Tuesday, April 12, 2016

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη “Ρομφαία”:

"Καλώ όλες τις Ορθόδοξες χώρες να απαγορεύσουν την άμβλωση, διότι είναι μεγάλη αμαρτία και ανομία" τόνισε ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας.

Ο Δημοσιογράφος παρουσίασε στον Πατριάρχη μια ταινία που είναι αφιερωμένη στη ζωή του Οσίου Παϊσιου, στην οποία περιέχει και μαρτυρίες για το πρόβλημα που υπάρχει στη Ρωσία και Σερβία με τις αμβλώσεις.

Να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ετησίως στην Σερβία γίνονται 200.000 αμβλώσεις.

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος σχολιάζοντας το γεγονός μεταξύ άλλων τόνισε: "Αυτό είναι ένα μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα της εποχής μας, όχι όμως μόνο για την Σερβία, αλλά για όλο τον Ορθόδοξο κόσμο." Οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει την ιερότητα της ζωής, διότι η ζωή είναι το μεγαλύτερο δώρο του Θεού, η οποία δυστυχώς καθημερινά αποιεροποιείται. Νομίζω πως η Εκκλησία καλείται να μιλήσει στους ανθρώπους, αλλά και να επισημάνει τι φοβερή αυτή αμαρτία της αφαίρεσης ζωής" υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Ειρηναίος.

Κλείνοντας ο Πατριάρχης δήλωσε πως "για να σταματήσει αυτή η μεγάλη μάστιγα της εποχής, πρέπει η κάθε Κυβέρνηση να λάβει τα μέτρα που αφορούν την απαγόρευση της άμβλωσης στο σύστημα υγείας".

Πολύ επίκαιρες και καίριες οι επισημάνσεις του Μακαριότατου Πατριάρχη Σερβίας για τις εκτρώσεις. Οι εκτρώσεις είναι αδίστακτη δολοφονία μιας απροστάτευτης ύπαρξης στην οποία συνεργοί είναι η μητέρα -η οποία κατ’ εξοχήν έχει την ευθύνη του χρέους προστασίας της ζωής του παιδιού της-, ο γιατρός -που ορκίστηκε να σώζει και όχι να αφαιρεί ζωές- και κατά κανόνα ο πατέρας του παιδιού με τα χρήματα του οποίου διενεργείται η έκτρωση.


Αλίμομον αν έχουμε την παραμικρή ανοχή προς τέτοιες καταστάσεις και αλίμονο αν η Εκκλησία δεν είναι μπροστάρης του αγώνα εναντίον των εκτρώσεων. Προδίδει κυριολεκτικά την αποστολή της. Γι’ αυτό θερμά και υικά συγχαίρουμε τον Μακαριότατο Σερβίας για την ορθές θέσεις του για το έγκλημα των εκτρώσεων. Ως γνωστόν παρόμοιες ορθές θέσεις διατύπωσε πρόσφατα και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου.

No comments:

Post a Comment