον πολύπαθο Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα


    Δεν έφτανε που μια ήσυχη γειτονιά, με ένα ειρηνικό Ναό, μετατράπηκε από τις ορδές των εισβολέων σε χώρο αναστάτωσης και εγκληματικότητας, με αποτέλεσμα να εκδιώκονται οι Έλληνες κάτοικοι από την «ανύστακτη γκετο-πίεση» την οποίαν σκοπίμως επιτρέπουν ειδικά τον τελευταίο χρόνο, για να επιτύχουν την γκετο-ποίηση, τώρα αυτός ο πολύπαθος Ναός του Αγίου Παντελεήμονα θα «ευλογηθεί» με την διοργάνωση συναυλίας εντός του Ιερού Ναού, με βασικό διοργανωτή τον Νταλάρα, και τις ευλογίες και την «προστασία» του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.
    Με αυτή την «ευλογία» εντός Ναού, προφανώς θαυματουργικά θα τελειώσουν τα βάσανα των Ελλήνων ορθοδόξων κατοίκων!

    Αν αυτό είναι το «ανύστακτο ενδιαφέρον» της Ιεραρχίας της Εκκλησίας, (όπως η ίδια αρέσκεται να το κατονομάζει), θα μας συγχωρέσετε αλλά θα προτιμήσουμε την «Σιωπή των Αμνών» που τηρεί στο θέμα της ηλεκτρονικής υποδούλωσης αρχής γενομένης με την φοροκάρτα.

    Τελειώνοντας το σχόλιό μας θα παραθέσουμε την θέση της Αρχιεπισκοπής :
    «Οπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών επιδιώκει τη συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς και ανθρώπους της τέχνης με σκοπό την ανάδειξη των πνευματικών και πολιτισμικών αγαθών και την κοινωνική αλληλεγγύη. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, θεωρεί πως η εν λόγω εκδήλωση στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος αλλά και η εν γένει συνεργασία με το Μέγαρο συνάδει με την ευρύτερη αυτή πνευματική(?) προσπάθεια.»
    και θα ρωτήσουμε, όταν φτιάξουν με τις στερήσεις του πολύπαθου ορθόδοξου λαού το Τέμενος και τα δεκάδες Τζαμιά, θα κάνουν συναυλίες εντός των Τζαμιών, για «κοινωνική αλληλεγγύη;»
    Και αν δεν το κάνουν οι μουσουλμάνοι εμείς πως είμαστε τόσο ασεβείς και δεν σεβόμαστε την ιερότητα του χώρου;

    ReplyDelete
  2. Ο Θεος δεν υπαρχει, αλλα ακομα και αν υπηρξε ποτε, εχει πεθανει. Οι ενηλικες με φανταστικους φιλους ειναι παραξενοι.

    ReplyDelete
  3. Ποια είναι η τελευταία φορά αδελφέ μου που επισκέφθηκες τον ψυχίατρό σου;

    Σε παρακαλώ να μην αμελείς να παίρνεις τα φάρμακά σου.

    Δεν κάνει.

    ReplyDelete