Saturday, September 3, 2016

ΤΟ ΜΠΟΖΕ, ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΛΗΣΜΟΝΙΑΣ


ΤΟ ΜΠΟΖΕ, ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΛΗΣΜΟΝΙΑΣ

Του Θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Και πάλιν στο προσκήνιο το οικουμενιστικό Παπικό μοναστήρι (φραγκομονάστηρο) του Μπόζε, που βρίσκεται ΒΑ του Τορίνο στη Βόρεια Ιταλία. Ιδρύθηκε στα 1965, μόλις έληξε η Β΄ «Σύνοδος» του Βατικανού, από τον Παπικό Έντζο Μπιάνκι. Κατ’ αρχάς ο ανωτέρω ζούσε μόνος του αλλά στη «συνοδεία» του προστέθηκαν, τρία χρόνια μετά, ένας ακόμη Παπικός, μια γυναίκα κι …ένας Προτεστάντης! Αυτό δεν άρεσε στον τοπικό Παπικό «επίσκοπο» της πολέως Μπιέλλα, αλλά το ενέκρινε ο καρδινάλιος Μικέλε Πελλεγκρίνο και το θέμα έληξε. 

Η εν λόγω κοινότητα είναι μικτή, αποτελείται δηλ. κι από άνδρες και από γυναίκες και «διομολογιακή» που σημαίνει ότι εγκαταβιώνουν εκεί διάφοροι, ανεξάρτητως της πίστεως την οποία πρεσβεύουν!!! Το φραγκομονάστηρο του Μπόζε είναι στην πραγματικότητα ένα εργαστήρι όπου σφυρηλατείται ακαταπαύστως και δι’ όλων ο Οικουμενισμός. Φέτος, από 7-10 τρέχοντος, θα πραγματοποιηθεί εκεί το «24ο Διεθνές Συνέδριο για την Ορθόδοξη πνευματικότητα» υπό τον τίτλο «Μαρτύριο και κοινωνία». 


Στο σπίτι του κρεμμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Η λέξη μαρτύριο μας αναγκάζει να θυμηθούμε την ιστορία. Δυστυχώς οι αιρετικοί ποτέ δεν είχαν καλές σχέσεις με την ιστορία. Τι φω και τι λαλήσω, κι από πού ν΄αρχίσω! Να λησμονήσω τις ανεκλάλητες βιαιότητες που διέπραξαν οι Παπικοί «σταυροφόροι» στην Πόλη στα 1204; Να διαγράψω τα φοβερά μαρτυρια των 13 Αγίων της Καντάρας της Κύπρου που έλαβαν χώρα με παπική έγκριση στα 1231; Να παρακάμψω τα ανείπωτα μαρτύρια των Ορθοδόξων Σέρβων από τους Παπικούς Ουστάσι μεταξύ 1941-45; Τότε οι Παπικοί της Κροατίας με επικεφαλής τον «άγιο» (πολλά εισαγωγικά) Αλοΐσιους Στέπινατς εξολόθρευσαν γύρω στο ένα εκατομμύριο Σερβους!!! Κι αυτό με φοβερά βασανιστήρια. Αν έλθουμε στο σήμερα και σταθούμε μόνο στην πολύπαθη Ουκρανία, οι Ουνίτες (μασκοφόροι Παπικοί χαμαιλέοντες) από το 1991 μέχρι σήμερα με πρωτοφανή αγριότητα και μη ορρωδούντες προ ουδενός καταδιώκουν με μανία τους εμπερίστατους Ορθόδοξους. Κι αυτούς τους ορκισμένους εχθρούς της Εκκλησίας του Χριστού, τους έχει λησμονήσει ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος (δες το ανακοινωθέν μετά τη συνάντηση του με τον Πάπα το Φεβρουάριο στην Αβάνα) και από την άλλη ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχεται δυό «επισκόπους» τους στο Φανάρι και φωτογραφίζεται μαζί τους περιχαρής, ενώ έπρεπε να τους πει ευθέως: Βγάλτε αυτά τα ράσα και τα εγκόλπια. Δεν είναι δικά σας!

No comments:

Post a Comment