Monday, January 26, 2015

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΒΕΛΟΥΔΙΝΟ ΓΑΝΤΙ ΘΕΟΜΠΑΙΞΙΑΣ


ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΒΕΛΟΥΔΙΝΟ ΓΑΝΤΙ ΘΕΟΜΠΑΙΞΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η Εκκλησία δέχτηκε το πρώτο βροντερό χαστούκι του άθεου και Εκκλησιομάχου Τσίπρα σήμερα με την ορκωμοσία του στον Πρόεδρο Παπούλια με πολιτικό όρκο.

Προηγήθηκε επίσκεψη του Τσίπρα στον Αρχιεπίσκοπο για να του εξηγήσει (άκουσον! άκουσον!) το λόγο που δεν θα δώσει θρησκευτικό όρκο. Σε απλά Ελληνικά το λόγο που θα γράψει εκεί που δεν χωρά μελάνι τον Αρχιεπίσκοπο και κατ’ επέκταση την Εκκλησία και την Πίστη μας.

Η ενέργεια αυτή δείχνει τον τρόπο που θα πολιτευθεί η νέα κυβέρνηση των συνειδητών εθνομειοδοτών και Εκκλησιομάχων:

1.) Η σχέση συναλληλίας Πολιτείας και Εκκλησίας πάει περίπατο. Η πορεία του απογαλακτισμού του έθνους μας από την τροφό του -την Ορθόδοξη Εκκλησία- μπήκε στη λεωφόρο των ονείρων της αριστεράς.

2.) Ο απογαλακτισμός θα γίνει με τον πιο ανώδυνο τρόπο για την κυβέρνηση, που θέλει -ως εικός- να αποφύγει τις οδυνηρές συνέπειες που θα προκαλούσε η μετωπική επίθεσή της εναντίον της Εκκλησίας. 

Η τακτική της Εκκλησιομαχίας του Τσίπρα είναι η εξής: 
Δήθεν “εμείς σεβόμαστε την Εκκλησία και θα αναβαθμίσουμε το ρόλο Της”
Γράφε “εμείς θα δημιουργήσουμε νέες στρατιές ανέργων και πεινασμένων και χρειαζόματε την Εκκλησία να διοργανώσει συσσίτια για να μην πεθάνουν από την πείνα, επειδή για μας η Εκκλησία δεν είναι χρήσιμη παρά ως παράρτημα του Υπουργείου Κοινωνικής Προνοίας".

3.) Η υποκρισία και η θεομπαιξία στο απόγειό τους. Πήγε, ισχυρίστηκε, στον Αρχιεπίσκοπο για να του εξηγήσει τον λόγο που θα δώσει πολιτικό όρκο. Μήπως εξήγησε στον Μακαριότατο και γιατί έχει αστεφάνωτη την μητέρα των παιδιών του και αβάπτιστα τα παιδάκια του; 

Αν υποτεθεί ότι δεν θέλει να δώσει θρησκευτικό όρκο για να υπογραμμίσει τους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας και Πολιτείας, γιατί έβγαλε με τόσο προκλητικό τρόπο την Εκκλησία και την πίστη μας από την προσωπική και οικογενειακή του ζωή; Προφανώς επειδή είναι άθεος και πήγε στον Αρχιεπίσκοπο για να ανεβάσει τη μελοδραματική παράσταση: "Ζητώ την ευχή σας.!!!" 

Αλλο πάλιν τούτο! Από τη μια δηλώνει άθεος, και από την άλλη ζητά την ευχή του Αρχιεπισκόπου.!!! 

Το πρώτο χαστούκι, λοιπόν, στις παρειές της Εκκλησίας με βελούδινο γάντι υποκρισίας και απίστευτης θεομπαιξίας.

Και ο Πάνος Καμμένος; Χρειάζεται ξεχωριστό άρθρο για να αναλυθεί η συμπεριφορά αυτού του αχαρακτήριστου νεροκουβαλητή του Τσίπρα.

No comments:

Post a Comment