Friday, February 13, 2015

«ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ»!!!



«ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ»!!!

(ΤΟ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ‘’ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ’’ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΟΥ π. ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ, ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΠΑΣΟΥΝ;)

Του θεολόγου κ. Β. Χαραλάμπους
=====

Το προλογικό παραλήρημα «Με ανατριχιαστική ακρίβεια (ο π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός) αναφέρεται στους Εβραίους…», που ‘’κοσμεί’’ κάποια από  τα ιστολόγια των ‘’ημετέρων’’,  προϊδεάζει τον αναγνώστη για τα θεωρούμενα από αυτούς ‘’προφητικά’’ λόγια. 

Δεν δέχονται οι ‘’ημέτεροι’’ να παραδεχθούν ότι δεν είναι μόνο μια φορά που τρομοκράτησε ο π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός, τους Έλληνες της Κύπρου περί ‘’λυσσαλέας καταστροφής της Κύπρου’’.  Τους παραπέμψαμε στα σχετικά βίντεο, αλλά δυστυχώς τηρείται επιμελώς σιγή ιχθύος.   Τους προτρέψαμε να ρωτήσουν τους παλαιοτέρους που τον γνώρισαν, απλά ‘’αν άλλα έλεγε ο Όσιος Παΐσιος και άλλα ο π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός’’ και πάλι η ίδια σιγή.

Ας δούμε το θέμα λίγο διαφορετικά.  Ας ανατρέξουμε στο δημογραφικό ‘’προφητικό’’ παραλήρημα, αυτού του μοναχού που μας τρομακρατούσε με τις ακατάσχετες τρομοσυμβουλές του.

Ιδού τι λέει ο π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός μεταξύ άλλων στις λεγόμενες ‘’προφητείες’’ του:
«Αυτοί που λέγονται Αμερικάνοι, Αμερικάνοι δεν υπάρχουν, Αμερική χώρα υπάρχει αλλά οι κάτοικοι της Αμερικής είναι όλοι Εβραίοι».

Να αναφέρομε απλά ότι οι κάτοικοι της Αμερικής (Βορείου και Νοτίου), υπολογίζονται περί τα 860 εκατομύρια.  Οι κατοικούντες την Αμερική Εβραίοι, αριθμούν το πολύ 5,5 εκατομύρια (για την ακρίβεια 5.425.000).  Οι αριθμοί ομιλούν.  Και ένας μαθητής θα αντιληφθεί ότι τούτο δεν ισχύει.  

Όταν ο π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός, αναφέρει τέτοια ανυπόστατα «με ανατριχιαστική ακρίβεια», στις καλούμενες από τους ‘’ημετέρους’’ προφητείες του, γιατί χρειάζονται άλλα αποδεικτικά επιχειρήματα για να προβληματιστούν;

Αυτά περί Αμερικής και Αμερικανών που αναφέρει μεταξύ άλλων στις λεγόμενες ‘’προφητείες’’ του, δεν αρκούν για να σωπάσουν οι ‘’φανατικοί υποστηρικτές;"

«Αυτοί που λέγονται Αμερικάνοι, Αμερικάνοι δεν υπάρχουν, Αμερική χώρα υπάρχει αλλά οι κάτοικοι της Αμερικής είναι όλοι Εβραίοι», π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός.

Όπου και να το αναφέρεις θα εισπράξεις μειδιάματα.  Κι όμως ‘’μέγιστος των Γερόντων‘’ καλείται, ‘’ισάξιος του Προφήτου Ιεζεκιήλ’’, ‘’ο Γέροντας της Ορθοδοξίας’’, ‘’ο μεγαλύτερος Άγιος των τελευταίων 500 χρόνων’’, ‘’μεγαλύτερος Άγιος και από τον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη, γιατί χαμογέλασε κιόλας’’ …τους ακούμε και εμείς και …‘’χαμογελούμε’’ με πίκρα.

No comments:

Post a Comment