Tuesday, April 12, 2016

ΠΑΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ. ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ


ΠΑΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ. ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Στο «Έθνος» της Κυριακής, ο δημοσιογράφος Ν. Β. Τσίτσας αποκαλύπτει το παρασκήνιο της Παπικής επίσκεψης στη νήσο Λέσβο. Ενορχηστρωτής της όλης προσπάθειας ο Μακ. Αθηνών, ο οποίος μέχρι και το κακόφημο «Π.Σ.Ε.» προσκάλεσε για να λύσει, όπως λέει, το «προφυγικό»! Φυσικώ τω λόγω το Βατικανό, που καιροφυλακτεί κι επαγρυπνεί, άδραξε την ευκαιρία (που του ήλθε γάντι) για να επιβάλει, κατά την μόνιμη του εμμονή, τον αιρεσιάρχη Πάπα ως τον θρησκευτικό πλανητάρχη. Ακούστε για να γελάσετε (καλύτερα ή να κλαύσετε) το λόγο, με τον οποίο ο Μακαριώτατος Ιερώνυμος νομίζει ότι βγαίνει ασπροπρόσωπος και δεν βλάπτει καθόλου την υπόθεση της Ορθοδόξου Εκκλησίας: Η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου ΔΕΝ γίνεται για θρησκευτικούς λόγους, αλλά για «ανθρωπιστικούς» και θα είναι ολιγόωρος, μόνο 3 ώρες!!! Ξέρετε την πάγια τακτική του Βατικανού, όπου κατοικοεδρεύει συμπεπυκνωμενη πανουργία αιώνων: Ubi Pontifex ibi terra nostra (ο εστί μεθερμηνευόμενον: Όπου ο Ποντίφηξ, εκεί γη ημετέρα). Τι σημαίνει αυτό στην καθομιλουμένη; Η επίσκεψη πραγματοποιείται διότι θα αποφέρει κέρδος στον Παπισμό. Γι’ αυτό κι ασθμαίνων και κάθιδρως έτρεξε αυθωρεί και παραχρήμα ο απεσταλμένος του κράτους του Βατικανού για να μεταφέρει την είδηση της αποδοχής της προσκλήσεως από τον «Αγιώτατο». 

Εκείνο που αγγίζει τα όρια της αξεπέραστης υποκριτικής ικανότητος είναι ότι την ΤΕΛΙΚΗ πρόσκληση θα την αποστείλει ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος! ΟΧΙ η Δ.Ι.Σ., ώστε να μη θιγεί το θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων!!! Πώς να το κάνουμε; Το Βατικανό είναι κράτος. Και τον άρχηγό κάποιου κρατους τον προσκαλεί αρχηγός άλλου κράτους!

Και για να μη χαλάσουν οι σχέσεις της Ελλαδικής Εκκλησίας με το Φανάρι η Δ.Ι.Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδος προσεκάλεσε και τον Οικουμενικό Πατριάρχη, μιας κι οι «Νέες Χώρες» στις οποίες συμπεραμβάνεται η Λέσβος, ανήκουν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Έτσι ο Παναγιώτατος θα δει για μια ακόμη φορά τον «αδελφό» του Φραγκίσκο.

Πόσο άδικο είχε στην πρόβλεψή του ο π. Θεόδωρος Ζήσης, όταν έγραφε το 2000 για τον Πάπα: «Τα πήρε όλα κι έφυγε»; Δυστυχώς πάλι μας κατέβηκε!

No comments:

Post a Comment