Sunday, April 17, 2016

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΕ ΕΝΤΟΝΑ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΡΟΥΣΣΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ



ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΕ ΕΝΤΟΝΑ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΡΟΥΣΣΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η Φλώρινα βγάζει ακόμη παλικάρια όπως τις μέρες που την ποίμαινε ο μ. Αυγουστίνος Καντιώτης. Από μέρες υπήρχε ένας ξεσηκωμός στην πόλη και την επαρχία της Φλώρινας επειδή ο Μητροπολίτης Προύσσης Ελπιδοφόρος θα συλλειτουργούσε με τον Μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο ενώ παράλληλα θα του απονεμόταν τιμή από διάφορους παράγοντες της πόλης. 

Ήδη από το Σάββατο η Φλώρινα γέμισε με πόστερς και φέιγ βολάν εναντίον των εκδηλώσεων τιμής προς τον Μητροπολίτη Ελπιδοφόρο ενώ ο λαός κλήθηκε να απόσχει από το συλλείτουργο για να εκφράσει την αποδοκιμασία του προς τον ουνιτίζοντα Σεβ. Προύσσης.

Πράγματι τελικά πολλοί απείχαν από το συλλείτουργο στο Μητροπολιτικό ναό και δύο νέοι που φώναξαν “ανάξιος” στον οικουμενιστή Μητροπολίτη συνελήφθησαν, ενώ η αστυνομία έσχισε τα πόστερς εναντίον του κ. Ελπιδοφόρου.

Η αντίδραση του λαού της Φλώρινας δείχνει ότι στη Μητρόπολη Φλωρίνης υπάρχει ακόμη η μαγιά του Καντιώτη και ότι ο λαός δεν μένει απαθής όταν οι οικουμενιστές κάνουν τα δικά τους.

Ο Σεβ. Προύσσης Ελπιδοφόρος -ως γνωστόν- προαλείφεται για Αρχιεπίσκοπος Αμερικής και από ότι διαδίδεται σε περίπτωση που δεν εκλεγεί τελικά Αμερικής στη θέση του θα εκλεγεί ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ, ο αριστερός οικουμενιστικός θεολογικός βραχίονας του Φαναρίου. Αυτό το μέλλον δυστυχώς έχει η Εκκλησία της Αμερικής. Από το τηγάνι στη φωτιά.

No comments:

Post a Comment