Saturday, January 4, 2020

ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΑ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΙΑΓΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΑΜΜΑΝ;


ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΑ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΙΑΓΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΑΜΜΑΝ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ως γνωστόν, ο αθεόλογητος και Οικουμενιστής Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος συγκάλεσε αναρμοδίως φυσικά Σύναξη των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών στο Αμμάν της Ιορδανίας, για την επίλυση του Ουκρανικού.

Συμμετοχή στο Συνέδριο της ανομίας του Αμμάν δήλωσαν ήδη η Εκκλησία της Ρωσσίας, η Εκκλησία της Τσεχίας και των Σλοβακικών χωρών και το Πατριαρχείο Αντιοχείας με μια πυθιακή Ανακοίνωση του Προκαθημένου του.

Ο Καθηγητής του Κανονικού Δικαίου του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Γιάγκου, τυγχάνει θεολογικός σύμβουλος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Όλως παραδόξως, όμως, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν είδαμε κανένα άρθρο ή σχόλιο του ελλογιμώτατου κ. Καθηγητού για το θέμα.

Γιατί άραγε;

1.) Μήπως έστειλε ήδη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων σχετικό υπόμνημα το οποίο δεν είδε το φως της δημοσιότητας;

2.) Μήπως “ποιεί την νήσσαν”, επειδή δεν θέλει να τα χαλάσει με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων;

3.) Μήπως συμφωνεί με την ενέργεια του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων;

Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι τρέφουμε ιδιαίτερη εκτίμηση προς τον κ. Καθηγητή επειδή είναι

1.) Οικουμενιστής,

2.) Κολυμπαρίτης,

3.) Νεωτεριστής, και

4.) ΚΑΙΡΟΣκόπος.

Γι’ αυτό και δεν έχουμε μεγάλες προσδοκίες από αυτόν.

Πλην, όμως, επί του προκειμένου, αναμένουμε ότι οφείλει να μιλήσει, να κατακεραυνώσει και να βάλει στην θέση του τον θεολογικά άσχετο και Ρωσσοκίνητο Οικουμενιστή Πατριάρχη Ιεροσολύμων, ο οποίος υπογράφει κείμενα που του γράφουν οι Ρώσσοι Αγγλιστί και γελοιοποιείται.

Ο Μακαριώτατος Ιεροσολύμων μετέβη στην Μόσχα, τον παρασημοφόρησαν, ο Θεός ξέρει τι άλλο του έδωσαν, έκανε κοινή σύσκεψη με τον Πρόεδρο Πούτιν και τον Πατριάρχη Ρωσσίας Κύριλλο και την επομένη ανακοίνωσε ότι συγκαλεί Σύναξη των Προκαθημένων στο Αμμάν.!!!

Και όταν τελικά εδέησε να στείλει την πρόσκληση στους Προκαθημένους την έστειλε -όπως του την έγραψαν οι Ρώσσοι- στα Αγγλικά.!!!

Καλά! Δεν αντιλαμβάνεται το βαθμό της γελοιοποίησης που οδήγησε τον εαυτό του και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων;

Δεν αναμένουμε ότι ο ίδιος έχει συναίσθηση της κατάστασης. Γι’ αυτό όσοι έχουν την δυνατότητα, ας τον οδηγήσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα, σε παραίτηση πριν κάνει χειρότερες γκάφες και γελοιοποιήσει ακόμη πιο σοβαρά την Σιωνίτιδα Εκκλησία.

No comments:

Post a Comment