Wednesday, January 29, 2020

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΕΛΓΙΟΥ


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΕΛΓΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Φως Φαναρίου”:

Τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών, η εις επίσκοπον χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ, βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου.

Της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας.” 

Εκ πρώτης όψεως, η είδηση δεν θα προσκαλούσε για σχολιασμό, αν δεν συνοδευόταν με λίαν απογοητευτικό φωτογραφικό υλικό, που δείχνει ξεκάθαρα ότι, κατά την τέλεση της χειροτονίας, συμπροσεύχονταν υψηλόβαθμοι Παπικοί, Μονοφυσίτες και Προτεστάντες “κληρικοί”.

Προσπαθούμε -ανεπιτυχώς- να κατανοήσουμε ποια δουλειά έχουν οι αιρετικοί να συμπροσεύχονται κατά την διάρκεια της τέλεσης χειροτονίας ορθόδοξου αρχιερέα.

Προφανώς καμμία σύμφωνη με τους Ιερούς Κανόνες της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Τον μόνο που εξυπηρετούν αυτές οι συμπροσευχές, είναι τον "λαϊκό Οικουμενισμό", επειδή εμπεδώνουν την ψευδαίσθηση στην συνείδηση των πιστών ότι δήθεν όλοι οι χριστιανοί (ορθόδοξοι και αιρετικοί) είναι στην πραγματικότητα το ίδιο πράγμα, με αποτέλεσμα να προλειαίνεται η άμβλυνση των ορθοδόξων κριτηρίων των Ορθοδόξων, ώστε να οδηγηθούμε χωρίς Δογματική συμφωνία στο “κοινό ποτήριο”.

Οι φωτογραφίες δείχνουν ότι στο ατόπημα συμμετείχαν και δύο Κύπριοι Αρχιερείς: Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος Κυκκώτης και ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος, πνευματικό τέκνο του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου.

Εκφράζουμε την βαθύτατη απογοήτευση και οδύνη μας για το ατόπημα των δύο Κυπρίων Ιεραρχών, αλλά και των λοιπών Ιεραρχών που συμμετείχαν στην οικουμενιστική ασχημία.

No comments:

Post a Comment