Friday, April 8, 2016

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΤΑΙ ΚΗΔΕΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΠΟΤΕΦΡΩΝΕΤΑΙ


Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΤΑΙ ΚΗΔΕΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΠΟΤΕΦΡΩΝΕΤΑΙ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος προειδοποίησε σε πολύ αυστηρό και αποφασιστικό τόνο ότι όποιος επιλέγει να αποτεφρωθεί, αντί να ταφεί, η Εκκλησία της Κύπρου δεν θα τελεί την κηδεία του επειδή δεν σέβεται το σώμα του το ναό του Αγίου Πνεύματος.

Πολύ χαιρόμαστε για τη στάση του Μακαριότατου και της Εκκλησίας της Κύπρου. Δεν μπορεί μεν η Εκκλησία να εξαναγκάσει τους ανθρώπους να θάπτονται αντί να αποτεφρώνονται αλλά έχει την υποχρέωση να σεβαστεί το Ευαγγέλιο και γι’ αυτό δεν θα τους κηδέψει.

Πολύ ορθές θέσεις έλαβε η Εκκλησία της Κύπρου πρόσφατα, όχι μόνον για την αποτέφρωση των κεκοιμημένων, αλλά και για τις εκτρώσεις γεγονός που προκάλεσε μεγάλη χαρά στους πιστούς.

Αυτό που απομένει είναι να πληροφορηθούμε υπεύθυνα από τη Σύνοδο ή από Συνοδικό Μητροπολίτη τι είδους αποφάσεις έλαβε η Εκκλησία της Κύπρου για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Απεδέχθη το κείμενο της ε΄ Προσυνοδικής Διάσκεψης για τις τις σχέσεις Ορθοδοξίας με τους αιρετικούς;

Το κείμενο που κατάρτισε η τριμελής επιτροπή των αρχιερέων διορθώνει τα προβληματικά σημεία των κειμένων της ε΄ Προσυνοδικής Διάσκεψης; Ποιο είναι το περιεχόμενο αυτής της έκθεσης που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία; Ποιοι αρχιερείς διαφώνησαν και γιατί είναι ερωτήματα που βασανίζουν το μυαλό των πιστών οι οποίοι αναμένουν σαφή και συγκεκριμένη απάντηση από τον Μακαριότατο Κύπρου και από τους λοιπούς αρχιερείς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου.

No comments:

Post a Comment