Monday, February 2, 2015

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ



ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕIAΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ

Του κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο, ο νεωστί εκλεγείς Ελληνας πρωθυπουργός, έγινε φιλοφρόνως δεκτός και από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β΄ στη Λευκωσία, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο εξοχότατος κύριος πρωθυπουργός σπεύδει να επισκεφθεί ιεράρχη. Αμέσως μετά την εκλογή του έσπευσε να συναντηθεί με το Μακαριότατο Αθηνών στην οδό Αγίας Φιλοθέης για να του πεί, ευθέως και χωρίς περιστροφές, ότι δεν χρειάζεται να κάμει τον κόπο να παρευρεθεί στην ορκωμωσία του, διότι δεν πρόκειται να ορκισθεί στο ιερό ευαγγέλιο με θρησκευτικό όρκο. 

Στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, όμως, ο εξοχότατος κύριος Τσίπρας δεν χρειάστηκε να πει τα ίδια στον Μακαριότατο. Εξάλλου δεν συνέτρεχε κανένας απολύτως λόγος. Είπε πολλά. Με ξένισε μια, μονάχα, αναφορά του. Θυμήθηκε τους διαθρησκειακούς διαλόγους κι έσπευσε να παροτρύνει το Μακαριότατο να εμπλακεί στους διαλόγους με άλλα θρησκεύματα για την προώθηση της ειρήνης. Επιτρέψτε μου να έχω κάποιες απορίες για τη πρωθυπουργική παρότρυνση. 

Καταρχήν ο κύριος πρωθυπουργός έλυσε όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον Ελληνικό λαό κι έμεινε αυτό το τελευταίο γι’ αυτό κι όρμησε ακάθεκτος να το επιλύσει; 

Επί της ουσίας τώρα. Είναι γνωστό τοις πάσιν ότι διάλογοι διεξάγονται σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου μεταξύ θρησκειών. Είναι πασίγνωστο επίσης ότι ο αιώνας που διανύουμε παρουσιάζει έξαρση του ένοπλου μωαμεθανικού φανατισμού ανά τον κόσμο. 

Στη Συρία και το Ιράκ οι φανατικοί του «Ισλαμικού Κράτους» έχουν φτιάξει δικό τους κράτος (είτε το θέλουμε είτε όχι, αυτό υπάρχει σήμερα και λειτουργεί με βάση τη σαρία). 

Στη Δυτική Αφρική η μωαμεθανική ένοπλη οργάνωση Μπόκο Χαράμ έχει αιματοκυλίσει την πολυπληθέστερη αφρικανική χώρα, τη Νιγηρία και τώρα το κακό επεκτείνεται στις γειτονικές της χώρες Τσαντ και Καμερούν

Στο Αφγανιστάν οι Ταλιμπάν (μωαμεθανική οργάνωση) πολεμά να καταλάβει για μια ακόμη φορά την εξουσία. 

Η Αίγυπτος ταλανίζεται από το φανατισμό της «Μουσουλμανικής Αδελφότητος». 

Η Σομαλία λόγω της «Σαχάμπ» μοιράστηκε τρία κράτη ενώ η Λιβύη έχει κατακερματισθεί. 

Ακόμη και η Κίνα υποφέρει από τους μωαμεθανούς του Σίνγκιανγκ. 

Εις τι ωφέλησαν οι διάλογοι αυτοί; 

Γνωρίζει ο κύριος Τσίπρας ότι το Κοράνι προβλέπει «ιερό πόλεμο» (τζιχάντ) εναντίον όλων όσοι δεν ασπάζονται τη θρησκεία του Μωάμεθ; Μήπως στους διαλόγους οι «ανεκτικοί και φιλειρηνικοί» μωαμεθανοί είναι έτοιμοι ν’ αγνοήσουν το Κοράνι και να αποκηρύξουν τον «ιερό πόλεμο»; Ας τολμήσει κανείς να τους το προτείνει και θα δει τι σημαίνει μωαμεθανικός φανατισμός. 

Σύμφωνα με τις προεκλογικές του διακηρύξεις ο κ. Τσίπρας προτίθεται να δώσει ελληνική υπηκοότητα στα παιδιά των εκατομυρίων λαθρομεταναστών. Οι άνθρωποι αυτοί, στη μεγίστη τους πλειοψηφία, είναι οπαδοί του Μωάμεθ. Πώς θα τους διαχειριστεί άραγε; Πώς θα τους μεταπείσει ώστε να γίνουν καλά παιδιά και να μη λαμβάνουν σοβαρά τα κελεύσματα του Κορανίου; 

Δεν βλέπει τι γίνεται στις λεγομενες πολυπολιτισμικές κοινωνίες της Δύσεως (Γαλλία λ.χ.). Το τραγικό παράδειγμα της Σαρλί Εμπντό δεν τον τρομάζει; Εχει μήπως βρει το μαγικό ελιξήριο για να γοητεύσει τους μωαμεθανούς ώστε να γίνουν αρνάκια του Θεού; Καιρός να το μεταφέρει στη Γαλλία και τις λοιπές χώρες της Ε.Ε. που τρέμουν κι αγωνιούν τι θα γίνει αύριο με τους μωαμεθανικούς πληθυσμούς τους.

No comments:

Post a Comment