Thursday, July 5, 2018

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΑΞΕ Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΙΩΗΛ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΑΞΕ Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΙΩΗΛ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, παραθέσαμε την Ευχή που συνέταξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης Ιωήλ, για τις δύσκολες ώρες που περνά η πατρίδα μας.

Εξαίρετη -κατά τα άλλα- η Ευχή, αλλά παραλείπει να κάνει το αυτονόητο.

Παρακαλεί μεν τον Θεό -και ορθότατα ασφαλώς πράττει- να φωτίζει τους κοσμικούς άρχοντες να επιδιώκουν το συμφέρον της πατρίδας, αλλά δεν παρακαλεί τον Θεό να φωτίσει τους 80 τόσους ιεράρχες να συνέλθουν σε Σύνοδο και να καθαιρέσουν ή τουλάχιστον να εκθρονίσουν τον συνθηκολόγο συνωμότη των άθεων και απάτριδων κρατούντων, Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Δεν φταίνε οι αρχιερείς, επειδή ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τα έχει κάνει πλακάκια με τους άθεους.

Σχεδόν όλοι οι αρχιερείς είναι εναντίον της μειοδοσίας των Πρεσπών.

Δεν φταίνε οι αρχιερείς -πλην δύο ή τριών-, αφού ομόφωνα συμφώνησαν να τηρηθεί ορθόδοξη γραμμή στην Σύνοδο της Κρήτης και στην συνέχεια ο Μακαριώτατος την υπόσκαψε και την πρόδωσε.

Δεν φταίνε οι αρχιερείς, επειδή ομόφωνα αποφάσισαν να διατηρηθεί αλώβητος ο ορθόδοξος χαρακτήρας του μαθήματος των Θρησκευτικών. Ο Αρχιεπίσκοπος, με μετρημένους στα δάκτυλα του ενός χεριού ιεράρχες, φταίει που πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων τις ομόφωνες αποφάσεις της Ιεραρχίας και κατέστη το εφαλτήριο για να μαθαίνουν τα παιδιά μας για το Κοράνι και τον ελεφαντοπρόσωπο "Θεό" Γκανέσα, αντί για το Ευαγγέλιο, τον Χριστό, την Παναγία και τους Αγίους.

Η ευθύνη των αρχιερέων εντοπίζεται ΜΟΝΟΝ στο ότι δεν καθαιρούν η τουλάχιστον δεν εκθρονίζουν τον Αρχιεπίσκοπο της αισχύνης.

No comments:

Post a Comment