Sunday, November 4, 2018

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΣΧΟΛΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ


ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΣΧΟΛΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Unknown
Αν οι κανονική ορθόδοξη εκκλησία υπό τον Ονούφριο δεχτεί αυτούς που ανάδειξε ο  οικουμενικός πατριάρχης και συνεχίσει να έχει επαφή με το οικουμενικό πατριαρχείο οι πιστοί τους σε ποιά εκκλησία θα ανήκουν αφού θα μπορούν να εκκλησιάζονται και στις δύο; Μονόδρομος από την προδοσία του Φαναριου.

Παναγιώτης Τελεβάντος
Θα μπορούσε η υπό τον Μητροπολίτη Ονούφριο Εκκλησία της Ουκρανίας να μην αναγνωρίσει τις αποφάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Αλλά για ποιο λόγο ο Μητροπολίτης Ονούφριος μαζί με τους άλλους Ρώσσους Συνοδικούς αφόρισε, στο Μίνσκ, τους Αγιορείτες, τους πιστούς των Μητροπόλεων των Νέων Χωρών, της Κρήτης, της Δωδεκαννήσου και της Διασποράς;

Δηλαδή μας φτύνουν και εμείς τους λέμε ευχαριστούμε επειδή μας δροσίσατε;

π. Γ. Θ.
Ρώσοι και Ουκρανοί ειναι το ίδιο έθνος (εκτός από λίγους ουνίτες, φασίστες κλπ.) επειδή ο Στάλιν έφτιαξε την Ουκρανία, όλοι αποδέχονται ότι ειναι διαφορετικά έθνη!!!!

Παναγιώτης Τελεβάντος
Ρώσσοι και Ουκρανοί δεν είναι το ίδιο εθνος. Οι ίδιοι οι Ουκρανοί αυτοπροσδιορίζονται ως Ουκρανοί και όχι ως Ρώσσοι. 

Αλλά και να ήταν το ίδιο έθνος ουδόλως σημαίνει ότι δεν δικαιούνται Αυτοκεφαλία. 

Τα πατριαρχεία Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων και οι Εκκλησίες της Κύπρου και της Ελλάδας ανήκουν στο ίδιο Ελληνικό έθνος αλλά δεν παύουν να είναι Αυτοκέφαλες Εκκλησίες.

Το Αμερικανικό έθνος ανήκε στην Μ. Βρεττανία και οι περισσότεροι του κάτοικοι ήταν Αγγλοσάξωνες.

Αυτό όμως δεν εμπόδισε τις ΗΠΑ να καταστούν ανεξάρτητο κρατος και ούτε είναι νοητό για τους Βρεττανούς να ζητούν σήμερα να την καθυποτάξουν.

Οι Ρώσσοι εισέβαλαν στην Ουκρανία και προσάρτησαν την Κριμαία και ελέγχουν με τους κομιτατζήδες τους την Νότια και Ανατολική Ουκρανία.

Πώς είναι δυνατόν να υποστηρίζουμε τέτοιες ενέργειες;

Αν είμαστε πρόθυμοι να υποστηρίξουμε την πολιτική της Ρωσσίας στην Ουκρανία πώς θα απαντήσουμε αύριο αν η Τουρκία προσαρτήσει την Βόρεια κατεχόμενη Κύπρο και στείλει τους δικούς της κομιτατζήδες να ελέγχουν τμήματα της ελεύθερης Κύπρου;

Τι θα λέμε αν οι Τούρκοι καταλάβουν την Θράκη, κάνουν δημοψήφισμα και την προσαρτήσουν και ταυτόχρονα στείλουν τους τζιχαντιστές τους στην Δωδεκάννησο, στην Μακεδονία και αλλού για να ελέγχουν Ελληνικά εδάφη;

Η Ουκρανία είναι ανεξάρτητο κράτος και η Ρωσσία δεν επιτρέπεται να καταλύει την ανεξαρτησία της.

Γιατί ένα έθνος 43 εκατομμυρίων δεν δικαιούται να έχει Αυτοκέφαλη Εκκλησία; 

Επειδή δεν εξυπηρετεί τον μεγαλοιδεατισμό των Ρώσσων;

Επιπλέον! Αν μελετούσατε την Ιστορία της Ρωσσίας θα γνωρίζατε ότι οι διαφορές Ουκρανίας και Ρωσσίας χρονολογούνται από πολλούς αιώνες και όχι από τον Στάλιν. 

Επειδή όμως αναφέρεστε στον Στάλιν ως δημιουργό της Ουκρανικής εθνικής συνείδησης, σας υπενθυμίζω την γενοκτονία των Ουκρανών από τον Στάλιν. 

