Saturday, April 2, 2016

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΚΟΡΙ ΚΑΙ ΑΤΕΝΙ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΝΙΟΡΤΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ π. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΣΕΤΣΗ


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΚΟΡΙ ΚΑΙ ΑΤΕΝΙ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΝΙΟΡΤΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ π. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΣΕΤΣΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γκόρι και Ατένι Ανδρέας, με επιστολή του στο Πυλώνα Εκκλησιαστικών ειδήσεων ΑΜΗΝ, κονιορτοπεί τι θέσεις που εξέφρασε ο Μέγας Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Γεώργιος Τσέτσης με άρθρο του που επιγράφεται “Γεγονός ή προβοκάτσια η απόφαση της Εκκλησίας της Γεωργίας”.

Με την επιστολή του ο Σεβ. κ. Ανδρέας αναλύει λεπτομερώς τις δόλιες μεθοδεύσεις των Οικουμενιστών του Φαναρίου για να προωθήσουν κακόδοξα κείμενα στις Προσυνοδικές Διασκέψεις και στη συνέχεια στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Ο Σεβ. κ. Ανδρέας αποκαλύπτει πολλές άγνωστες πτυχές του τι συνέβηκε στις Προσυνοδικές Διασκέψεις και καταδεικνύει ότι έγινε προσπάθεια φίμωσης των Ορθοδόξων Εκκλησιών που είχαν αντιρρήσεις για τα κακόδοξα κείμενα.

Η Εκκλησία της Γεωργίας -όπως αποκαλύπτει ο Σεβ. κ. Ανδρέας- επέμενε ότι θα έπρεπε να αναγνωριστεί ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία η οποία είναι οντολογικά αδύνατο ως εκ της φύσεως της να διασπαστεί. Γι’ αυτό διεξάγει διαλόγους με τις διάφορες Ομολογίες με σκοπό την ένταξή τους στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Ως εκ τούτου είναι επιβεβλημένη η αξιολόγηση των διαλόγων που πραγματοποιούνται υπό το πρίσμα αυτής της οπτικής γωνίας.

Για το σκοπό αυτό η Εκκλησία της Γεωργίας ζήτησε να δημοσιευθούν έγκαιρα τα κείμενα της Προσυνοδικής Διάσκεψης για να ενημερωθεί το πλήρωμα της Εκκλησίας και να συζητηθούν.

Δυστυχώς -όπως αποκαλύπτει ο Σεβ. κ. Ανδρέας- οι πατριαρχικοί με δόλο περιόρισαν τις συζητήσεις στις Προσυνοδικές Διασκέψεις με τρόπο που επέτρεπε να γίνουν περιορισμένες αλλαγές στα κακόδοξα κείμενα και έτσι υφάρπασαν την αποδοχή των Ορθοδόξων Εκκλησιών οι οποίες σε κάθε περίπτωση δεν αποφάνθησαν συνοδικά για τα κακόδοξα κείμενα επειδή δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα κείμενα της Ημερησίας Διάταξης της Συνόδου.

Ο Σεβ. κ. Ανδρέας αποκαλύπτει επίσης ότι ισχύει η αρχή της ομοφωνίας για την έγκριση ενός κειμένου και εξηγεί για ποιο λόγο η Εκκλησία της Γεωργίας απεχώρησε από το ΠΣΕ.

Καταπελτώδης πραγματικά η απάντηση του Σεβ. κ. Ανδρέα κονιορτοποιεί τις θέσεις του π. Γεωργίου Τσέτση και αποκαλύπτει πολλές άγνωστες και επαίσχυντες πτυχές των Προσυνοδικών Διασκέψεων.

No comments:

Post a Comment