Friday, July 13, 2018

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ! ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΝ!





ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ! ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΝ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στην ομογενειακή ημερήσια εφημερίδα “Εθνικός Κήρυξ”, το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Θ. Καλμούκου:

“Μετά τη νίκη των Chicago White Sox επί των St. Louis Cardinals, με 4-0 που ήρθε έπειτα από την πρώτη τιμητική μπαλιά που έριξε ο Μητροπολίτης Σικάγου, κ. Ναθαναήλ, στον αγώνα στις 11 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος, «θα εξετάσει προσκλήσεις για αντίστοιχες μπαλιές από την υπόλοιπη Major League Baseball».

Ο κ. Ναθαναήλ, δήλωσε στον «Ε.Κ.» σχετικά: «Με είχε καλέσει η ομάδα White Sox είναι έθιμο αυτό σε κάθε παιχνίδι να πετά κάποιος την πρώτη μπαλιά».

Δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις ή να κλάψεις για την κατάντια.

Ο Μητροπολίτης Σικάγου πάει στο γήπεδο για να ρίξει την πρώτη τιμητική μπαλιά μιας ομάδας baseball.

Στη συνέχεια ολόχαρος φωτογραφίζεται αγκαλιασμένος με παίκτη της ομάδας και δηλώνει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να συνεχίσει να παρίσταται, με την παρδαλή αυτή εμφάνιση, στα γήπεδα για να δώσει την πρώτη τιμητική μπαλιά, στον αγώνα άλλων ομάδων.

Θα μου πείτε: Καλά και τι καλύτερο περίμενες από αυτόν τον Μητροπολίτη;

Ασφαλώς και δεν περίμενα κάτι καλύτερο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει να μας δημιουργεί προβλήματα σε κάθε επίπεδο. 

Για να εκλέξει αυτόν τον Μητροπολίτη ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ταπείνωνε, επί μήνες, τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και τους άλλους αρχιερείς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Αμερικής, μετερχόμενος απίστευτες ραδιουργίες και αδίστακτες μεθοδεύσεις.

Παρακαλούμε θερμά τον Παναγιώτατο να παρέμβει πάραυτα. Τον μεν ανεκδιήγητο Σικάγου Ναθαναήλ να ανακαλέσει αμέσως στην τάξη ως πρώτο μέτρο, αλλά στην συνέχεια να τον πάρει στο Φανάρι, όπως και τον Μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμο, για να στελεχώσει την Θεολογική Σχολή της Χάλκης, η οποία -σύμφωνα με δηλώσεις του Πατριάρχη- θα ανοίξει τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Οι Ορθόδοξοι στις ΗΠΑ ζουν σε μια κουλτούρα με πανίσχυρη αφομοιωτική δύναμη. Αν μη τι άλλο ο Πατριάρχης ας εκλέγει επισκόπους που σέβονται το ράσο τους και την πίστη μας και που δεν είναι Οικουμενιστές και νεωτεριστές ώστε οι ομογενείς να έχουν ποιμένες με φόβο Θεού.

4 comments:

  1. Πώ! Πώ! Τί νά ανακαλέσει ! Δεν συμμαζεύεται η κατάσταση ! Καθαίρεση θέλει ! Αυτά βλέπουν οι παπάδες και οι παπαδιές και έχουν ξεσαλώσει !

    ReplyDelete
  2. Μιά χαρά γαμπρός ! Διαθέτει και κοιλιακούς !

    ReplyDelete
  3. Πάρα λίγο να ήταν ο μητροπολίτης μου. Τι το ήθελα να έλθω στα Κύθηρα ;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ο Θεός που σας φύλαξε πάτερ μου. Και αυτά είναι μόνον η αρχή.

      Delete