Thursday, July 12, 2018

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ “Ο ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΤΙΜΙΟ ΓΙΑ ΤΟ "ΠΑΡΑΣΙΤΟ ΤΗΣ ΑΣΤΟΡΙΑΣ"


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ “Ο ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΤΙΜΙΟ ΓΙΑ ΤΟ "ΠΑΡΑΣΙΤΟ ΤΗΣ ΑΣΤΟΡΙΑΣ"

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στο ιστολόγιο “Φως Φαναρίου”, το οποίο θεωρητικά διαχειρίζεται ο κ. Ανδριόπουλος, αλλά -όπως όλοι γνωρίζουν- τα άρθρα και τα ρεπορτάζ του γράφει αυτούσια ή τουλάχιστον τα χτενίζει ο Σεβ. Προικοννήσου Ιωσήφ, όπως ο ίδιος μου ομολόγησε:

“Το «παράσιτο της Αστόριας» που ακούει στο όνομα Παναγιώτης Τελεβάντος, απηύθυνε «ανοιχτή επιστολή στον θεοφιλέστατο Ευκαρπίας κ. Ιερόθεο», Ηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Αστόριας, ζητώντας «την ματαίωση της απαράδεκτης ενέργειας» του Οικουμενικού Πατριάρχου να ορίσει ως εκπρόσωπό Του κατά την επικείμενη πανήγυρη της Μονής, τον Σεβ. Μητροπολίτη Σικάγου κ. Ναθαναήλ. 
Κατά το «παράσιτο της Αστόριας», αν ο Ευκαρπίας Ιερόθεος δεν υποδείξει στον Πατριάρχη να μη στέλνει στην Μονή «κληρικούς του φυράματος» του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σικάγου Ναθαναήλ, τότε ένας δρόμος του μένει: «Να καταγγείλετε δημόσια τον Πατριάρχη για την αντιχριστιανική στάση του.» 
Κατόπιν αυτών το βάρος πέφτει στους ώμους του Ευκαρπίας Ιεροθέου. Θα πρέπει να ζητήσει από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου πάραυτα τον αφορισμό ή έστω μιας μορφής ακοινωνησίας για το «παράσιτο της Αστόριας». Οι λόγοι είναι πολλοί και γνωστοί. Και άμεσα αποδείξιμοι. 
Ο Ευκαρπίας Ιερόθεος πρέπει να κάνει το χρέος του απέναντι στην Μητέρα Εκκλησία. 
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα το αμελήσει. 
Αρκετά τον έχει εκθέσει ο εν λόγω…" 

Ο ΣΕΒ. ΠΡΟΙΚΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΣ ΕΞΕΘΕΣΑΝ ΤΟΝ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ
_________

Σεβασμιώτατε Προικοννήσου! 

Αν υπάρχει κάποιος, που έχει εκθέσει τον Θεοφιλέστατο Ευκαρπίας, δεν είναι άλλος παρά εσείς ο ίδιος, επειδή χωρίς ποτέ να σας το ζητήσω, μου στείλατε ηλεκτρονικά μηνύματα και μου τηλεφωνήσατε αυτοβούλως για να με ενημερώσετε για το ποιόν του Θεοφιλέστατου και να μου πείτε τα κατορθώματά του, όταν ήταν Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, αλλά και πρόσφατα όταν ήταν Σχολάρχης της Αθωνιάδας Σχολής.

Αν, λοιπόν, εσείς δεν αναλαμβάνατε την άχαρι πρωτοβουλία να εκθέσετε τον Θεοφιλέστατο Ευκαρπίας, δεν θα ήταν ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος, όπως είναι τώρα.

Οφείλω να αναφέρω ότι οι πληροφορίες που μου δώσατε για τα κατορθώματα του Θεοφιλέστατου Ευκαρπίας, επιβεβαιώθηκαν από τον ίδιο τον Πατριάρχη, ο οποίος διαβεβαίωσε απολύτως αξιόπιστο συνομιλητή του, ότι έχει επώνυμες καταγγελίες σε βάρος του, από το περιβάλλον της Ιεράς Μονής Χρυσοβαλάντου Αστορίας και ότι μάλιστα είχε υπόψη του συγκεκριμένο πρόσωπο ως πιθανόν αντικαταστάτη του στην Ηγουμενία της Μονής.

Γι’ αυτό, όταν δύο περίπου μήνες αργότερα, ο Θεοφιλέστατος εξελέγη επίσκοπος, από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, προκλήθηκε μεγάλη αίσθηση στην Αστόρια.

Αν, λοιπόν, υπάρχει κάποιος, που εξέθεσε τον Θεοφιλέστατο Ευκαρπίας, αυτός δεν είναι άλλος εκτός από σας και τον Παναγιώτατο. 

ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ
__________

Το μόνο πρακτικό αποτέλεσμα των αποκαλύψεων σας, σε βάρος του Θεοφιλέστατου Ευκαρπίας, είναι ότι, επειδή καθηκόντως τον ενημέρωσα, για τις πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση μου, έκτοτε με τρέμει κυριολεκτικά. 

Φοβάται ακόμη και να πω καλημέρα σε κάποιο στην εκκλησία, επειδή νομίζει ότι θα του κοινοποιήσω αυτά που μου είπατε σε βάρος του. 

Τι να κάνουμε; 

Ο καθένας εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια. 

Δεν κατανοεί ότι σιχαίνομαι κυριολεκτικά να ανασκαλεύω σκάνδαλα.

Για να αποτρέψει τον ανύπαρκτο αυτό κίνδυνο, τόσο ο Θεοφιλέστατος όσο και ο π. Μελέτιος Μπουγάς, διενεργούν συστηματικά, για χρόνια τώρα, ύπουλα προληπτικά χτυπήματα σε βάρος μου.

Έκανα Ιώβειο υπομονή για χρόνια τώρα. Ήλπιζα ότι θα τους έφευγε ο φόβος, αφού διαπιστώνουν ότι ποτέ δεν προσπάθησα να τους εκθέσω.

Δυστυχώς εξακολουθούν να είναι αδιόρθωτοι.

Μόλις δουν ότι είπα ένα απλό καλημέρα σε ένα άνθρωπο στην εκκλησία, τον παίρνουν αμέσως ιδιαιτέρως και με εκθέτουν στα μάτια του, ώστε να ακυρώσουν την ακρίβεια των καταγγελιών, που φοβούνται, ότι πιθανόν θα κάνω εις βάρος τους.

Ελπίζω να μη χρειαστεί να επανέλθω με συγκεκριμένα στοιχεία. Έχω πάρα πολλά στην διάθεσή μου.

ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΤΕ ΣΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΥ;
________

Ερχόμαστε τώρα στην ουσία του θέματος.

Απορώ, Σεβασμιώτατε, για ποιο λόγο προσφεύγετε στον Θεοφιλέστατο Ευκαρπίας, για να με φοβερίσετε ότι θα αφοριστώ, ενώ αυτά που έγραψα -κατ’ επανάληψη- εναντίον του Παναγιώτατου και των στενότερων συνεργατών του, είναι ασύγκριτα βαρύτερα από την ανοιχτή επιστολή που απηύθυνα στον Θεοφιλέστατο Ευκαρπίας. 

Σε δεκάδες άρθρα που έγραψα -πάλαι τε και επ’ εσχάτων-, ανέφερα ότι είναι απολύτως επιβεβλημένο να συνέλθει Πανορθόδοξη Σύνοδος, για να καταδικάσει τον Οικουμενισμό σαν παναίρεση και να αναθεματίσει τους κεκοιμημένους πρωτεργάτες του και οπωσδήποτε τους σημερινούς πρωταγωνιστές του, με πρώτο και καλύτερο -φυσικά- τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Αν, λοιπόν, ο Παναγιώτατος θέλει να μου επιβάλει μέγα ή μικρό αφορισμό, δεν χρειάζεται την καταγγελία του Θεοφιλέστατου Ευκαρπίας, επειδή του έστειλα ανοιχτή επιστολή για την απαράδεκτη εκπροσώπηση του Πατριάρχη, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Σικάγου Ναθαναήλ, στην πανήγυρι της Ιεράς Μονής Χρυσοβαλάντου. 

Ο Παναγιώτατος μπορεί κάλλιστα να στηριχτεί στις όντως βαρύτατες καταγγελίες, που έκανα σε βάρος του 
1.) για τον Οικουμενισμό, 
2.) για την ύποπτη ανοχή που δείχνει για τα αίσχη των Βατοπαιδινών (που εφτασαν στο σημείο να μεθοδεύουν την Αγιοκατάταξη του παιδόφιλου τους Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού), 
3.) για τις αυθαιρεσίες του Παναγιώτατου στην Εκκλησία της Αμερικής, και 
4.) για τις κατά συρροήν απαράδεκτες εις επίσκοπο χειροτονίες ανάξιων εν παντί κληρικών, οι οποίοι δεν θα έπρεπε να διανοούνται να βρίσκονται μπροστά στο Άγιο Θυσιαστήριο. 

Αν, λοιπόν, Σεβασμιώτατε Προικοννήσου, ο Παναγιώτατος κρίνει ότι πρέπει να μου επιβάλει μικρό ή μέγα αφορισμό, -όπως πολύ ορθά γράφετε στο άρθο σας - έχει “λόγους πολλούς και γνωστούς. Και άμεσα αποδείξιμους”.

Δεν χρειάζεται την καταγγελία του Θεοφιλέστατου Ευκαρπίας.

ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥ ΜΟΥ
_________

Δεν αποκλείω εντελώς το ενδεχόμενο ο Παναγιώτατος, στο άμεσο ή στο απώτερο μέλλον, να μου επιβάλει αφορισμό, όπως και άλλων παραδοσιακών πιστών, που πολεμούν τον Οικουμενισμό και καταδικάζουν την Σύνοδο της Κρήτης. 

Καταρχήν ο αφορισμός κάποιου στην Αμερική είναι εξ ορισμού ανίσχυρος, επειδή υπάρχουν πολλές δικαιοδοσίες. 

Έτσι, ακόμη και αν αφορίσει κάποιον ο Πατριάρχης, μπορεί κάλλιστα αυτός να συμμετέχει στην Θεία Κοινωνία σε ναό άλλης δικαιοδοσίας, σε μία ή σε περισσότερες, από τις πολλές δικαιοδοσίες που υπάρχουν στην Αμερική. 

Άρα "άνθραξ ο θησαυρός", στην πράξη, η τυχόν επιβολή αφορισμού.

ΘΑ ΔΕΧΤΩ ΕΥΓΝΩΜΟΝΩΣ ΤΥΧΟΝ ΑΦΟΡΙΣΜΟ ΜΟΥ
________

Αλλά αυτή δεν είναι η ουσία του θέματος. 

Αν μου επιβληθεί μέγας ή μικρός αφορισμός, θα τον δεχτώ ευγνωμόνως ως την πιο μεγάλη ευλογία της ζωής μου! 

Θα μου δώσει την δυνατότητα, εν εκείνη τη Ημέρα τη Φοβερά, να σταθώ στο Κριτήριο του Αδέκαστου Κριτή αναπολόγητος μεν για τις αμαρτίες μου, αλλά θα μπορώ τουλάχιστον να πω στον Χριστό: Κύριε όλες Σου τις εντολές παρέβηκα. "Ουκ εποίησα τι αγαθόν", αλλά οι Οικουμενιστές, οι νεωτεριστές, οι Κανονομάχοι και αυτοί που δεν αγαπούν την Εκκλησία Σου, με αξίωσαν να γίνω Ομολογητής, για την αλήθεια του Ευαγγελίου Σου. Σε παρακαλώ δείξε το απέραντο έλεός Σου, για την αδικία που μου έγινε, για την αγάπη Σου.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ! ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ!
__________

Παναγιώτατε! 

Δεν ξέρω, αν το επαίσχυντο άρθρο του Σεβασμιώτατου Προικοννήσου, στο ιστολόγιο “Φως Φαναρίου”, απηχεί όντως τις προθέσεις σας. 

Επιδιώκετε, άραγε, να με φοβερίσετε (ίσως και να με αφορίσετε), για να σταματήσω να ελέγχω τις ανομίες σας; 

Μήπως είναι απλά καρπός της γνωστής κακοήθειας του Σεβασμιώτατου Προικοννήσου;

Σε κάθε περίπτωση, αν πράγματι, απηχεί τις δικές σας προθέσεις, ό ποιεῖς ποίησον τάχιον”, Παναγιώτατε! “Ἤδη πρός ἑσπέραν ἐστί καί κέκλικεν ἡ ἡμέρα….” 

Αποκλείεται να σιωπήσω, όταν σας βλέπω -επί καθημερινής βάσεως- να παραβιάζετε τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας, να ποδοπατείτε τους Όρους της πίστεως και να περιφρονείτε τις εντολές του Αγίου Ευαγγελίου, με αποτέλεσμα να προκαλείται σεισμός στην συνείδηση των πιστών. 

Σεβασμιώτατε Προικοννήσου! 

Δυσκολεύομαι να αντιληφθώ γιατί αδυνατείτε να κατανοήσετε, ότι για να μπορείς να εκβιάσεις κάποιο, πρέπει αυτός να φοβάται ότι θα χάσει κάτι που θεωρεί πολύτιμο.

Τι, άραγε, έχω και τι φοβούμαι ότι θα χάσω; 

Όπως πάρα πολύ καλά γνωρίζετε, δεν ζητώ τίποτα από κανένα, αλλά και στην λίαν απίθανη περίπτωση που τυχόν θα μου προσφερθεί οτιδήποτε (εργασία, χρήματα, αξίωμα), θα ενοχληθώ ιδιαίτερα για την προσφορά και θα την απορρίψω αμέσως ασυζητητί, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Το μόνο πράγμα, που φοβούμαι να χάσω, Σεβασμιώτατε, είναι η ψυχή μου! 

Αλλά αυτός ακριβώς ο λόγος με αναγκάζει να ομολογώ την πίστη μου.

1 comment:

  1. Simply hilarious όσα γράφονται στο αναφερόμενο ιστολόγιο.

    ReplyDelete