Sunday, April 24, 2016

ΕΥΓΕ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΠΑΡΡΗΣΙΑΣΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ!


ΕΥΓΕ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΠΑΡΡΗΣΙΑΣΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ!

Του κ. Λυκούργου Νάνη, ιατρού
=====

Μετά τους μητροπολίτες Νέας Σμύρνης, Κυθήρων, Πειραιώς και Κηφισίας, και ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος υπέβαλλε την παραίτησή του από μέλος της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στη λεγόμενη "Αγία και Μεγάλη Σύνοδο" που προώρισται να συνέλθει τον προσεχή Ιούνιο στο Κολυμπάρι της Κρήτης, ευφραίνοντας τον πιστό λαό.

Ο ένας μετά τον άλλον, οι μητροπολίτες της Ελλαδικής Εκκλησίας, αρνούνται να συμμετάσχουν σε μία προβληματικών προδιαγραφών σύνοδο που μόνο πνευματική ζημία συνεπάγεται για το καλώς εννοούμενο συμφέρον της Οικουμενικής Ορθοδοξίας.

Επιπροσθέτως, οι προαναφερθέντες μητροπολίτες γνωρίζουν, προφανώς, ότι με την τυχόν συμμετοχή τους στην ψευδο-σύνοδο της Κρήτης τους επιφυλάσσεται ο ρόλος του "κομπάρσου", της "μαριονέττας" και της "γλάστρας", κατά την επιτυχέστατη έκφραση του αγίου Φλωρίνης, αφού κάποιοι "φαεινοί εγκέφαλοι", οι οποίοι συνέταξαν τον κανονισμό λειτουργίας της εν θέματι συνόδου, φρόντισαν να φαλκιδεύσουν απαράγραπτα κανονικά δικαιώματα κάποιων ισότιμων με αυτούς συνεπισκόπων τους που σχετίζονται με το δικαίωμα της ψήφου απάντων των συμμετεχόντων μελών της συνόδου.

Είναι προφανές ότι κάθε ημέρα που περνά, το κύρος της επικειμένης συνόδου υφίσταται όλο και μεγαλύτερη αποδόμηση και καθίζηση στις συνειδήσεις των μελών του εκκλησιαστικού σώματος, κάτι οπωσδήποτε αναμενόμενο λόγω της συνειδητοποιησεως από την πλευρά των ορθοφρονούντων ποιμένων και ποιμαινομένων της προβληματικότητός της από θεολογικής, εκκλησιαστικής, εκκλησιολογικής και ιεροκανονικής απόψεως.
    
Τυγχάνει εξόχως λυπηρό να ξοδευθούν τόσα χρήματα (άλλη μια θλιβερή πτυχή του όλου ζητήματος) για να συγκληθεί και συνέλθει μία σύνοδος που, όπως όλα δείχνουν, θα καταταγεί στην κατηγορία των ληστρικών συνόδων που δεν συγκροτήθηκαν και συντονίστηκαν με την πνοή του Αγίου Πνεύματος αλλά με την επίνευση ενός άλλου δυσειδούς πνεύματος! Μία σύνοδος επικοινωνιακής σκοπιμότητας που αντί να περιφρουρήσει το Ορθόδοξο Δόγμα και διαφυλάξει το Ορθόδοξο Ήθος θα θεσμοθετήσει εκκλησιαστικά και εκκλησιολογικά τον επάρατο οικουμενιστικό συγκρητισμό και την εκκοσμίκευση, τις δύο χαίνουσες αυτές πληγές του συγχρόνου εκκλησιαστικού βίου. Θα έχουν μετά άδικο όσοι τη χαρακτηρίσουν ως "συνέδριον ανόμων και συναγωγή πονηρευομένων";
    
Εκτός της παραιτήσεως από μέλος της αντιπροσωπείας της Ελλαδικής Εκκλησίας στην ψευδο-σύνοδο του Κολυμπαρίου του μητροπολίτου Φλωρίνης Θεοκλήτου και οι δηλώσεις του στα πλαίσια της συγκεκριμένης δημοσιογραφικής συνεντεύξεως πλήρωσαν αφάτου χαράς τα ορθοφρονούντα μέλη της Εκκλησίας. Ιδιαιτέρως αυτές περί "κόκκινων γραμμών", αναφερόμενος στον επάρατο παπισμό και την παγκοσμιοποίηση, και περί της αναγκαιότητος αναγνωρίσεως ως Η' και Θ'οικουμενικών, των εν Κωνσταντινουπόλει συνόδων του 879-880 και 1341 αντίστοιχα!
   
Αποτελεί κόλαφο για το Φανάρι, το συντονιστικό κέντρο της οικουμενιστικής πολιτικής, το γεγονός ότι ένας ιεράρχης των λεγόμενων "Νέων Χωρών" αφ’ ενός μεν δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις εργασίες της φαιδρής και προβληματικής συνόδου υποβάλλοντας σχετική παραίτηση αφ’ ετέρου δε με τις δηλώσεις του ουσιαστικά αποδομεί και αυτός το προ πολλού απωλεσθέν κύρος της.
  

ΕΥΓΕ στο μητροπολίτη Φλωρίνης για τις συγκεκριμένες πεπαρρησιασμένες του ενέργειες! Ευχόμαστε όπως και στο μελλον μας δώσει τη χαρά να τον ξαναδούμε να υπερμαχεί με σθένος του Ορθοδόξου Δόγματος και Ήθους στοιχών στις επιταγές της αρχιερατικής του συνειδήσεως και στην ατίμητη ομολογιακή παρακαταθήκη που παρέλαβε από το μακαριστό του γέροντα.

ΠΗΓΗ:

Ακτίνες

No comments:

Post a Comment