Wednesday, January 21, 2015

ΘΕΡΜΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΟΡΦΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΑΜΑΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΛΑΓΝΕΙΑ ΤΟΥ



ΘΕΡΜΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΟΡΦΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΑΜΑΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΛΑΓΝΕΙΑ ΤΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Σεβασμιότατε Μόρφου κ. Νεόφυτε,

Σας απευθύνω την παρούσα ανοιχτή ηλεκτρονική επιστολή με το θάρρος της αδελφικής φιλίας δεκαετιών που μας συνδέει.

Σαν μέλος της Εκκλησίας, σαν άνθρωπος που γεννήθηκε στα ποτισμένα με αίμα από τους Αγαρηνούς εδάφη της Κύπρου και σαν φίλος, σας παρακαλώ θερμά, υικά και με κάθε σεβασμό να αποσύρετε από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου την κατάπτυστη συνέντευξη με την οποία παροτρύνετε, όχι μόνον τους Τούρκους, αλλά και τους Ελληνες χριστιανούς ορθόδοξους της Κύπρου να διαβάζουν το Κοράνι.

Σεβασμιότατε!

Για όνομα του Χριστού και της Παναγίας!

Τι πράγματα είναι αυτά;

Το Κοράνι είναι ένα συμπίλημα βλασφημιών κατά του Σωτήρα μας, ένα βιβλίο που αντιμάχεται όλα τα βασικά δόγματα της πίστης μας (το δόγμα της Αγίας Τριάδας, της Ενανθρώπησης, της Εκκλησίας, τη διδασκαλία για την Θεοτόκο κτλ.).

Τι δουλειά έχει ένας πιστός να διαβάζει το Κοράνι;

Χρέος κάθε χριστιανού -πολλώ μάλλον κάθε επισκόπου- είναι να παροτρύνει τους χριστιανούς να διαβάζουν -και προπαντός να βάζουν σε εφαρμογή- την Αγία Γραφή και τη διδσκαλία των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας και όχι το Κοράνι, τις Βέδδες, τη Θάλεια του Αρείου, τα συγγράμματα του Κάρολου Ρώσσελ και τα συγγράμματα του Μπαχαούλλα!

Για όνομα του Θεού!

Είστε οπαδός του Μωάμεθ ή του Χριστού;

Δώστε μας σας παρακαλώ θερμά τη χαρά να σας επαινέσουμε επειδή πήρατε την ορθή απόφαση. Μη διστάσετε να κατεβάσετε την κατάπτυστη και κυριολεκτικά κακόδοξη συνέντευξη από την ιστοσελίδα της Μητροπόλεως Μόρφου, η οποία -όπως πληροφορήθηκα από το πρόσφατο άρθρο του κοινού μας φίλου θεολόγου κ. Β. Χαραλάμπους- περιέχει πολλές άλλες αστοχίες, που δείχνουν ότι η θεολογική σας σκέψη χωλαίνει επικίνδυνα στα θέματα της πίστεως.

Αλλωστε και ο ίδιος -όπως γνωρίζετε- επεσήμανα πρόσφατα κάποιες απαράδεκτες θέσεις σας για την ανάγκη να προσφύγουμε στο γεωργικό μοντέλο κοινωνίας για να δεχτούμε τη χάρη του Θεού λες και ο Αγιος Θεός δεν μπορεί να στείλει τη χάρη Του σε κάθε καλαπροαίρετη ψυχή όποια εποχή και να ζει, όποιο μέρος και να κατοικεί, και όποια γλώσσα και να μιλά.!!!

Σας παρακαλώ να προσέξτε ιδιαίτερα να κατηχείτε τον λαό του Θεού ορθόδοξα -ως έχετε αδήριτο προς τον Κύριο χρέος- και να αποστασιοποιηθείτε πλήρως από τον πλανεμένο μοναχό Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό. 

Προσοχή επίσης εκ μέρους σας χρειάζεται και από τον συγχρωτισμό με τους γόνους του θεομπαίκτη μοναχού μέχρις ότου ανακαλέσουν τις φοβερές οικουμενιστικές κακοδοξίες που διατύπωσαν και αποκηρύξουν τον πλανεμένο τους Γέροντα, ο οποίος μεταξύ των άλλων κακοδοξιών υποστήριζε το φοβερό αμάρτημα των εκτρώσεων μέχρι τον τρίτο μήνα της κυήσεως.

Last but not least! Πότε επιτέλους, Σεβασμιότατε, θα ακούσουμε τη φωνή σας για θέματα οικουμενισμού;

No comments:

Post a Comment