Wednesday, July 11, 2018

ΓΙΑΤΙ ΨΕΥΔΕΣΤΕ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΣΕΒ. ΠΡΟΥΣΣΗΣ;


ΓΙΑΤΙ ΨΕΥΔΕΣΤΕ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΣΕΒ. ΠΡΟΥΣΣΗΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, παραθέσαμε απόσπασμα, από τις δηλώσεις του Σεβ. Προύσσης, αναφορικά με την αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας. 

Τι μας λέγει, σ’ αυτό, ο Σεβ. Προύσσης;

1.) Ότι η χορήγηση Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας είναι επί θύραις.

2.) Ότι η στάση της Εκκλησίας της Ρωσσίας στην Σύνοδο της Κρήτης έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για χορήγηση  Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας

3.) Ότι οι Εκκλησίες της Βουλγαρίας και της Γεωργίας απέσχαν από την Σύνοδο της Κρήτης, εξαιτίας των μηχανορραφιών της Εκκλησίας της Ρωσσίας.

4.) Ότι το πατριαρχείο Αντιοχείας δεν συμμετείχε στην Σύνοδο της Κρήτης, για τους δικούς του λόγους, ανεξάρτητους από τις μηχανορραφίες της Εκκλησίας της Ρωσσίας.

Πόσοι από τους πιο πάνω ισχυρισμούς του Σεβ. Προύσσης είναι ακριβείς;

Μόνον οι δύο!

Οι άλλοι δύο είναι χονδροειδή ενσυνείδητα ψεύδη.!

Ας αρχίσουμε από τις αλήθειες που είπε ο Σεβ. Προύσσης.

1.) Η χορήγηση Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας είναι επί θύραις.

2.) Οι μηχανορραφίες της Εκκλησίας της Ρωσσίας αναφορικά με την Σύνοδο της Κρήτης διαδραμάτισαν ουσιαστικό ρόλο στην απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να χορηγήσει Αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας.

Ποιες είναι οι ανακρίβειες των δηλώσεων του Σεβ. Προύσσης;

1.) Ότι το πατριαρχείο Αντιοχείας δεν παρέστη στην Σύνοδο της Κρήτης για τους δικούς του λόγους. Η αλήθεια είναι ότι το Πατριαρχείο Αντιοχείας ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο δεν παρέστη στην Σύνοδο της Κρήτης, επειδή αυτή την εντολή του έδωσε το Πατριαρχείο Ρωσσίας, που είναι επίσης υπεύθυνο για την έξαρση του θέματος, που αφορά την δικαιοδοσία του Κατάρ.

Η Εκκλησία της Αντιοχείας είναι μια εμπερίστατη -με την όλη σημασία του όρου- Εκκλησία, η οποία επιβιώνει -όπως και το κράτος της Συρίας- ΜΟΝΟΝ επειδή το στηρίζει η Ρωσσία.

Καμία απολύτως δυνατότητα δεν έχει να ακολουθεί ανεξάρτητη πολιτική.

2.) Εξίσου ψευδής είναι ο ισχυρισμός του Σεβ. Προύσσης ότι δήθεν οι Εκκλησίες της Βουλγαρίας και της Γεωργίας απέσχαν από την Σύνοδο της Κρήτης, εξαιτίας των μηχανορραφιών της Εκκλησίας της Ρωσσίας.

Οι δύο αυτές Εκκλησίες είναι οι ΜΟΝΕΣ παραδοσιακές Εκκλησίες από τις 14 της Ορθοδοξίας.

Δεν συμμετέχουν στο ΠΣΕ και η Εκκλησία της Βουλγαρίας, μάλιστα, αρνείται να συμμετάσχει στον διάλογο με τους Παπικούς.

Στις συνοδικές αποφάσεις των Πατριαρχείων Βουλγαρίας και Γεωργίας με τις οποίες γίνεται αξιολόγηση της Συνόδου της Κρήτης, καθίσταται απολύτως σαφές ότι οι αποφάσεις του Κολυμπαρίου απορρίφθηκαν επειδή ήταν οικουμενιστική Σύνοδος. 

Αντίθετα τα Πατριαρχεία Ρωσσίας και Αντοχείας πρόβαλαν λόγους ομοφωνίας, για να απορρίψουν την Σύνοδο της Κρήτης, χωρίς να κάνουν αναφορά στο ότι κατοχύρωσε τον Οικουμενισμό σαν πίστη της Εκκλησίας.

Γιατί ψεύδεστε ασύστολα ενσυνείδητα Άγιε Προύσσης;

Ποιες ύποπτες σκοπιμότητες σας ώθησαν να πείτε τόσο χονδροειδή ψέμματα, που δεν πείθουν φυσικά κανένα; 

No comments:

Post a Comment