Monday, January 19, 2015

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ κ. ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΝΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ



ΣΧΟΛΙΟ (από το ιστολογιο "Παιδαγωγός") ΤΟΥ κ. ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΝΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ
=====

Μερικές σύντομες παρατηρήσεις πάνω στο συνοδικό κείμενο:
Ωσάν να έχουν ασχοληθεί ουσιωδώς και επισταμένως, μέχρι τώρα, οι συνοδικοί μας με όλα τα συσσωρευμένα, ζέοντα και ακανθώδη και φλέγοντα και τσουρουφλίζοντα τις συνειδήσεις του ορθοδόξου πληρώματος ζητήματα, με κορυφαία αυτά του οικουμενισμού, της ποικίλης εκκοσμικεύσεως και της σε τρομακτικό βαθμό ελλείψεως κατηχήσεως του ελληνικού λαού και δη της νεολαίας και ωσάν να έχουν δρομολογήσει τη ριζική τους αντιμετώπιση, προς μεγίστη ανακούφιση του ορθοδόξου πληρώματος , αυτοί "ανακάλυψαν", ξαφνικά το ζήτημα της υπό ενοριών, μονών, ιδρυμάτων και μεμονωμένων κληρικών και μοναχών κατοχής και λειτουργίας ιστολογίων και του υπ’ αυτών εκφερόμενου και εκπεμπόμενου λόγου.

Ώστε αυτό είναι αυτή τη στιγμή το μέγιστο πρόβλημα του εκκλησιαστικού βίου! Το ζήτημα των ιστολογίων!

Δεν αρνούμεθα, καταρχήν, ότι η επίσημη ή διοικούσα Εκκλησία (ο ορθότερος όρος είναι "ποιμαίνουσα Εκκλησία") κάθε άλλο παρά θα πρέπει να μένει αδιάφορη απέναντι σε φαινόμενα ασυδοσίας του διαδυκτυακού λόγου συλλογικοτήτων ή/και μεμονωμένων προσώπων που θίγουν το Ορθόδοξο Δόγμα και νοθεύουν το Ορθόδοξο Ήθος. Κάτι τέτοιο συνιστά όχι μόνο αναφαίρετο δικαίωμα αλλά και επιβαλλόμενο καθήκον αμφοτέρων των διοικητικών εκκλησιαστικών σωμάτων, τόσο της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας όσο και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Επί παραδείγματι ιστολόγια που προβάλλουν τον οικουμενισμό, το νεονικολαιτισμό και άλλες ετεροδιδασκαλίες, που ονομάζουν τις σχισματοαιρετικές κοινότητες της δυτικής χριστιανοσύνης "αδελφές Εκκλησίες", που εκθειάζουν βλάσφημους συγγραφείς, ποιητές και λογοτέχνες, που καλλιεργούν το συσχηματισμό της Εκκλησίας με τον κόσμο και το φρόνημά του θα έπρεπε από χρόνια να αποτελέσουν αντικείμενο καταδίκης και αποκηρύξεως από πλευράς της ποιμαίνουσας Εκκλησίας και εφαρμογής σε βάρος των ιστολόγων των υπό των Θείων και Ιερών κανόνων διαγορευομένων!

Δεν είδαμε όμως να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Αντιθέτως το επίμαχο συνοδικό κείμενο με τον τρόπο που είναι διατυπωμένο μάλλον φαίνεται να κινείται προς την κατεύθυνση της ποινικοποιήσεως, από εκκλησιολογικής πλευράς, του γνήσιου και ανόθευτου εκκλησιαστικού λόγου. Έχει, μάλιστα, σχηματισθεί σε πολλούς πιστούς η πεποίθηση, ότι η εν λόγω εγκύκλιος "φωτογραφίζει" συγκεκριμένα ιστολόγια που ελέγχουν επισκοπικά ατοπήματα, ιδιαιτέρως επί θεμάτων οικουμενισμού και εκκοσμικεύσεως, προκαλώντας, κατ’ αυτόν τον τρόπο, την αντίδραση των θιγομένων εκκλησιαστικών αξιωματούχων.

Τα προαναφερθέντα ιστολόγια αποτελούν νησίδες αντιστάσεως στον ωκεανό του συλλογικού συμβιβασμού με το δαιμονικής εμπνεύσεως κοσμικό πνεύμα. Και δίδουν καθ’ ημέραν ομολογιακές μάχες υπέρ της Ορθοδοξίας, κυρίως και πρωτίστως, και του Ελληνισμού, ακολούθως και δευτερευόντως.

Πολέμησαν με ιερό ζήλο και εξακολουθούν, άγιοι συνοδικοί, το επαίσχυντο, δήθεν αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, το στραγγαλίζον την ελευθερία του ανθρωπίνου προσώπου τη στιγμή κατά την οποία σεις συμβιβαστήκατε ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΑ με την πολιτική εξουσία που το κατέστησε νόμο του κράτους άνευ ουσιαστικής αντιδράσεως και αντιστάσεως από μέρους σας!

Όταν το σεπτό πρόσωπο του Θεανθρώπου Χριστού καθυβριζόταν σκαιώς με το δυσώνυμο θεατρικό "έργο" "corpus Christi" τα ιστολόγια αυτά στηλίτευσαν με δριμύτητα το ανοσιούργημα υπερασπιζόμενα, κατ’ αυτόν τον τρόπο, τον υβριζόμενο Αρχηγό της πίστεώς μας τη στιγμή που κάποιοι υψηλά ιστάμενοι κληρικοί αρκέστηκαν σε πλατωνικές και ανώδυνες διαμαρτυρίες, σε άσφαιρα πυρά και κάποιοι άλλοι τολμητίες μέμφθηκαν, κι από πάνω, τους ομολογητές χριστιανούς που αψήφισαν τις ειρωνείες και τα σκώμματα των ψευτοπροοδευτικών θολοκουλτουριαρέων! 

Στηλιτεύουν την προδοσία του Ορθοδόξου Δόγματος που συντελείται απ την πλευρά ηγετικών εκκλησιαστικών παραγόντων που καταπατούν πλειάδα Θείων και Ιερών κανόνων που ρυθμίζουν τις σχέσεις Ορθοδόξων και αιρετικών.

Καταπολεμούν και αποδομούν στη συνείδηση του πιστού λαού ετεροδιδασκαλίες που συνιστούν "έτερον Ευαγγέλιον" ναρκοθετώντας τη σωτηρία των πιστών!

Πιθανώς κατά τη διεξαγωγή της μάχης να γίνονται και σφάλματα! Ουδείς αναμάρτητος! Άλλο όμως αυτό και άλλο να ποινικοποιείται εκκλησιολογικά συνολικά ο υπ’ αυτών εκπεμπόμενος λόγος! 

Ειλικρινά λυπούμαστε για την εξαπόλυση από την πλευρά της ποιμαίνουσας Εκκλησίας της επιεικέστατα ατυχούς αυτής εγκυκλίου! Μάλλον τους εχθρούς της Εκκλησίας χαροποιεί αυτή και όχι τα πιστά τέκνα της που έκπληκτοι και κατώδυνοι την ψυχήν διάβασαν στο διαδίκτυο ότι η ΔΙΣ συνήλθε σε τρεις μονάχα συνεδρίες για το μήνα Ιανουάριο (ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ), παρακάμπτοντας για μία ακόμη φορά ουσιώδη θέματα και τοξεύοντας τα βέλη της εναντίον στόχων που κάθε άλλο παρά θα έπρεπε να αποτελούν αντικείμενο πολεμικής απ’ την πλευρά της!

No comments:

Post a Comment