Wednesday, January 8, 2020

ΣΙΓΗΣΑΤΩ ΠΑΣΑ ΣΑΡΞ ΒΡΟΤΕΙΑ! Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΤΡΩΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ!!!


ΣΙΓΗΣΑΤΩ ΠΑΣΑ ΣΑΡΞ ΒΡΟΤΕΙΑ! 
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΤΡΩΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ!!!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ένα φαιδρό υποκείμενο, που έχει την ψευδαίσθηση ότι είναι “ομολογητής” της πίστεως, επειδή προωθεί τα Ρωσσικά συμφέροντα και -το έτι χειρότερο- Πανορθόδοξο Σχίσμα στην Ελλάδα και δη στην Μητρόπολη Πατρών, ανέλαβε να μας εξηγήσει για ποιο λόγο αναβλήθηκε η ομιλία του π. Αναστάσιου Γκοτσόπουλου στην Διαδίκειο Σχολή Πατρών για το Ουκρανικό.

Και τι μας είπε;

Ότι η ματαίωση της ομιλίας έγινε κατόπιν παρέμβασης του Μητροπολίτη Πατρών χωρίς να μας εξηγήσει για ποιο λόγο ο Σεβασμιώτατος προέβη στα σχετικά διαβήματα προς τον π. Αναστάσιο και προς την Διαδίκειο Σχολή.

Ποιος έδωσε στον κύριο αυτό το δικαίωμα να δημιουργεί προβλήματα στην Μητρόπολη Πατρών;

Ποιος νομίζει επιτέλους ότι είναι, ώστε έχει το δικαίωμα να υποδεικνύει στον Σεβ. Πατρών ποιες αποφάσεις να λαμβάνει; 

Αγνοεί, μήπως, ότι ο Μητροπολίτης Πατρών δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να βάζει σε εφαρμογή την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας με την οποία αναγνωρίστηκε η Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας και συμπεριλήφθηκε το όνομα του Μακαριώτατου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιου στα Δίπτυχα της Εκκλησίας της Ελλάδος;

Ο Σεβασμιώτατος Αναπληρωτής Μητροπολίτης Πατρών ανέφερε, στην φαιδρή του Ανακοίνωση, ότι πιθανόν να έχει κόστος το ότι δημοσιοποίησε τον λόγο της ματαίωσης της ομιλίας του π. Αναστασίου Γκοτσόπουλου. 

Αν είναι οικονομικό το κόστος ένας “ομολογητής” του γλυκού νερού του δικού του βεληνεκούς προφανώς δεν λαμβάνει υπόψη κανένα οικονομικό κόστος.

Αν πάλιν αναφέρεται σε αποπομπή του από την αντιαιρετική επιτροπή της Μητροπόλεως Πατρών και πάλιν κανένα πρόβλημα.

Η επιτροπή αυτή στα τόσα χρόνια της παρουσίας της πόσα κείμενα εξέδωσε εναντίον της παναίρεσης του Οικουμενισμού και της Συνόδου του Κολυμπαρίου;

Ούτε ένα.!!!

Τώρα, όμως, ο Αναπληρωτής Μητροπολίτης Πατρών θεωρεί ότι με την εκχώρηση Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία πρέπει να χαλάσει τον κόσμο και να δείξει urbi et orbi το καταγέλαστο “ομολογιακό” του φρόνημα.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία συγκλονίζεται από τα θεμέλια τα τελευταία 120 χρόνια από την παναίρεση του Οικουμενισμού και οι αντιδράσεις εναντίον του είναι υποτονικές. 

Σχεδόν αμελητέες. 

Τώρα, όμως, για το Ουκρανικό, που αφορά Δικαιοδοσίες και Κανόνες, φιλοπρωτείες και Ηγεμονισμούς των Θρόνων Κωνσταντινουπόλεως και Μόσχας επικράτησε στον Ελλαδικό χώρο αληθινή υστερία.

Γι’ αυτό ευθύνεται καταρχήν το Διευθυντήριο της Θεσσαλονίκης, που προωθεί την παγίωση και διεύρυνση του Πανορθόδοξου Σχίσματος που εγκαινίασε το Πατριαρχείο Ρωσσίας.

Το Διευθυντήριο των σχισματίκλων της Θεσσαλονίκης υποβάθμισε τον αντιοικουμενιστικό αγώνα και τον μετέτρεψε σε ουκρανολογία, για να δώσει διέξοδο στους πρωταγωνιστές του λόγω του αδιέξοδου και της απομόνωσης που βρίσκονται εξαιτίας της Αποτείχισης που έκαναν.

Εξίσου μεγάλη ευθύνη έχει ο σεβαστός και προσφιλής π. Βασίλειος Βολουδάκης, ο οποίος κατατρύχεται από ιδεοληψίες και εμμονές και από φονικό μίσος εναντίον του Θεσμού του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αλλά και το νυν ξενερωμένο έντυπο, η πάλαι ποτέ ιστορική εφημερίδα και ναυαρχίδα του αντιοικουμενισμού “Ορθόδοξος Τύπος”, που έπεσε σε χέρια αθεολόγητων, που εξυπηρετούν αλλότριους των συμφερόντων της Ορθοδοξίας στόχους.

Εισηγούμαστε στον Αναπληρωτή Μητροπολίτη Πατρών να κλείσει το στόμα του και να μας αφήσει ήσυχους, επειδή δεν υπάρχουν χαϊβάνια, που λαμβάνουν υπόψη τα κροκοδείλια του δάκρυα, τις αθεολόγητές του θέσεις και το γελοίο του “ομολογιακό” φρόνημα.

No comments:

Post a Comment