Thursday, July 5, 2018

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΔΕΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΔΕΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ

 Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο κ. Αποστόλης Ζουπανιώτης, σε ρεπορτάζ του, στο GreekNews, αναφέρει ότι Σεβ. Δέρκων είπε στην δεξίωση των Αρχόντων στην Κληρικολαική της Βοστώνης:

ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ ΚΑΙ ΑΣΥΜΦΟΡΗ Η ΥΠΟΒΟΛΗ "ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΟΥΣ" ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ, ΣΕΒ. ΑΜΕΡΙΚΗΣ
_________

Α.) «Είναι πολύ λυπηρόν το ότι κατά καιρούς ακούγονται εδώ κάποιες ασύνετες και ανευλαβείς φωνές που ζητούν αποστάσεις από την μαρτυρική Μητέρα Εκκλησία, όπως έγινε και προσφάτως κατά την τελετή αποφοιτήσεως του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού. Και ακόμη λυπηρότερον το ότι δεν ανεκλήθη αμέσως εις την τάξιν το εξυβρίσαν στόμα από μέρους των εχόντων την πρώτη ενταύθα εκκλησιαστικήν ευθύνην».

Ακούσατε, Σεβασμιώτατε Αμερικής, τι είπε ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη; 

1.) Δεν φτάνει, ισχυρίζεται ο Σεβασμιώτατος Δέρκων, ότι θα υποβάλετε “οικειοθελή” παραίτηση, για να τους διευκολύνετε να επιβάλουν ετσιθελικά εν παντί ακατάλληλο ιεράρχη, ως διάδοχό σας.

2.) Δεν φτάνει ότι σηκώσατε πάνω σας το βάρος της ευθύνης -που δεν σας ανήκει-, για τις ανομίες του Πατριάρχη και των ανθρώπων του στις ΗΠΑ, για την οικονομική δυσπραγία της Εκκλησίας της Αμερικής.

3.) Σας βαρούν από πάνω, για την ατυχή ομιλία του κ. Βαλιώτη, ενώ γνωρίζουν ότι δεν έχετε καμία απολύτως ευθύνη, για όσα είπε στην τελετή αποφοίτησης της Θεολογικής Σχολής.

Και αυτά, Σεβασμιώτατε, τα λένε μπροστά σας "εις επήκοον πάντων", ενώ δεν έχετε ακόμη υποβάλει "οικειοθελή" παραίτηση.

Δεν γνωρίζετε ότι έχετε να κάνετε με ανθρώπους χωρίς μπέσα;

Αντιλαμβάνεστε, πώς θα σας συμπεριφερθούν, αν υποβάλετε “οικειοθελή” παραίτηση, όταν θα κόβουν και θα ράβουν ανενόχλητοι;

Είστε βέβαιος, Σεβασμιώτατε, ότι είναι καλή ιδέα η υποβολή “οικειοθελούς” παραίτησης;

Μήπως η ανοιχτή σύγκρουση με τον Πατριάρχη είναι μονόδρομος;

Και δεν είναι μόνον πώς σας συμπεριφέρονται και πώς θα σας συμπεριφερθούν, όταν απομακρυνθείτε από τον Θρόνο σας.

Τι θα συμβεί στο ποίμνιό σας, όταν θα σας διαδεχθεί ιεράρχης του φυράματος του Σεβ. Σικάγου κ. Ναθαναήλ;

Σεβασμιώτατε Αμερικής! Είστε βέβαιος ότι θα σας ανεχτούν, έστω και μέχρι τον Σεμπτέμβριο;

Δεν έχω στοιχεία, αλλά φοβούμαι, ότι θα υπάρξουν δραματικές εξελίξεις στην συνεδρία της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου τον Ιούλιο, όχι μόνον για την αποπομπή σας, αλλά και για άλλα κρίσιμα Πανορθόδοξης σημασίας θέματα.

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
__________

Β.) «Αποτελεί υψίστη τιμή, μοναδική ευκαιρία αλλά και μεγάλη ασφάλεια το να ευρίσκεται κανείς υπό την προστατευτική σκιά του Δικεφάλου Αετού της Μητρός Εκκλησίας. Το να είναι οργανικώς και διοικητικώς, οντολογικώς θα έλεγα, ηνωμένος με την ευσεβήν πηγήν του Γένους. Το Μαρτυρικόν Φανάρι, η καθέδρα της Κωνσταντινουπόλεως, η Νέα Ρώμη, είναι πάντοτε η σωστική Κιβωτός των ιερών και οσίων της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού».

