Monday, July 9, 2018

Η ΜΑΡΚΗΣΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ


Η ΜΑΡΚΗΣΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ

Της κ. Ελένης Λωρίτου
=====

Είναι αλήθεια μαρκησία μου ότι, όταν δεν θέλεις να πας σε κάποιον γάμο, βάπτιση, κηδεία, μνημόσυνυνο γιατί είναι καλοκαίρι έχει καύσωνα, είσαι σε διακοπές, έχεις να κάνεις κάτι καλύτερο, τότε λοιπόν σου πέφτει κουτί να πουλήσεις “καθαρότητα” και μίμηση Μ. Βασιλείου και δεν πας για να μην μολυνθείς άπαπάπα! τέτοια μόλυνση! Ενώ, αν θες να πας γιατί έχει τζερτζελέ, είναι ευχάριστο το ταξειδάκι, όμορφο το νησάκι, με όμορφη παρεούλα, σε ενισχύει και η δύναμη του μαρτυρίου της υποχρεωτικο-αποτείχισης, τότε δεν φοβάσαι να περάσεις το αρχιπέλαγος, αν τύχει και τον βυθό της θάλασσας σε περίπτωση ναυαγίου, προκειμένου να ευχηθείς στους νεονύμφους φίλους! 

Τα μαρτύρια των υποχρεωτικο-αποτειχισμένων μας παραπέμπουν κατ' ευθείαν στα ναυάγια των Αγίων Αποστόλων! Και πού το ξέρεις, ρε φίλε, αν δεν πέσεις θύμα κάποιου μονόφθαλμου πειρατή ε! Πού το ξέρεις και δεν καταλήξεις στην χώρα των λωτοφάγων και σε πιάσει η λησμονιά; Δεν νομίζω να περνάς όλα αυτά τα μαρτύρια, ώστε θαλασσοδαρμένος και καθημαγμένος να μείνεις εκτός του ναού, για να μην μολυνθείς! 

Αλήθεια αυτό θα ήταν και μία ερώτηση δημοσίου ενδιαφέροντος, με εκκλησιολογικές υποχρεωτικο-αποτειχιστικές διαστάσεις! Δηλαδή οι νεόνυμφοι καθαρώς αποτειχισμένοι δεν κοινώνηναν του υψίστου Μυστηρίου; Ας πούμε ότι ο γάμος είναι απλώς “Μέγα Μυστήριο” και δεν μολύνει πολύ, όμως αυτό το Ποτήριο που κοινωνούν οι νυμφευόμενοι δεν είναι το Άγιο Ποτήριο; Ρωτώ! 

Από ό,τι ξέρουμε κανείς παπάς στο Αρχιπέλαγος δεν αξιώθηκε της χάρης της υποχρεωτικο-αποτείχισης! Και ύστερα θα έρθει αυτός ο μολυσμένος εδώ και θα μολύνει και όλους τους άλλους μέσω των συγκοινωνούντων δοχείων και θα πέσει τέτοιος λοιμώδης μολυσμός! Μήπως ο κ. Τσακίρογλου θα μπορούσε να μας βοηθήσει με ιστορικές πηγές τι έκαναν οι μαρκησίες στο κολοσαίο σε τέτοιες περιπτώσεις μαρτυρίων; 

Η ενδιάμεση βαθμίδα μεταξύ της λογικής και του παραλόγου μαθηματικέ κ. Σακαλάκη: Σημάτης εις το τετράγωνο συν Τσακίρογλου εις το τετράγωνον ίσον Σακαλάκης εις το τετράγωνον. Ιδού το Πυθαγόρειον θεώρημα της καθαρής αποτείχισης! Μια άλλη φορά πρέπει να ασχοληθούμε με την ρίζα του Ρίζου!

No comments:

Post a Comment