Thursday, April 7, 2016

ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΗΠΑ


ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΗΠΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη “Ρομφαία”:

“Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος δέχθηκε την επίσκεψη των μελών της διοικήσεως της Παμμακεδονικής Ενώσεως Ηνωμένων Πολιτειών με τα οποία συνεζήτησε θέματα σχετικά με το εθνικό ζήτημα της ονομασίας της FYROM (πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας).

Στη συνάντηση συζητήθηκε ιδιαίτερα η σκληρή προσπάθεια που διεξάγει η Παμμακεδονική για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας σε σχέση με τη χρήση του ονόματος της Μακεδονίας από το κράτος της FYROM.

Στο πλαίσιο της 70ης Επετείου η Παμμακεδονική αρχίζει εκστρατεία συλλογής υπογραφών (petition) με σκοπό την ανάκληση της λανθασμένης αποφάσεως της Αμερικανικής κυβερνήσεως το 2004 για προσωρινή αναγνώριση της FYROM με το όνομα Μακεδονία, παρά την καθιερωμένη πράξη του Ο.Η.Ε. που χρησιμοποιεί το όνομα FYROM.

«Στηρίζουμε διαχρονικά την προσπάθεια της Παμμακεδονικής και ιδιαίτερα την νέα πρωτοβουλία για την συλλογή υπογραφών για την υποβολή υπομνήματος με το οποίο θα ζητείται η ανάκληση της αναγνωρίσεως της FYROM με το όνομα Μακεδονία», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος.”

Να συγχαρούμε θερμά τον Σεβ. Αμερικής και την Παμμακεδονική  Ένωση των ΗΠΑ επειδή δεν υποστέλλουν τη σημαία του αγώνα και επειδή ζητούν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να ανακαλέσει την απόφασή της με την οποία η FYROM αναγνωρίστηκε με το όνομα “Μακεδονία”.

Είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχουν πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση και ότι το θέμα δεν έμεινε μόνον στα χέρια της κυβέρνησης της Ελλάδας.

Όλοι πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας τις δύσκολες μέρες που ζούμε επειδή η Ελλάδα βρίσκεται στη γωνία και κυβερνάται από ένα μάτσο ανίκανους και επικίνδυνους τυχοδιώκτες. Γι’ αυτό οι ομογενείς -όπως φυσικά και οι πολίτες της Ελλάδας και της Κύπρου- πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση, να παρακολουθούν τα γεγονότα και να τοποθετούνται ανάλογα.

No comments:

Post a Comment