Wednesday, April 13, 2016

ΑΤΥΧΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ


ΑΤΥΧΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο skai.gr:

«H επίσκεψη του Πάπα το Σάββατο στη Μυτιλήνη είναι μια συμβολική παρουσία, στέλνοντας ένα πολύ ηχηρό μήνυμα προς τα έθνη και τους ηγέτες τους να αναλάβουν δράση», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στο «Έθνος», εν όψει της ιστορικής συνάντησης των προκαθήμενων της Ορθόδοξης και της Καθολικής Χριστιανικής Εκκλησίας το Σάββατο στη Λέσβο.”

Ο Μακαριότατος ισχυρίζεται ότι το Παπικό ταξίδι ένα στόχο έχει: Την ευαισθητοποίηση του κόσμου στο δράμα των προσφύγων και στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης και του προσφυγικού.

Ως γνωστόν παρόμοιες δηλώσεις έκανε και ο Πάπας Φραγκίσκος. 

Ας αφήσουμε, λοιπόν, προς στιγμήν κατά μέρος τις αντιρρήσεις που έχουμε σαν Ορθόδοξοι για την παπική επίσκεψη. Πώς να παραγνωρίσουμε όμως ότι ουδένα πρακτικό αποτέλεσμα θα έχει αυτή η επίσκεψη; Εκτός απροόπτου ο Πάπας θα έρθει, θα τον συνοδεύσουν εκατοντάδες εκπρόσωποι των ΜΜΕ, θα προκληθεί παγκόσμιος θόρυβος για το θέμα και η ιστορία θα τελειώσει. Όταν θα καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός της παπικής επίσκεψης το μόνο που θα μείνει είναι η φιγούρα του δήθεν ταπεινού και δήθεν σεμνού Πάπα Φραγκίσκου που δήθεν νοιάζεται τους πονεμένους. 

Όσο για το προσφυγικό θα βρίσκεται στην ίδια ακριβώς μοίρα που βρίσκεται και τώρα. Απολύτως τίποτα θετικό δεν θα συμβεί. Το μόνο που θα μείνει είναι το νέο σόου του Πάπα Φραγκίσκου και η κοινή ποιμαντική παράσταση του ποντίφηκα με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Οι μόνοι  κερδισμένοι από την επίσκεψη θα είναι ο Πάπας Φραγκίσκος και ο λαικός οικουμενισμός και οι μόνοι χαμένοι η Ορθοδοξία και δη ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Αν δεν μας πιστεύουν ότι αυτή θα είναι η εξέλιξη των πραγμάτων δεν έχουν παρά να περιμένουν λίγες μέρες και θα δουν ότι αυτή ακριβώς θα είναι η κατάληξη των γεγονότων.

No comments:

Post a Comment