Monday, April 11, 2016

ΘΑΡΡΑΛΕΑ ΚΑΙ ΕΥΣΤΟΧΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΘ


ΘΑΡΡΑΛΕΑ ΚΑΙ ΕΥΣΤΟΧΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΘ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η ΠΕΘ αποφάσισε να πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα και να τοξεύσει ευστοχότατο βέλος εναντίον όσων επιβουλεύονται το μάθημα των θρησκευτικών.

Ζήτησε συγκεκριμένα την εξαίρεση πέντε από τα επτά μέλη της επιτροπής του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για το μάθημα των Θρησκευτικων επειδή έχουν αγκυλώσεις εναντίον του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος.

Αναφέρει η επιστολή της ΠΕΘ προς τον Υπουργό Παιδείας:

“Συγκεκριμένα οι:
1) Σταύρος Γιαγκάζογλου, Σύμβουλος ΥΠΠΕΘ, Προϊστάμενος Γραφείου Α του ΙΕΠ,
2) Εμμανουήλ Περσελής, Καθηγητής της Θεωρίας και Πράξης της Χριστιανικής Αγωγής του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας ΕΚΠΑ.
3) Αγγελική Ζιάκα, Επικ. Καθηγήτρια Θρησκειολογίας του Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ
4) Άγγελος Βαλλιανάτος, Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων Β΄ Αθήνας, Αν. Αττικής, Εύβοιας και
5) Γεώργιος Στριλιγκάς, Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων Κρήτης, οι οποίοι καλούνται να εξετάσουν και να αποφασίσουν το περιεχόμενο του μαθήματος των θρησκευτικών, ανήκουν στην ομάδα που συνέγραψε το ως άνω πρόγραμμα σπουδών, καθώς και στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Θεολόγων «ΚΑΙΡΟΣ».
Εκ των όσων αναφέραμε, συνάγεται ότι η συγκρότηση της 7μελούς επιτροπής του ΙΕΠ, η οποία θα εξετάσει το περιεχόμενο του μαθήματος των θρησκευτικών, ως μη έχουσα τα εχέγγυα της αμεροληψίας που απαιτεί ο νόμος, καθώς σε αυτή μετέχουν πρόσωπα που έχουν εκπονήσει το πρόγραμμα σπουδών που καλούνται οι ίδιοι να κρίνουν, είναι παράνομη.

Κατόπιν τούτων επιβάλλεται να εξαιρεθούν από τη σύνθεση και λειτουργία της προαναφερομένης Ειδικής Επιτροπής οι παραπάνω αναφερόμενοι Σταύρος Γιαγκάζογλου, Εμμανουήλ Περσελής, Αγγελική Ζιάκα, Άγγελος Βαλλιανάτος και Γεώργιος Στριλιγκάς και να αντικατασταθούν από ειδικούς."

Είναι τουλάχιστον αστείο να συζητούμε για την δήθεν αμεροληψία θεολόγων που είναι μέλη του διασπαστικού του θεολογικού κόσμου Συνδέσμου “Ο Καιρός” και τα οποία τυγχάνουν συντάκτες των εγχειριδίων του νέου Προγράμματος Σπουδών.

Άκρως επαινετικό τυγχάνει το γεγονός ότι η ΠΕΘ ζητά την αντικατάσταση του προσφυώς αποκαλουμένου “κακού δαίμονα του μαθήματος των Θρησκευτικών” κ. Σταύρου Γιαγκάζογλου στενού συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

No comments:

Post a Comment