Tuesday, July 10, 2018

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, παραθέσαμε την διάψευση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου, που αφορά κακόβουλο και υποβολιμαίο άρθρο για το Βατοπαίδι και τον π. Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζει ο Μακαριώτατος Κύπρου είναι ότι το εκκλησιαστικό πρακτορείο “Βήμα Ορθοδοξίας” θα έπρεπε να ονομάζεται “Βήμα Βατοπαιδίου”.

Υπάρχουν δέκα περίπου εκκλησιαστικά πρακτορεία ειδήσεων. Δεν υπάρχει ούτε ένα που να μην τα παίρνει χοντρά από το Βατοπαίδι. Πέραν του ότι πολλά ιστολόγια επιχορηγούνται πλουσιοπάροχα από την Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Το δημοσίευμα είναι κυριολεκτικά κακόβουλο και οπωσδήποτε υποβολιμαίο από το Βατοπαίδι.

Μακαριώτατε, υπάρχουν δύο πράγματα, που δεν μπορούν, ούτε θα μπορέσουν ΠΟΤΕ, να σας συγχωρήσουν οι γόνοι του π. Ιωσήφ του Βατοπαιδινού: 

1.) Ότι δεν συμπεριλάβατε, στο πρόσφατο προσκύνημά σας στο Άγιον Όρος, το Βατοπαίδι, και

2.) Ότι εμποδίσατε την κυκλοφορία του βιβλίου του π. Εφραίμ για τον π. Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό, από το κεντρικό βιβλιοπωλείο της Αρχιεπισκοπής.

Αν τυχόν κάνατε την ασυγχώρητη γκάφα να πάτε στο Βατοπαίδι, θα τους δίνατε αυτό ακριβώς που ήθελαν. Θα μπορούσαν άνετα να πουν ότι ακόμη και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου μετανόησε για την στάση του απέναντι στον Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό και πέρασε από το Βατοπαίδι και έκανε τρισάγιο στο μνήμα του.

Αν πάλιν διακινούσατε, από το κεντρικό βιβλιοπωλείο της Αρχιεπισκοπής, το βιβλίο του π. Εφραίμ, για τον π. Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό, θα τους δίνατε το δικαίωμα να λένε: Ορίστε που ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου αναγνώρισε το λάθος του να διώξει τον π. Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό, όταν ήταν Μητροπολίτης Πάφου, αφού διακινεί βιβλίο που παρουσιάζει την Βατοπαιδινή εκδοχή των γεγονότων αναφορικά με το τι διαδραματίστηκε στην Πάφο πριν δεκαετίες.

Οπλιστείτε με υπομονή, Μακαριώτατε, επειδή δεν πρόκειται να σταματήσουν -αντίθετα θα εντείνουν- τις ανελέητες συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον σας.

Τους γνωρίζετε άλλωστε καλά. Είναι αδίστακτοι. Δεν έχουν κανένα φραγμό.

Αφήστε την ατελέσφορη αμυντική στάση και ακολουθείστε επιθετική πολιτική.

Δώστε στην δημοσιότητα τις επώνυμες καταγγελίες σε βάρος του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού, επειδή ο φιλοχρήματος Οικουμενιστής Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν πρόκειται ποτέ να εκδικάσει τις καταγγελίες.

Όλοι είμαστε ένοχοι, επειδή τα πράγματα, με τον π. Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό, έφτασαν σε αυτό το σημείο.

"Ας μη πούμε τίποτα να μη σκανδαλίσουμε τον κόσμο", "ας μην δημοσιοποιήσουμε ατράνταχτα ντοκουμέντα για να μη πληγωθούν αθώες ψυχές" κτλ. και φτάσαμε στο σημείο να είναι σε προχωρήμενο στάδιο οι διαδικασίες Αγιοκατάταξης ενός παιδόφιλου και όχι μόνον.

Γιατί άραγε; Για να αποκτήσουν προστάτη Άγιο οι παιδεραστές;

Τέτοιο εξευτελισμό της Ορθοδοξίας ούτε ο Εωσφόρος δεν μπορούσε να φανταστεί.

No comments:

Post a Comment