Monday, January 20, 2020

ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ;


ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====
Με βαθύτατη θλίψη και πλήρη απογοήτευση, αλλά και μεγάλο σκανδαλισμό, διάβασα τα ακόλουθα στην ιστοσελίδα “Ρομφαία”:
“Δεν υπάρχει ημέρα που οι μοναχοί της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, δεν θα περάσουν να προσκυνήσουν τον τάφο του μακαριστού Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού.
Καθημερινά μετά το απόδειπνο οι πατέρες της Αδελφότητας με πρώτο τον Καθηγούμενο Γέροντα Εφραίμ, επισκέπτονται ευλαβικά τον τάφο του γέροντα Ιωσήφ.
Να αναφερθεί ότι πολλοί πατέρες κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα περάσουν από τον τάφο του γέροντος Ιωσήφ όπου θα επικαλεστούν την βοήθεια του αλλά και θα ζητήσουν την ευχή του.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, δεν είναι λίγες οι φορές που με την ευχή του μακαριστού Γέροντος Ιωσήφ, πολλά προβλήματα επιλύθηκαν.”
Αλλοίμονον! Αφού η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου δεν έχει αποθησαυρισμένη την Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, ούτε 7 θαυματουργά εικονίσματα, ούτε δεκάδες -αν όχι εκατοντάδες- λείψανα Αγίων της Εκκλησίας, φυσικό είναι ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ και οι μοναχοί της Μεγίστης Μονής να προσφεύγουν στον Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό για να ....πάρουν την ευχή του και να ζητήσουν τις …μεσιτείες του, για να λύσουν τα προσωπικά τους προβλήματα και τα προβλήματα της Μονής.!!!
Ο εκκλησιαστικός ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράφει ενεός το μέγεθος της Θεομπαιξίας των γόνων του φαύλου, πλανεμένου και Θεομπαίκτη Ιωσήφ του Βατοπαιδινού.
Αν είναι ποτέ δυνατόν! Να επιδιώκουν με την σιμωνία να Αγιοκατατάξουν ένα -συν τοις άλλοις- παιδόφιλο, για να ανοίξουν τον δρόμο και για την ...δική τους Αγιοκατάταξη.
Αλλά εδώ που τα λέμε: Ποιος σώφρων και έντιμος άνθρωπος αναμένει κάτι καλύτερο από τους Ιωσηφίτες;
Είναι τα κλαριά μιας σάπιας ρίζας. Αυτό που έχουν, αυτό δίνουν.!!! 
Ο εκκλησιαστικός ιστορικός του μέλλοντος, όμως, δεν θα καταγράψει ενεός μόνον την απύθμενη θεομπαιξία και την αδιστακτωσύνη των Βατοπαιδινών. 
Θα μείνει ενεός προπαντός από την φιλαργυρία του -διά τας πολλάς ημών αμαρτίας- Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του ανάξιου -με όλη την σημασία του όρου- αρχιοικουμενιστή και παραδόπιστου Πατριάρχη.
Οι Ιωσηφίτες δεν θα μπορούσαν να προωθούν τόσο αποφασιστικά και με τόση ξεδιαντροπιά την Αγιοκατάταξη του πλανεμένου τους Γέροντα, αν δεν είχαν τις πλάτες του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο οποίος δεν δίστασε να γονατίσει στον τάφο του Θεομπαίκτη μοναχού, για να βάλει χέρι στο "γλωσσόκομον" της Μεγίστης Μονής.
Ο μειοδότης της πίστεως Πατριάρχης έπρεπε από δεκαετίες να είναι καθηρημένος και αναθεματισμένος για το συγκρητιστικό-οικουμενιστικό του φρόνημα και τις αντορθόδοξές του ενέργειες και δηλώσεις.
Πόση πώρωση και πόση φιλαργυρία διακρίνει τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ώστε προωθεί την Αγιοκατάταξη ενός πλανεμένου, Θεομπαίκτη και φαύλου μοναχού;
Πραγματικά δεν μπορεί να το χωρέσει το μυαλό του ανθρώπου....
Πιστέψτε με! Ειλικρινά δεν ξέρω, αν ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος πιστεύει στον Θεό.... 

No comments:

Post a Comment