Wednesday, April 13, 2016

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΣΥΝΟΔΙΚΟΙ;


ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΣΥΝΟΔΙΚΟΙ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο γνωστός οικουμενιστής κ. Πανώτης κατηγορεί όλους τους παραδοσιακούς επισκόπους, άλλους κληρικούς, μοναχούς και λαικούς που αγωνιούν για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο ως “αντισυνοδικούς”.

Ο χαρακτηρισμός αδικεί κατάφωρα τους παραδοσιακούς πιστούς επειδή αυτή η άποψη δεν εκφράζει έστω και εκ του μακρόθεν τις πεποιθήσεις και τις ανησυχίες μας.

Κάθε αλλο παρά αντισυνοδικοί είμαστε. Από δεκαετίες κάνουμε έκκληση για σύγκληση Συνόδου η οποία θα καταδικάσει όλες τις σύγχρονες αιρέσεις και δη τον παναιρετικό Οικουμενισμό. Όνειρό μας είναι ότι σε κάποια στιγμή η Εκκλησία θα καταδικάσει τους πρωτεργάτες της οικουμενιστικής ασέβειας Πατριάρχες Μελέτιο Μεταξάκη και Αθηναγόρα και τους ομόφρονές τους. Εναγωνίως αναμένουμε ότι ονομαστικά -τουλάχιστον- οι Χακληδόνος Μελίτων (Χατζής), ο πρώην Αμερικής Ιάκωβος (Κουκούζης), ο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Αθηναγόρας (Κοκκινάκης), ο Ελβετίας και μετέπειτα Αδριανουπόλεως Δαμασκηνός (Παπανδρέου) κτλ. θα συμπεριληφθούν στα αναθέματα της Κυριακής της Ορθοδοξίας μαζί με τα ονόματα των Πατριαρχών Μελέτιου (Μεταξάκη) και Αθηναγόρα (Σπύρου).

Παράλληλα αναμένουμε ότι Σύνοδος θα καταδικάσει τις κακοδοξίες που εκφράζουν πολλοί σύγχρονοι εν ζωή ιεράρχες όπως ο Σεβ. Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης (Ζηζιούλας), ο Αυστραλίας Στυλιανός (Χαρκιανάκης), ο Όρους Λιβάνου Γεώργιος, ο Τιργοβιστίου Νήφων, ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος (Σαββάτος) κτλ..

Αλλά πώς θα καταδικαστούν οι αιρέσεις και οι κακόδοξοι ιεράρχες αν δεν συνέλθει σύνοδος; 

Επομένως γιατί συκοφαντούμαστε ότι δήθεν είμαστε αντισυνοδικοί;

Είμαστε υπέρμαχοι των Αγίων Συνόδων και κατάφωρα αντίθετοι των ληστρικών ψευδοσυνόδων οι οποίες θέλουν να δικαιώσουν τους οικουμενιστές και να θεσμοθετήσουν τις κακοδοξίες τους σαν την πίστη της Εκκλησίας.

Σε κάθε περίπτωση δεν μας ενοχλούν οι συκοφαντίες του κ. Πανώτη και των άλλων Οικουμενιστών, επειδή αποδεικνύουν ότι οι Οικουμενιστές στερούνται επιχειρημάτων. Γι’ αυτό και καταφεύγουν σε συκοφαντίες ότι δήθεν είμαστε αντισυνοδικοί λες και εκτός των Αγίων Συνόδων υπάρχει άλλος τρόπος καταδίκης του Οικουμενισμού και των εκπροσώπων του.

No comments:

Post a Comment