Wednesday, July 4, 2018

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΔΕΡΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΙΚΟΛΑΙΚΗ ΤΗΣ ΒΟΣΤΩΝΗΣ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΔΕΡΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΙΚΟΛΑΙΚΗ ΤΗΣ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στην “Ρομφαία”, σε ρεπορτάζ του κ. Θεόδωρου Καλμούκου:

“Την μοναδική θέση και αξία της Ομογένειας στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξήρε ο Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στην 44η Κληρικολαϊκή Συνέλευση κατά την επίσημη έναρξή της, τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018.

Ο Μητροπολίτης κ. Απόστολος ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, με το οποίο έγινε η έναρξη της Συνέλευσης, λέγοντας πως «η φωνή της Μητρός Εκκλησίας προς τα εν Αμερική λίαν προσφιλή τέκνα της ηκούσθη από το σεπτόν μήνυμα της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος. Και είμαι βέβαιος ότι η φωνή αυτή έφτασε μέχρι τα μύχια της καρδίας σας».

Να μην είστε καθόλου σίγουρος, Σεβασμιώτατε Δέρκων, ότι η φωνή του Παναγιώτατου στο βιντεοσκοπημένο βίντεο, που έστειλε στην Κληρικολαική της Βοστώνης, έφτασε στα μύχια της καρδιάς της Ομογένειας και της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Το μήνυμα του Πατριάρχη προκαλέσε θυμηδία, επειδή είναι υποκριτικό, αλαζονικό και κακόδοξο. Η Ομογένεια και η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, στο πρόσωπο του Παναγιώτατου, δεν βλέπει τον στοργικό πατέρα, αλλά ιδιοτελή και αυταρχικό Δεσπότη, ο οποίος δεν σέβεται το Ευαγγέλιο και τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας και ο οποίος αντιμετωπίζει το ποίμνιό του στις ΗΠΑ σαν την χρυσοφόρο κότα και την ισχυρή φωνή, που ακούγεται υπέρ του Πατριαρχείου στα κέντρα των αποφάσεων στις ΗΠΑ. 

Το μήνυμα του Παναγιώτατου δεν μίλησε στην καρδιά κανενός, επίσης, επειδή, ενώ ο Πατριάρχης είναι ο πρωταγωνιστής της κακοδαιμονίας της Εκκλησίας της Αμερικής, δεν δίστασε να παρουσιάσει τον εαυτό του ως αμέτοχο στην κρίση, που αντιμετωπίζει η Εκκλησία μας. 

“Ο Μητροπολίτης κ. Απόστολος χαρακτήρισε το Οικουμενικό Πατριαρχείο «άγιο θεσμό που επαγρυπνεί φιλόστοργα και με βαθύτατο αίσθημα ευθύνης υπέρ όλων υμών. Η μαρτυρική και σεβασμία Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, πέραν της αυτοδικαίου Οικουμενικότητός της, είναι η Εκκλησία του Γένους. Είναι η Μητέρα σας και η μητέρα όλων μας. Ο Πατριάρχης μας αποκαλείται και Πατριάρχης του Γένους. Αυτός είναι η συνισταμένη της εκκλησιαστικής ευθύνης για όλους όσοι λατρεύουν τον Θεόν “ανατολικώς και Ορθοδόξως” κατά την έκφραση του Μακρυγιάννη. Επομένως ο ζωντανός σύνδεσμος με το Οικουμενικόν Πατριαρχείον και τον Πατριάρχην αποτελεί εγγύησιν αυθεντικότητος, ενότητος και πάσης φύσεως συναφούς ευλογίας».

Σεβασμιώτατε, αν όντως πιστεύετε αυτά που είπατε, σημαίνει ότι έχετε χάσει εντελώς την αίσθηση των πραγμάτων. 

Όντως! Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι ο αρχαιότερος και ενδοξότερος θεσμός της Ορθοδόξου Εκκλησίας και του ευλογημένου μας Γένους. 

Η τραγωδία, όμως, του Φαναρίου είναι ότι κυρίως, από την εποχή του Μεγάλου Αποστάτη της πίστης μας Αθηναγόρα, κατέστη πηγή οικουμενιστικής και νεωτεριστικής ασέβειας. 

Δεν είναι αρκετό οι εν Φαναρίω οικούντες να είστε διάδοχοι των Αγίων Πατριαρχών που εκλέισαν για τόσους αιώνες τον Οικουμενικό Θρόνο. 

Είναι απολύτως αναγκαίο να είστε και των τρόπων των Αγίων κληρονόμοι.

Δεν είναι δυνατόν ο Παναγιώτατος να εκλέγει -μετερχόμενος κάθε ραδιουργία και αυταρχισμό- ιεράρχες του φυράματος του Σεβ. Σικάγου Ναθαναήλ και μετά να ισχυρίζεται ότι είναι ο Πατριάρχης μιας μαρτυρικής Εκκλησίας και πηγή ευλογίας και αυθεντικότητος, για την Εκκλησία.

Horribile dictu, Σεβασμιώτατε, αλλά η πικρή αλήθεια είναι ότι οι εν Φαναρίω οικούντες -της υμετέρας Σεβασμιότητος μη εξαιρουμένης- είστε ανάξιοι αχθοφόροι ενός τρισένδοξου παρελθόντος, πηγή σκανδαλισμού και όχημα κακοδοξίας και εκκοσμίκευσης στην Εκκλησία. 

“Το Πατριαρχείον μας είναι η μεγάλη κεντρομόλος δύναμις, η οποία ενισχύει, διαφυλάσσει και εγγυάται την ενότητα της πίστεως εν τω συνδέσμω της ειρήνης και της αγάπης, επάνω εις την πέτρα της Αληθείας που είναι ο ίδιος ο Χριστός».

Όντως Σεβασμιώτατε! Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι κεντρομόλος δύναμις, που εγγυάται την ενότητα της πίστεως.!!! 

Ούτε ως μαύρο χιούμορ δεν μπορεί να γίνει δεκτός αυτός ο ισχυρισμός. Δεν περνά μέρα που ο Παναγιώτατος και οι λοιποί Ιεράρχες του Θρόνου να μη καταπατήσουν τους Ιερούς Κανόνες και να μην προσβάλουν το Ευαγγέλιο.

No comments:

Post a Comment