Ευσεβής πηγή του Γένους το Φανάρι, Σεβασμιώτατε Δέρκων; 

Εννοείτε -προφανώς- υπήρξε ευσεβής πηγή του Γένους -και όχι μόνον- για 15 αιώνες.

Από την ανάρρηση του Ιωακείμ του Πάνυ, όμως, στην συνέχεια του Μεταξάκη και τέλος του Αθηναγόρα και των επιγόνων του, ο Θρόνος της Κωνσταντινουπόλεως κατέστη πηγή ασέβειας, κέντρο εκκοσμίκευσης και φορέας του πιο απαίσιου συγκρητισμού.

Δεν ανήκω σε αυτούς, οι οποίοι νομίζουν ότι η Εκκλησία της Αμερικής είναι έτοιμη για να αποκτήσει Αυτοκεφαλία. 

I know better than that! Ζω, τα τελευταία 24 χρόνια, στις ΗΠΑ και γνωρίζω πολύ καλά ποια κατάσταση επικρατεί. Είναι γνωστόν ποιοι είναι οι εν ενεργεία επίσκοποί της -σχεδόν στο σύνολόν τους- και τρέμω σύγκορμος όταν συνειδητοποιώ ποιοί -εκτός ελαχίστων-συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των προς αρχιερατεία.

Ποιοί, λοιπόν, θα διαχειριστούν την Αυτοκεφαλία, επ’ ωφελεία της Ομογένειας και για την προκοπή του λαού του Θεού;

Αν, όμως, στο μέλλον ανακηρυχθεί πραξικοπηματικά Αυτοκεφαλία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ο ΜΟΝΟΣ υπεύθυνος θα είναι ο Παναγιώτατος, που πριονίζει συστηματικά το κλαδί που κάθεται, 
1.) με τον σατραπικό και αντισυνοδικό τρόπο που διοικεί την Εκκλησία, 
2.) με την εμετικής αηδίας φιλοχρηματία που τον χαρακτηρίζει και προπαντός, 
3.) με τους ακατάλληλους -πλην ελαχίστων- επισκόπους και Αρχιεπισκόπους που εκλέγει να μας ποιμάνουν.

"ΣΑΡΞ ΕΚ ΤΗΣ ΣΑΡΚΟΣ" ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
_________

Γ.) “Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής είναι δημιούργημα εξ αρχής της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, οστούν εκ των οστέων και σαρξ εκ της σαρκός της. Σπλάχνον της και κομμάτι της ψυχής της. Όχι απλώς μία επαρχία της. Και έχει γευτεί πλούσια τη μητρική της αγάπη, φροντίδα και στοργή».

"Συ είπας", Σεβασμιώτατε Δέρκων!

Προσυπογράφουμε, διά αμφοτέρων των χειρών, την διαπίστωσή σας. 

Η Εκκλησία της Αμερικής είναι "οστούν εκ των οστέων και σάρξ εκ της σαρκός" του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Μία Εκκλησία δοσμένη ολότελα στον συγκρητισμό, τους νεωτερισμούς και την εκκοσμίκευση.

Επομένως "ο τρώσας και ιάσεται"! 

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο οφείλει να απολογηθεί και να δείξει έμπρακτα την μετάνοιά του, στο ποίμνιο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, επειδή μας έστειλε τους Μεταξάκη, Αθηναγόρα, Κουκούζη και πλήθος ακατάλληλων επισκόπων να μας ποιμάνουν. 

Όχι να θέλει να του δώσουμε εύσημα, για την αναλγησία που επέδειξε, με την εκλογή των πιο ακατάλληλων -από κάθε άποψη- Αρχιεπισκόπων και επισκόπων. 

Αντί, λοιπόν, Σεβασμιώτατε Δέρκων, να ζητήσετε συγγνώμη, από το πλήρωμα της Εκκλησίας της Αμερικής, ζητάτε και τα ρέστα και φτάνετε στο σημείο να ισχυριστείτε ότι το Φανάρι μας περιβάλλει "με πλούσια μητρική αγάπη, φροντίδα και στοργή".!!!

Γιατί μαστιγώνετε ανελέητα την λογική μας Σεβασμιώτατε;

Όχι στοργική μητέρα, αλλά ούτε κακιά μητρυιά δεν θα μας συμπεριφερόταν τόσο άσπλαχνα. 

And the worst is yet to come!

No comments:

Post a Comment