Απλά δεν μπορούμε να βάζουμε στην κλίνη του Προσκρούστη την ιστορική αλήθεια, για να δικαιώσουμε την απολύτως δικαιολογημένη αποστροφή που αισθανόμαστε για τους Οικουμενιστές του Φαναρίου.

Ή μήπως σας διαλανθάνει ότι οι Ρώσσοι είναι εξίσου Οικουμενιστές με τους Φαναριώτες;

π. Γ. Θ.
Τι γλώσσα μιλάνε οι Ουκρανοί; 
Ποιά είναι η θρησκεία τους;
Ο Ρώσος τσάρος Βλαδίμηρος πριν 1000 χρόνια πού βαφτίστηκε μαζί με τους υπηκόους του;
Ποιά ειναι η πρώτη πρωτεύουσα του κράτους των Ρώσων;
Από το πύργο της Βαβέλ ξέρουμε ότι το ομόθρησκον, το ομόγλωσσον κλπ. ορίζουν την έννοια του έθνους.
Αφού δεν ντρέπονται Ρώσοι και Ουκρανοί να λένε ότι ανήκουν σε διαφορετικό έθνος, καλά να πάθουν. Φυσικά και δικαιούνται αυτοκεφαλία οι Ουκρανοί. Τα εκκλησιαστικά συμμεταβάλλονται με τα πολιτικά.

Παναγιώτης Τελεβάντος
Ποια γλώσσα μιλούν οι Ελλαδίτες, οι Κύπριοι, οι Κωνσταντινουπολίτες και οι άλλοι Μικρασιάτες; Και όμως! Ανήκουν σε διαφορετικά κράτη και αποτελούν Αυτοκέφαλες Εκκλησίες.

Γιατί δεν πρέπει να ισχύσει το ίδιο με την Ουκρανία ένα έθνος 43 εκατομμυρίων, που διαθέτει, δηλαδή, περισσότερους πιστούς από ότι τα Πατριαρχεία Ρουμανίας και Σερβίας;

2 comments:

  1. Ποια γλώσσα μιλούν οι Ελλαδίτες, οι Κύπριοι, οι Κωνσταντινουπολίτες και οι άλλοι Μικρασιάτες; Και όμως! Ανήκουν σε διαφορετικά κράτη και αποτελούν Αυτοκέφαλες Εκκλησίες.

    (ναι. επι Βυζαντίου ηταν ένα κράτος. μετά ηρθε ο κατακερματισμός. μακάρι να μπορουσε να ξανασυσταθει αλλά άλλαξαν τα πράγματα).

    Γιατί δεν πρέπει να ισχύσει το ίδιο με την Ουκρανία ένα έθνος 43 εκατομμυρίων, που διαθέτει, δηλαδή, περισσότερους πιστούς από ότι τα Πατριαρχεία Ρουμανίας και Σερβίας;

    (εδω ειναι φρέσκος ο χωρισμός. η Ρωσία ειναι ή μαλλον ηταν υπερδύναμη και θα μπορουσε να βάλει τάξη. οπότε, όπως διαλύθηκε το Βυζάντιο, έτσι διαλύθηκε και η Σοβιετική ένωση. τα εκκλησιαστικά συμμεταβάλλονται με τα πολιτικά και η Ουκρανία πλέον έχει αυτοκέφαλη Εκκλησία. άλλο το τί γίνεται και άλλο το τί θα έπρεπε να γίνει ή να παραμείνει)

    ReplyDelete
  2. Δεν υπάρχει Ουκρανικο έθνος η Ουκρανία είναι κατασκεύασμα. Εκεί ζουν πάνω από τριάντα έθνη. Ανατολικά Ρώσοι και δυτικά οι Ρουθήνοι αποτελούν δύο μεγάλες ομάδες. Οι δεύτεροι που είχαν συνεργαστεί με τον Χίτλερ είχαν εξοντώσει από τις περιοχές τους τους Πολωνούς που ήταν άλλη μια μεγάλη ομάδα. Οι Ρουθήνοι είναι ανέκαθεν ουνιτες και ορκισμένοι εχθροί των Ρώσων. Ο Ποροσένκο είναι ουνίτης οπως και οι περισσότεροι στην κυβέρνηση
    Ειχαν σκοπό και εχουν να φτιαξουν μια εκκλησιαστικά ουνιτες ,Φιλαρετος και να περιλάβουν και πιστούς της κανονικής ορθόδοξης Εκκλησίας υπό τον Ονούφριο. Ο Φιλάρετος έχει πει ότι συγχωρεί όποιον σκοτώσει Ρώσο.

    ReplyDelete