Friday, January 9, 2015

ΝΕΩΤΕΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΣΟΥΗΔΙΑΣ κ. ΚΛΕΟΠΑ




ΝΕΩΤΕΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΣΟΥΗΔΙΑΣ κ. ΚΛΕΟΠΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη Romfea.gr:

“Την Κυριακή 4 Ιανουαρίου, της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στο Όσλο προεξήρχε ο Μητροπολίτης κ. Κλεόπας.

Της λατρευτικής συνάξεως συμμετείχαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σιλουανός Καλαντζής και οι Αιδεσιμολογιώτατοι Πρεσβύτεροι κ. Olav Lerseth και κ. Christoforos Schuff.

Στο τέλος της Θεία Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού των υδάτων και ευλόγησε τους πιστούς.”

Οι φωτογραφίες της ανάρτησης είναι τόσον εύγλωττες.

Ολοι οι κληρικοί έχουν παραδοσιακή εμφάνιση είτε είναι γηγενείς είτε είναι Ελληνικής καταγωγής.

Ολοι εκτός από τον Σεβ. Μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας κ. Κλεόπα (Στρογγύλη). Κληρικό, δηλαδή, που γεννήθηκε στην Ελλάδα και που υπηρέτησε για δεκαετίες στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Αποκαρδιωτική πραγματικά η εκκοσμίκευση των κληρικών της Εκκλησίας της Αμερικής. Και το χειρότερο! Δεν μας έφταναν τα χάλια μας τα μαύρα τα αδιόρθωτα αρχίσαμε να κάνουμε και εξαγωγή νεωτεριστών και οικουμενιστών κληρικών της Εκκλησίας μας σε άλλες χώρες της Ευρώπης ως επισκόπων.!!!

Υπάρχουν, όπως καλώς γνωρίζετε Παναγιότατε, εκατοντάδες κληρικοί στην Εκκλησία της Ελλάδας που είναι ηθικά αδιάβλητοι, αφιλοχρήματοι, παραδοσιακοί και με φόβο Θεού και πολλοί από αυτούς με αξιόλογη παιδεία. Και όμως! Είναι μόνιμα παραγκωνισμένοι και δεν έχουν καμία ελπίδα να προαχθούν στο επισκοπικό αξίωμα.

Ποιος είναι ο λόγος που προωθείτε στην αρχιερωσύνη νεωτεριστές -και όχι μόνον- κληρικούς όπως τον Σεβ. Κλεόπα, αντί να εκλέγετε ως επισκόπους αδιάβλητους παραδοσιακούς κληρικούς;

Δεν υπονοούμε, φυσικά, ότι ο Σεβ. κ. Κλεόπας είναι κληρικός που ταλανίζεται από τα πάθη της πλεονεξίας και της φιληδονίας. Αλίμονον!

Πώς να παραγνωρίσουμε, όμως, ότι στο ναό που υπηρετούσε στη Βοστώνη γίνονταν τακτικά οικουμενιστικές ασχημίες με τη συμμετοχή του ιδίου και του Σεβ. Βοστώνης κ. Μεθόδιου;

Πώς να μην απογοητευτούμε από τη νεωτεριστική του εμφάνιση που έρχεται σε τόσο προκλητική αντίθεση με την εμφάνιση των παραδοσιακών ιερέων που υπηρετούν στη Μητρόπολη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας;

No comments:

Post a Comment