Thursday, January 30, 2020

Ο π. ΧΡΗΣΤΟΣ(ΠΑΟΚ), Η ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ Η ΙΕΡΩΣΥΝΗ


Ο π. ΧΡΗΣΤΟΣ, Η ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ Η ΙΕΡΩΣΥΝΗ

Του Θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Με το σάλο που προέκυψε τις τελευταίες μέρες για τον ΠΑΟΚ, την «Ξάνθη» και ορισμένα άλλα ποδοσφαιρικά, διαπιστώσαμε ότι ανακατεύεται στην όλη υπόθεση και ένας ιερωμένος, ο π. Χρήστος ή -όπως τον γνωρίζουν στα γήπεδα-, ο “παπάΠΑΟΚ”). 

Ο εν λόγω Θεσσαλονικεύς κληρικός έσπευσε «αγαλλομένω ποδί» να τοποθετηθεί επί του θέματος με δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό.!!! 

Εν προκειμένω δεν μας ενδιαφέρει το περιεχόμενο των δηλώσεων, αλλά ο ίδιος ο κληρικός. Ένας λαϊκός, που διάβασε σε ιστολόγιο τις εν λόγω δηλώσεις, του είπε, ορθά κοφτά, τα εξής: «Κοίτα, παπά μου, τη δουλειά σου και άσε τους χουλιγκανισμούς». 

Ένας λαϊκός αντελήφθηκε αμέσως το μέγεθος της εκκοσμίκευσης του εν λόγω κληρικού και του υπέδειξε το ορθόν και το πρέπον. Ποιο είναι; Το να κοιτάει τη δουλειά του. 

Ποια είναι η δουλειά ενός κληρικού; Να βρίσκεται στην κερκίδα, όπου ακούγονται παντός είδους υβρισίες και βωμολοχίες, όπου εκτοξεύονται απειλές και κροτίδες, όπου μυρίζει κυριολεκτικά μπαρούτι και υψώνονται στήλες καπνού, όπου οι φανατισμένοι οπαδοί ανοίγουν κεφάλια; 

Ένας κληρικός δεν πρέπει να μυρίζει λιβάνι, δεν πρέπει να αποπνέει σεβασμό; Η θέση του είναι μπροστά στο ιερό θυσιαστήριο, στο εξομολογητήριο, δίπλα στο φτωχό, τον πονεμένο και τον άρρωστο. 

Γιατί ο επιχώριος επίσκοπος δεν του υποδεικνύει το πρακτέον, δεν τον νουθετεί και δεν του αναλύει το ύψος της ιερωσύνης;  

Πολύ καλά λέγανε παλιά: “ή παπάς παπάς, ή ζευγάς ζευγάς”. Τώρα ο ένας ιερέας ασχολείται με την πολιτική (“Η πολιτική είναι ποιμαντική”), σε πλήρη καταφρόνηση των Ιερών Κανόνων, ο άλλος παριστάνει τον παράγοντα ποδοσφαιρικής ομάδος, κάποιοι άλλοι το ρίξανε στο μοντέρνο τραγούδι (παπαροκάδες) κ.ο.κ..

Ποιο το κέρδος; Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρών οι κότες. Ο νοών νοείτω.

No comments:

Post a Comment