Sunday, July 15, 2018

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Συγκλίνουσες πληροφορίες, από διάφορα ιστολόγια και εκκλησιαστικά πρακτορεία ειδήσεων τα οποία ελέγχονται από τον Σεβ. Προικοννήσου, είτε των οποίων ο Σεβ. Προικοννήσου είναι συνεργάτης, τον τελευταίο καιρό, αναφέρονται στον Σεβ. Αυστραλίας Στυλιανό, με πολύ κολακευτικά σχόλια, αλλά και σε δελφίνους του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου Αυστραλίας κτλ..

Αυτό φυσικά προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση νοουμένου ότι είναι τοις πάσιν γνωστόν τι έλεγε για δεκαετίες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου Ιωσήφ για τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας.

Γι’ αυτό έχουμε τις ακόλουθες απορίες:

1.) Έχει πειστεί ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας να υποβάλει παραίτηση λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει;

2.) Αν έχει πειστεί και αν είναι ζήτημα χρόνου να αναγγελθεί η παραίτησή του, προκύπτει αμέσως θέμα διαδοχής. Το ενδιαφέρον του Σεβασμιώτατου Προικοννήσου Ιωσήφ εξακολουθεί να είναι ζωηρό για τον Θρόνο της Αυστραλίας ή μήπως του έχει γίνει άλλη πρόταση που τον ενδιαφέρει περισσότερο σε Μητρόπολη ή σε Αρχιεπισκοπή της Ευρώπης;

Ερωτούμε, λοιπόν, τον Παναγιώτατο: 

Αν η παραίτηση του Σεβασμιώτατου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Στυλιανού είναι επί θύραις, ποιον προορίζει ως διάδοχό του; 

Ως γνωστόν ο αλλοτριοεπίσκοπος Στυλιανός Χαρκιανάκης, μέγας Οικουμενιστής και πρότυπο αυθαιρεσίας και σατραπισμού, για 43 ολόκληρα χρόνια, καταδυναστεύει αφόρητα το ποίμνιό του στην Αυστραλία, ταπεινώνει τις προξενικές αρχές της Ελλάδος στην μακρυνή ήπειρο και συμπεριφέρεται με σκαιότητα προς τις πολιτικές αρχές της Αυστραλίας. 

Προπαντός δείχνει απίστευτη σκληρότητα στους ιερείς του και στις πρεσβυτέρες, ακόμη και στους επισκόπους που χειροτόνησε.

Τα 43 αυτά χρόνια, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, έδειξε αποκαρδιωτική αναλγησία και σκληρότητα για τα βάσανα του ποιμνίου του στην Αυστραλία. 

Ελπίζουμε ότι τώρα ο Παναγιώτατος, σε διαδοχή του αλλοτριοεπίσκοπου Στυλιανού, θα εκλέξει Αρχιεπίσκοπο με φόβο Θεού.

Ως εκ τούτου αναμένουμε ότι δεν θα ρίξει την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας στον Καιάδα του Σεβασμιώτατου Προικοννήσου Ιωσήφ ή κάποιου άλλου προβληματικού ιεράρχη.

Ας εκλέξει ιεράρχη, με φόβο Θεού, ως διάδοχο του Αρχιεπισκόπου Στυλιανού.

No comments:

Post a Comment