Wednesday, April 13, 2016

ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ


ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====


Ο Μακαριώτατος Σερβίας κ. Ειρηναίος σε συνέντευξή του στο κανάλι «Γιέντνοστ» μιλά έξω από τα δόντια για το καθημερινό μακελειό την ανελέητη σφαγή αγέννητων παιδιών (έκτρωση). «Καλώ όλες τις Ορθόδοξες χώρες να απαγορεύσουν την έκτρωση. Είναι φοβερή αμαρτία και ανομία» τονίζει ο Μακαριώτατος. 

Μόνο στη Σερβία έχουμε κάθε χρόνο την εν ψυχρώ δολοφονία 200 χιλιάδων αγέννητων παιδιών! Η αιτία, κατά τον Μακαριώτατο, είναι ότι «οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει την ιερότητα της ζωής». Δεν μπορούμε παρά να επικροτήσουμε την έκκληση του πολιού ιεράρχου, διότι η δολοφονία των αθώων, μικρών, ανυπεράσπιστων παιδιών είναι ιδιαζόντως ειδεχθές έγκλημα, αφού το θύμα είναι αδύνατο να αντιδράσει και να υπερασπιστεί τη ζωή του. Πόσο ξεχάσαμε εμείς οι άνθρωποι τη θεία εντολή «ου φονεύσεις»! Το αμάρτημα της πορνείας και μοιχείας ακολουθείται, πολλές φορές, από το αμάρτημα του φόνου και στην περίπτωση των εκτρώσεων αυτό γίνεται με αυστηρή νομοτέλεια. Το ότι καθημερινά χύνεται αίμα αθώων παιδιών ΔΕΝ πρέπει να μας κάνει να συνηθήσουμε και να σιωπήσουμε. Η σιωπή πλησιάζει επικίνδυνα τα όρια της συνενοχής. Αυτή την αλήθεια της πίστεως πρέπει να την επανααλαμβάνουμε «από φυλακής πρωΐας μέχρι νυκτός». Αναμφίβολα, δυστυχώς οι κυβερνήσεις κωφεύουν, όπως για παράδειγμα η η Ελληνική που δίνει στις φονεύτριες κι … επιδόματα από το υστέρημα του φορολογουμένου, αλλά αυτό δεν αποτελεί άλλοθι για εφησυχασμό των Χριστιανών. 

Η Ρωσική Εκκλησία αγωνίζεται προς τη σωστή κατεύθυνση στον τομέα αυτό. 

Δεν μπορούμε παρά να σχολιάσουμε ευμενώς και την πρόσφατη Εγκύκλιο της εν Κύπρω Εκκλησίας. Οι φεμινίστριες με τον οίστρο της Μήδειας τάσσονται, ως γνωστό, υπέρ των μαζικών αυτών δολοφονιών όπως κι οι αιμοσταγείς εκ των ιατρών που αυγατίζουν τα κέρδη τους σφάζοντας χωρίς περίσκεψη, χωρίς αιδώ. Φυσικά δεν πάνε πίσω και τα αιμοβόρα κι αιμοδιψή τηλεοπτικά κανάλια που προπαγανδίζουν το έγκλημα. 

Ελπίζουμε να καταδικαστεί και η απαράδεκτη άποψη του μ. μοναχου Ιωσήφ Βατοπαιδινού, που δίδασκε αποδεδειγμένως ότι δήθεν (άκουσον, άκουσον!!!) το έμβρυο μέχρι τουν τρίτο μήνα ΔΕΝ έχει ψυχή!!! ανοίγοντας το δρόμο για την έκτρωση με «θεολογικά» μάλιστα επιχειρήματα!!! Το δώρο της ζωής που μας έδωσε ο Θεός είναι ιερό κι αλίμονο σ’ εκείνον που μιμείται τον Ηρώδη.

No comments:

Post a Comment