Sunday, April 10, 2016

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΝ ΜΑΙΟ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΝ ΜΑΙΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Γράφει ο κ. Αιμίλιος Πολυγένης στη “Ρομφαία”:

“Με μοναδικό θέμα την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο συνεδριάζει εκτάκτως στα τέλη Μαϊου η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε σήμερα να πραγματοποιηθεί σύνοδος της Ιεραρχίας στις 24 με 25 του επόμενου μήνα.

Στην Ιεραρχία θα συζητηθούν και πιθανότατα θα τεθούν προς έγκριση όλα τα θέματα της Πανορθόδοξης Συνόδου ώστε να είναι εξουσιοδοτημένη η αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος και να εγκρίνει τα τελικά κείμενα και τις αποφάσεις της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.”

Πολύ θετική ενέργεια. Η αντιπροσωπεία της Ελλάδος πρέπει να πάει στη Σύνοδο με πολύ συγκεκριμένες κατευθύνσεις που θα τις καθορίσει η Ιεραρχία.

Όλα τα επίμαχα ζητήματα πρέπει να επισημανθούν και πρέπει να δοθεί εντολή στους αντιπροσώπους της να επιμείνουν αμετάκλητα στη διόρθωση των προβληματικών σημείων.

Η Εκκλησία της Ελλάδος είναι από πολλές απόψεις το κέντρο της Ορθοδοξίας και διαθέτει δεκάδες αρχιερείς πλείστοι από τους οποίους διακρίνονται και για το ομολογιακό τους φρόνημα και για τη θεολογική τους κατάρτιση. Αλίμονον αν συνεργήσει συνειδητά ή με τη σιωπή ή με την αδιαφορία της και δεν δώσει μέχρι τέλους την καλή ομολογία της πίστεως και επιτρέψει στους Οικουμενιστές να θεσμοθετήσουν σαν πίστη της Εκκλησίας την αίρεση της βαπτισματικής θεολογίας και την κακοδοξία της διηρημένης Εκκλησίας.

No comments:

Post a Comment