Wednesday, January 8, 2020

ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ ΚΑΙ π. ΓΕΩΡΓΙΕ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ;


ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ ΚΑΙ π. ΓΕΩΡΓΙΕ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Γράφει η “Φαίη”, στο ιστολόγιο του Διευθυντηρίου των Σχισματικών της Θεσσαλονίκης:

Πριν έναν περίπου μήνα (30 Νοεμβρίου 2019), ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος χειροτόνησε τον διδάκτορα Θεολογίας Γεώργιο Χριστοδούλου σε Διάκονο. Στην χειροτονία αυτή μάλιστα παρευρέθη και ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος.

Ανήμερα όμως της εορτής των Θεοφανείων ο π. Γεώργιος (Χριστοδούλου) της Εκκλησίας της Κύπρου αγνοείται! Δεν βρίσκεται πουθενά στην Κύπρο αλλά στο Φανάρι όπου χειροτονήθηκε πρεσβύτερος από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο!

Μας διαφεύγει κάτι; Ας μας εξηγήσει παρακαλώ κάποιος εάν αυτό το πράγμα συνηθίζεται. 

Εν τω μεταξύ, μετά τον Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειο της Εκκλησίας της Κύπρου, ο οποίος στις 30 Νοεμβρίου του 2019 συλλειτούργησε στο Φανάρι με τον σχισματικό Ευστράτιο, ανήμερα των Αγίων Θεοφανείων ένας άλλος Μητροπολίτης της Κύπρου, ο Κυρηνείας Χρυσόστομος, συλλειτούργησε με τον αυτοχειροτόνητο Μακάριο Μαλέτιτς στο Φανάρι.”

Δεν ντρέπεστε, Πανιερώτατοι Μητροπολίτες Κωνσταντίας και Κυρηνείας και π. Γεώργιε Χριστοδούλου, να συλλειτουργείτε με Ιεράρχες της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας;

Στο μέλλον να φροντίσετε να ζητάτε άδεια πρώτα από την “Φαίη” μας.

Δεν κάνει να στενοχωρούμε το κορίτσι.

Όσο για την “Φαίη” μας όντως της διαφεύγουν πολλά. Πάρα πολλά.

Καταρχήν στην Ουκρανία αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κανένας Σχισματικός, επειδή τους πρώην Σχισματικούς του Ντενισένκο και του Μάλετιτς αποκατέστησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αφού προηγουμένως έθεσε υπό το ωμοφόριό του Οικουμενικού Πατριάρχη την Ουκρανία που είχε αναθέσει επιτροπικώς στο Πατριαρχείο της Ρωσσίας.

Όσον αφορά τα ερωτήματά σας για τον π. Γεώργιο Χριστοδούλου, “Φαίη” μου, καλόν είναι να γνωρίζετε ότι συνδέεται προσωπικά με τον Παναγιώτατο. 

Γι’ αυτό, τη παρακλήσει του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ο Παναγιώτατος τέλεσε την χειροτονία εις πρεσβύτερον του π. Γεωργίου, χωρίς προηγουμένως να εξασφαλίσει την άδεια της “Φαίης”. 

Σαν δεν ντρέπονται οι ανάγωγοι.!

2 comments:

  1. Παρά πολύ σωστά. Κ το κυριότερο δεν τελούν πλέον εκατομμύρια αδελφών μας ουκρανων ορθοδόξων εν σχισματι με μονην αιτιολογία ότι ήθελαν να ποιμένες εκ του γένους των κ Όχι εκ των καταπιεστών των. Χρόνια πολλά.

    ReplyDelete
  2. Ακριβώς κύριε Τελεβαντο, η Ουκρανία ήταν πάντοτε κανονικό έδαφος του οικουμενικού Πατριαρχείου και την επανέφερε στην δικαιοδοσία του πριν χορηγήσει αυτοκεφαλια. Άρα ούτε εισπηδησεις ούτε λοιπές μπούρδες.

    ReplyDelete