Thursday, April 14, 2016

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ, ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ


ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ, ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ορισμένοι Μητροπολίτες, παράλληλα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τοποθετήθηκαν τις τελευταίες μέρες υπέρ της Παπικής επίσκεψης στη Λέσβο και ισχυρίστηκαν ότι η επίσκεψη θα βοηθήσει το προσφυγικό χωρίς να έχει αρνητικές επιπτώσεις για την πίστη μας.

Ο ισχυρισμός αυτός είναι ανεδαφικός. Η παπική επίσκεψη θα τονώσει μόνον το προσωπικό γόητρο του Πάπα Φραγκίσκου και θα ισχυροποιήσει το προφίλ που καλλιεργεί ότι είναι ένας Πάπας με κοινωνικές ευαισθησίες που συντάσσεται με τους φτωχούς, τους αδύνατους και τους κατατρεγμένους.

Αλλά πέραν αυτού η παπική επίσκεψη αποκλείεται να έχει οποιαδήποτε πρακτική αξία για το προσφυγικό επειδή αυτό εξαρτάται από την πολιτική βούληση των χωρών της Ευρωπαικής Ένωσης που σηκώνουν το βάρος της αποκατάστασης των προσφύγων και όχι από τα ευχολόγια και τις θεατρικές φιέστες που θα διοργανωθούν στη Λέσβο.

Το ακόμη χειρότερο είναι ότι ανακριβώς ισχυρίζονται ο Μακαριότατος και οι ευάριθμοι -ευτυχώς- Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος ότι η παπική επίσκεψη δεν θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για την πίστη μας. 

Πώς δεν θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για την πίστη μας αφού προάγει τον λαικό οικουμενισμό κι αφού θα γίνουν οικουμενιστικές ασχημίες (κοινή ποιμαντική παράσταση και συμπροσευχές του αιρεσιάρχη της Ρώμης με ορθόδοξους ιεράρχες);

No comments:

Post a Comment