Wednesday, July 4, 2018

ΤΙ ΛΕΓΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΙΤΗΣ ΜΟΝΑΧΟΣ, ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΦΑΙΔΡΟ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ ΟΤΙ ΜΕΘΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ π. ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ;


ΤΙ ΛΕΓΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΙΤΗΣ ΜΟΝΑΧΟΣ, ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΦΑΙΔΡΟ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ ΟΤΙ ΜΕΘΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ π. ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Όταν πριν ένα χρόνο περίπου -ίσως και περισσότερο- έγραφα ότι μεθοδεύεται η αγιοκατάταξη του φαύλου, πλανεμένου και Θεομπαίκτη π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού, ορισμένοι ενοχλήθηκαν και θεώρησαν ότι κινδυνολογώ χωρίς να έχω στοιχεία. Μιλούσαν για την καλπάζουσα φαντασία μου, αλλά και ότι δεν είχα αξιόπιστες πηγές πληροφοριών για να στηρίξω τους ισχυρισμούς μου.

Ένας, από τους πολλούς, που ενοχλήθηκαν και μάλιστα καθ’ υπερβολήν, γι’ αυτά που έγραψα τότε, είναι και κάποιος μοναστής του κοινοβίου της Σίμωνος Πέτρας, στο Άγιον Όρος, ο οποίος δεν δίστασε να μου διαμηνύσει μέσω του κοινού μας φίλου, που διαχειρίζεται το ιστολόγιο “Ο Παιδαγωγός”, ότι λέω παραμύθια που γεννά η φαντασία μου.

Αλλά δεν έμεινε μέχρις εδώ. Προχώρησε πάρα πέρα και ανέφερε ότι, αν πεις σήμερα στο Άγιον Όρος, ότι υπάρχει ενδεχόμενο αγιοκατάταξης του π. Ιωσήφ του Βατοπαιδινού, οι Αθωνίτες μοναχοί θα γελάσουν.

Τόσο φαιδρό θεωρούσε τον ισχυρισμό μου.!!!

Ο καιρός, όμως, έχει γυρίσματα και η συνέχεια των γεγονότων, ξεμασκαρεύει τους ασυνεπείς.

Ο εν λόγω Σιμωνοπετρίτης θα πληροφορήθηκε - εικάζω- τι είπε ο Γέροντάς του, Αρχιμανδρίτης Ελισσαίος Σιμωνοπετρίτης, στην παρουσίαση του βιβλίου του π. Εφραίμ, για τον π. Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό, που έγινε στο Βελλίδειο στην Θεσσαλονίκη. Ξεκάθαρα δήλωσε, χωρίς φόβο Θεού, ότι ο π. Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός είχε πνευματικές θεωρίες, έβλεπε το άκτιστο φως δηλαδή, έβλεπε την δόξα του Χριστού.!!! 

Δεν ξέρω αν τώρα, ο εν λόγω μοναστής της Σιμωνόπετρας γελά σε βάρος του Γέροντά του, όπως γελούσε όταν έλεγα ότι μεθοδεύεται αγιοκατάταξη ενός σκανδαλοποιού μοναχού, που διατύπωσε σωρεία αιρέσεων, την ώρα που ο ίδιος και οι πνευματικοί του γόνοι ισχυρίζονται ότι του δόθηκε το χάρισμα της κατανόησης όλων των μυστηρίων της θεολογίας.!!!

Ένα ισχυρισμό που κανείς Άγιος δεν ισχυρίστηκε ποτέ για τον εαυτό του.

Δεν ξέρω, όπως ανέφερα, αν τώρα ο εν λόγω Σιμωνοπετρίτης γελά σε βάρος τον Γέροντά του.

Ας είναι, όμως, βέβαιος ότι εμείς κλαίμε, για την κατάντια ορισμένων μοναχών.

No comments:

Post a Comment