Friday, February 27, 2015

ΝΕΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΑΣΧΗΜΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΙΤΑΛΙΑΣ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ



ΝΕΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΑΣΧΗΜΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΙΤΑΛΙΑΣ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Από το Amen.gr μαθαίνουμε ότι στη θεία λειτουργία που τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιταλίας κ. Γεννάδιος:

“Μεταξύ των επισήμων που παρέστησαν στην πανηγυρική θεία λειτουργία ήταν οι διαπιστευμένοι στην Ιταλική Δημοκρατία Πρέσβεις της Ελλάδος, της Κύπρου, του Βελγίου, της Μάλτας και του Κοσόβου καθώς επίσης και οι διαπιστευμένοι στην Αγία Έδρα Πρέσβεις της Αυστρίας, της Σερβίας, της Γεωργίας, της Ρουμανίας, της Τουρκίας, της Γουατεμάλας, της Ουρουγουάης, των Σκοπίων, και της Ονδούρας. Επίσης παρέστησαν εκπρόσωποι του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Ενότητα των Χριστιανών, της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Ιταλίας, ο Γενικός Εισαγγελέας της Ιταλίας, ο Ηγούμενος της βασιλικής του Αγίου Παύλου “εκτός των τειχών”, Πρυτάνεις Ποντιφικών Πανεπιστημίων, εκπρόσωποι του Δήμου της Ρώμης, οι επικεφαλής της Εβραϊκής και της Ισλαμικής κοινότητας της πόλης, Kαθηγητές Πανεπιστημίων, εκπρόσωποι του κινήματος των Focolari και εξέχουσες προσωπικότητες της Ρωμαϊκής Κοινωνίας.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Οικουμενικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Γενναδίου και με την παρουσία εκπροσώπων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και όλων των Χριστιανικών Κοινοτήτων της Ρώμης.”

Η οικουμενιστική φρενίτιδα που επικρατεί σε πολλές Μητροπόλεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου προξενεί βαθύτατη θλίψη και απογοήτευση στους πιστούς. Και μεταξύ αυτών των Μητροπόλεων που προκαλούν με την οικουμενιστική τους δράση είναι οπωσδήποτε η Μητρόπολη Ιταλίας, αφού ο Σεβ. Ιταλίας κ. Γεννάδιος είναι ένας από τους εν ζωή πιο βαμμένους οικουμενιστές.

Στη θεία λειτουργία προσκάλεσε, όχι μόνον Παπικούς και κοσμικούς ετερόδοξους πολιτικούς άρχοντες, αλλά και εκπροσώπους άλλων θρησκειών και μάλιστα των λεγομένων Αβρααμικών θρησκειών (Μωαμεθανούς και Εβραίους). Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια παραπέμπει στη θεολογία της Β΄ Βατικάνειας Συνόδου περί της δήθεν πίστης των χριστιανών στον ίδιο Θεό -τον Θεό του Αβραάμ- και από τις τρεις θρησκείες.

Μεγάλος τω όντι ο οικουμενιστικός κατήφορος πολλών αρχιερέων και στη συγκεκριμένη περίπτωση του Σεβ. Ιταλίας.

No comments:

Post a Comment