Saturday, January 11, 2020

ΤΟ ΡΩΣΣΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΛΟΚΙΝΗΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΑΜΜΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΘΕΙ!


ΤΟ ΡΩΣΣΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΛΟΚΙΝΗΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΑΜΜΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΘΕΙ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===== 

Αν τελικά πραγματοποιηθεί το Ρωσσοκίνητο Συνέδριο της ανομίας του Αμμάν υπάρχει ΜΟΝΟΝ ένα ενδεχόμενο: Να επισημοποιηθεί και να διευρυνθεί το Σχίσμα του Πατριαρχείου Ρωσσίας σε βάρος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Όσες Εκκλησίες συμμετάσχουν στην παρασυναγωγή του Αμμάν θα ακολουθήσουν την Μόσχα στο Σχίσμα σε βάρος των τριών Εκκλησιών και το Πανορθόδοξο Σχίσμα θα γίνει οριστική πραγματικότητα.

Ποιος εκτός από τον Εωσφόρο, θα χαρεί με την πραγμάτωση του Συνεδρίου της ανομίας, που θα φέρει την διαίρεση της Ορθοδοξίας;

Ποιος, εκτός από τον Διάβολο, μεθοδεύει και προάγει Σχίσματα;

Άρα, πριν γίνει πραγματικότητα το Συνέδριο της ανομίας, πρέπει να πέσουν όλοι πάνω στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο και την κουστωδία που τον περιβάλλει στους Αγίους Τόπους, για να ματαιώσουν το Συνέδριο της ανομίας.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μεταπειστεί ο αρχιοικουμενιστής Πατριάρχης Ιεροσολύμων, που κατέστρεψε από τα θεμέλια την Αγιοταφική αδελφότητα, διέλυσε την Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα, έδωσε Κοράνια σε μουσουλμάνους, συμμετείχε αγαλλομένω πόδι στην Σύνοδο της Κρήτης, επανέφερε την Εκκλησία των Ιεροσολύμων στο ΠΣΕ από το οποίο την έβγαλαν οι δύο προκάτοχοί του κτλ.. 

Δεν πρέπει να υπάρξει κανένας δισταγμός να χρησιμοποιηθεί κάθε μέσο -και όταν λέμε κάθε μέσο, εννοούμε κάθε μέσο- για να σταματήσουν τον Οικουμενιστή Πατριάρχη Θεόφιλο πριν καταφέρει καίριο πλήγμα κατά της ενότητας της Ορθοδοξίας και πριν υποσκάψει θανάσιμα τον Ελληνικό χαρακτήρα της Αγιοταφικής Αδελφότητας.

Ούτε η ενότητα της Ορθοδοξίας πρέπει να διασαλευθεί, ούτε ο Ελληνικός χαρακτήρας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων πρέπει να διατρέξει θανάσιμο κίνδυνο, από ένα πραγματικά ανάξιο, Οικουμενιστή, επικίνδυνο και καθαιρετέο Πατριάρχη.

Παράλληλα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να αρχίσουν διμερείς επαφές των Πατριαρχείων Κωνσταντινουπόλεως και Μόσχας, με ή χωρίς διασομελάβηση άλλων Εκκλησιών, για να προωθηθεί λύση του Ουκρανικού.

Αυτή την στιγμή η σύγκληση Πανορθόδοξης Συνόδου για την επίλυση του Ουκρανικού, όσο και αν είναι επιθυμητή, είναι εντελώς απίθανη και εκτός τόπου και χρόνου.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν είναι η ώρα για διμερείς επαφές μεταξύ των δύο Πατριαρχείων. 

Το ακριβώς αντίθετο!

Η αναγνώριση ή η άρνηση αναγνώρισης της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας, από τις 14 Αυτοκέφαλες Εκκλησίες, δεν λύνει το Ουκρανικό, όπως πολύ ορθά επεσήμανε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος. 

Το καθιστά ακόμη πιο δισεπίλυτο και αφήνει περιθώριο για εμβάθυνση και παγίωση του Σχίσματος της Εκκλησίας της Ρωσσίας σε βάρος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και της Εκκλησίας της Ελλάδος και άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών που θα αναγνωρίσουν την Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας.

2 comments:

  1. Η λύση για το ουκρανικό, αφού δεν μπόρεσε επί δεκαετίες να δοθεί από τη Μόσχα, δόθηκε επί τέλους από το οικουμενικό πατριαρχείο. Η ιστορία έγραψε και αργά ή γρήγορα θα γίνει αποδεκτή από όλες τις τοπικές εκκλησίες. Εξάλλου ουδεμία τοπική εκκλησια πλην της Ρωσίας δεν έχει κόψει κοινωνία με το οικουμενικό πατριαρχείο. Εγώ εύχομαι να γίνει και η μάζωξη της Ιορδανίας η οποία θα είναι μια παταγωδης αποτυχία και θα ξεφτιλιστουν για άλλη μια φορά.

    ReplyDelete
  2. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς θα συμβεί αν πραγματοποιθεί η παρασυναγωγή του Αμμάν

    ReplyDelete