Friday, April 22, 2016

Ο ΠΑΠΑΣ ΜΕΡΟΛΗΠΤΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ


Ο ΠΑΠΑΣ ΜΕΡΟΛΗΠΤΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

Του Γ. Παπαθανασόπουλου
=====

Ο Πάπας,  κατά το ταξίδι του στη Λέσβο, μερολήπτησε  υπέρ των μουσουλμάνων, αδικώντας τους Χριστιανούς του Ιράκ και της Συρίας. Στις 21 Απριλίου το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reinformation.tv έγραψε ότι κατά την επιστροφή του στη Ρώμη πήρε μαζί του στο αεροπλάνο τρεις μουσουλμανικές οικογένειες, με δώδεκα μέλη συνολικά. Υποψήφιες να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο του Πάπα ήσαν και δύο χριστιανικές οικογένειες από τη Συρία. Κατά τις πληροφορίες του ξένου πρακτορείου τα σπίτια τους στη Δαμασκό ισοπεδώθηκαν από τους βομβαρδισμούς και οι τζιχαντιστές έσφαξαν τη σύζυγο της μιας οικογένειας, μητέρα δύο παιδιών, γιατί «δεν θέλησε να αρνηθεί τον Χριστό και να εγκαταλείψει την πίστη της», όπως δήλωσε ο σύζυγός της. 
  
Ο Πάπας επέλεξε να μην πάρει μαζί του τις δύο βασανισμένες για την πίστη τους χριστιανικές οικογένειες. Θέλοντας στο αεροπλάνο να δικαιολογηθεί για την επιλογή του έριξε το βάρος στις ελληνικές αρχές. Όπως είπε, πήρε μαζί του μόνο μουσουλμάνους, επειδή στη Λέσβο δεν είχαν τακτοποιηθεί τα χαρτιά των χριστιανικών οικογενειών. Σχολιάζοντας την παπική δικαιολογία το ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο σημειώνει ότι είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι οι ελληνικές αρχές δεν διευκόλυναν τη συμπλήρωση των χαρτιών των συγκεκριμένων χριστιανών της Συρίας που καταστράφηκαν ολοσχερώς οι περιουσίες τους, που μεταξύ αυτών είχαν τραγικό θύμα και που είχαν υποστεί απάνθρωπους διωγμούς. Σημειώνεται πως με παρόντα τον κ. Τσίπρα αν ο Πάπας έδειχνε τη διάθεση να πάρει μαζί του τους χριστιανούς – θύματα των βιαιοτήτων των τζιχαντιστών και της πολιτικής των μεγάλων δυτικών δυνάμεων, δεν υπήρχε περίπτωση να μην ικανοποιηθεί η επιθυμία του και οι ελληνικές αρχές να μην τακτοποιήσουν τα χαρτιά των χριστιανών προσφύγων.
            
Η άποψη του ξένου πρακτορείου ειδήσεων είναι ότι  ο Πάπας ενέργησε σε βάρος των αγρίως διωκόμενων προσφύγων  Χριστιανών της Μέσης Ανατολής  και υπέρ των μεταναστών μουσουλμάνων για λόγους επικοινωνιακούς και για να καλοπιάσει τους μουσουλμάνους. Αν είναι αυτός ο λόγος, σημειώνει το πρακτορείο, έκανε λάθος. Ουδέποτε οι μουσουλμάνοι θα αλλάξουν τις ιδέες τους για την Ευρώπη. Τους ευρωπαίους τους βλέπουν ως τους απογόνους των σταυροφόρων και την Ευρώπη ως χώρο που απέτυχαν έως τώρα και πρέπει να τον κατακτήσουν. Επειδή ο Πάπας ούτε αφελής είναι ούτε ανιστόρητος, φαίνεται ότι στο όνομα της επικοινωνίας  αδιαφορεί για τον επερχόμενο εξισλαμισμό της Ευρώπης.
            
Το τραγικό είναι πως στη λογική του ο Πάπας έχει μαζί του τον πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο. Στην κοινή δήλωσή τους εκφράζουν την άποψη ότι η τραγωδία αφορά κυρίως τους μουσουλμάνους και «συμπεριλαμβάνει» τους Χριστιανούς...Την τραγωδία όμως στο Ιράκ και στη συρία την βίωσαν οι χριστιανοί. Όσοι δεν δέχθηκαν να εξισλαμιστούν εσφάγησαν, καταστράφηκαν ολόκληρα χριστιανικά χωριά και μοναστήρια, απήχθησαν επίσκοποι και μοναχές. Το 80% των Χριστιανών στις δύο αυτές χώρες εξοντώθηκαν ή βιαίως απομακρύνθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες. Οι πραγματικοί θρησκευτικοί πρόσφυγες είναι οι Χριστιανοί. Οι Μουσουλμάνοι είναι κυρίως μετανάστες.


Επί πλέον ο Πάπας και οι δύο Ορθόδοξοι πρωθιεράρχες  στην κοινή τους δήλωση διαπιστώνουν ότι η Ευρώπη «αντιμετωπίζει μια από τις πιο σοβαρές ανθρωπιστικές κρίσεις από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου», και κάνουν έκκληση στους Ευρωπαίους να δείξουν τον ανθρωπισμό τους. Σημειώνουν ακόμη την αλληλεγγύη τους προς τον Ελληνικό λαό, «που με γενναιοφροσύνη ανταποκρίνεται στην ανθρωπιστική κρίση, της οποίας σηκώνει  μεγάλο βάρος». Αλλά η Ελλάδα και οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης δεν προκάλεσαν την κρίση. Οι ΗΠΑ και μαζί τους η Αγγλία και η Γαλλία την προκάλεσαν. Αυτές θα έπρεπε να υποστούν τις συνέπειες. Αλλά έως τώρα κυρίως οι ΗΠΑ μένουν στο απυρόβλητο και δεν υφίστανται οποιαδήποτε συνέπεια  για τη συμφορά που προκάλεσαν... Λέγεται ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 55.000 μετανάστες και πρόσφυγες. Με την αποστολή τέσσερις φορές πέντε αεροπλανοφόρων θα πήγαιναν όλοι οι πρόσφυγες στις ΗΠΑ, μια τεράστια σε έκταση χώρα και με τεράστιες ακόμη δυνατότητες να απορροφήσει πολλούς μετανάστες. Ο Πάπας γιατί δεν κάνει έκκληση στα ανθρωπιστικά αισθήματα των Αμερικανών να αποσυμφορήσουν την Ευρώπη και να πάρουν το βάρος που τους αναλογεί στην παρούσα γιγαντιαία μετακίνηση μουσουλμανικών πληθυσμών; Τι εμποδίζει τον Πάπα να ξεφύγει από τη γλώσσα της επικοινωνίας και της διπλωματίας και να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας και της δικαιοσύνης;

No comments:

Post a Comment