Friday, January 30, 2015

ΤΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑ



ΤΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στο βίντεο της ανάρτησης, ο π. Θεόδωρος Ζήσης -μεταξύ άλλων- αναφέρεται στη συμμετοχή του Σεβ. Αργολίδος στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Πάπα Φραγκίσκου από ίδρυμα που σχετίζεται με το δυσώνυνο τάγμα των Ιησουιτών.

Πολλοί επεσήμαναν το απαράδεκτο της παρουσίας του Σεβ. Αργολίδος στην παρουσίαση του βιβλίου αντάμα με τον γνωστό οικουμενιστή, Αγουριδικό, μεταπατερικό και Νεοβαρλααμίτη κ. Σταύρο Ζουμπουλάκη και ένα φραγκόπαπα.

Ο π. Θεόδωρος, όμως, μας αποκάλυψε και άλλα άγνωστα εντελώς απαράδεκτα εκ μέρους του Σεβ. Αργολίδος συμβάντα στην εκδήλωση.

Ο Σεβ. κ. Νεκτάριος δεν δίστασε να αποκαλέσει “κουτούς και ψυχοπαθείς” όσους αντιτίθενται στα οικουμενιστικά ανοίγματα.

Δεν περιποιεί τιμή σε κανένα -πολλώ μάλλον σε ένα Μητροπολίτη- να χαρακτηρίζει κουτούς λαμπρούς Ακαδημαικούς δασκάλους, όπως είναι ο π. Θεόδωρος Ζήσης, ο π. Γεώργιος Μεταλληνός, ο κ. Τσελεγγίδης ή ιεράρχες της θεολογικής παιδείας του Σεβ. Ναυπάκτου.

Σίγουρα, όμως, υπερέβη κάθε μέτρο ο Σεβασμιότατος όταν χαρακτήρισε ψυχοπαθείς όσους μάχονται τον οικουμενισμό.

Μόνον τιμή δεν σας περιποιούν αυτοί οι χαρακτηρισμοί Σεβασμιότατε. 

Οχι μόνον ένας ευσεβής χριστιανός, αλλά ακόμη και ένας κοσμικός άνθρωπος με στοιχειώδη αξιοπρέπεια, δεν θα καταδεχόταν να εκστομίσει τέτοιους χαρακτηρισμούς για θεολόγους και ιεράρχες των οποίων τη θεολογική συγκρότηση ο ίδιος δεν μπορεί να λύσει ούτε τον ιμάντα των υποδημάτων των.

Θλιβόμαστε ειλικρινά για τα κατά συρροήν ολισθήματα του Σεβασμιότατου Αργολίδος.

No comments:

Post a Comment