Saturday, January 10, 2015

ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΑΤΟΠΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ, ΘΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ Ο ‘’ΑΛΑΘΗΤΟΣ’’ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ;



ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΑΤΟΠΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ, ΘΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ Ο ‘’ΑΛΑΘΗΤΟΣ’’ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ;

(Όλη η ισλαμική βία, που είδαμε στο Παρίσι, από το Χριστομάχο κοράνι έλκει την καταγωγή της)

Του θεολόγου κ. Β. Χαραλάμπους
=====

Όπως αναφέρει η Γαλλική  Lavie.fr o Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε στη Ρώμη στις 7 Ιαννουαρίου, με τέσσερις ιμάμηδες. Προσευχήθηκαν για την ειρήνη είπαν μαζί με τον Πάπα. Καταδίκασαν τη βομβιστική επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Charlie Hebdo στο Παρίσι κατά την οποία σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι. 

Ακολούθως ο Πάπας Φραγκίσκος, σύμφωνα με τη Zenit.org ζήτησε από τους μουσουλμάνους στα γαλλικά να προσευχηθούν γι’ αυτόν. «Προσευχηθείτε για μένα» (Priez pour moi), είπε χαρακτηριστικά. Από την μια να λέει ότι είναι Χριστιανός και δη ‘’αλάθητος’’ και από την άλλη συμπροσευχές με τους Χριστομάχους μουσουλμάνους και επιπρόσθετα να ζητά από αυτούς να προσευχηθούν γι’ αυτόν. 

Θυμίζει αυτό που ο Πάπας Φραγκίσκος, ανέφερε στον μωαμεθανό ηγέτη Μehmet Görmez μπλε τζαμί στην Κωνσταντινούπολη: «Εμείς οι Μουσουλμάνοι (ο ‘’αλάθητος’’ ανέφερε πρώτα το μουσουλμάνοι) και οι Χριστιανοί, είμαστε θεματοφύλακες των ανεκτίμητης αξίας πνευματικών θησαυρών….». Ομογενοποίηση πλάνης και αλήθειας δεν μπορεί να υπάρξει. Αν είναι δυνατό οι Χριστομάχοι Μουσουλμάνοι, να είναι  θεματοφύλακες των ανεκτίμητης αξίας πνευματικών θησαυρών. Θα πρέπει να συμπληρώσουμε ότι μετά από αυτά  ευχαρίστησε τον μωαμεθανό ηγέτη Μehmet Görmez για τις «προσευχές» του. ‘’Είμαι ευγνώμων για τις προσευχές σας, που θα έχετε την καλοσύνη να προσφέρετε για την υπηρεσία μου», ήταν τα λόγια του ‘’αλάθητου’’ Προέδρου του Βατικανού προς τον Μehmet Görmez.

Ποιος αμφιβάλλει ότι η ισλαμική βία, με όλες τις απάνθρωπες εκφάνσεις της, έλκει την καταγωγή της από το ανίερο και βλάσφημο κοράνι; Είναι χαρακτηριστική η φράση του ιμάμη Tareq Oubrou στη συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο «Αρχικά σκέφτηκα ότι οι μουσουλμάνοι δεν πρέπει να αποφασίζουν ως μουσουλμάνοι, επειδή είναι πρώτα απ’ όλα πολίτες». Η έμμεση αλλά σαφέστατη παραδοχή του ιμάμη αυτού, «οι μουσουλμάνοι δεν πρέπει να αποφασίζουν ως μουσουλμάνοι», καταδεικνύει ότι η βία τούτη έλκει την καταγωγή της από την πηγή της απάνθρωπης βίας το Χριστομάχο κοράνι και από το γεγονός ότι είναι μουσουλμάνοι. 

Η χαρακτηριστική αλλά και η μόνη φράση των τζιχαντιστών στο Παρίσι, ήταν ότι θα πεθάνουν ως μάρτυρες του πλάνου Μωάμεθ. Ποιός αμφιβάλλει από πού έλκει την καταγωγή της η βία των τζιχαντιστών; Μπορεί να λέγουν ισλαμιστές στο Παρίσι, όπως αναφέρει η Le monde, ότι «αυτά δεν έχουν να κάνουν με το ισλάμ», αλλά αν ρίξει κάποιος μια ματιά στο ανίερο κοράνι θα διαπιστώσει τη διάχυτη βία.

Θυμόμαστε τα χαρακτηριστικά λόγια του Γέροντος Παϊσίου για τους Γάλλους, όταν με λύπη του πληροφορήθηκε για το πλήθος των τζαμιών στη Γαλλία (περίπου 2,300 τζαμιά), καθώς και το γεγονός ότι αλόγιστα δέχθηκαν οι Γάλλοι πολύ μεγάλο αριθμό μουσουλμάνων στη χώρα τους «Ας τους αυτούς, που μαζεύουν τους μουσουλμάνους και χτίζουν τζαμιά. Αργότερα θα καταλάβουν τι συμβαίνει και τότε θα είναι οι πρώτοι που θα πάρουν μέτρα εναντίον τους. Θα δείτε τι θα κάνουν». Ο προφητικός λόγος του Γέροντος που γνώρισε το μεγαλείο της εν Χριστώ αγάπης, υπέδειξε σαφέστατα τι καρπούς θα έχει η ιδεολογική ‘’αγάπη’’ που επέδειξαν οι Γάλλοι κρατούντες.

Αναφερόμενος και πάλι στο λυπηρό γεγονός, που ογδόντα χιλιάδες Γάλλοι έγιναν μουσουλμάνοι, επακόλουθο και τούτο του πλήθους των τζαμιών και των πολυάριθμων μουσουλμάνων που κατέκλυσαν τη Γαλλία είπε «Οι Γάλλοι δεν θα βρουν ανάπαυση. Πάνε να αναπαυθούν, αλλά δεν θα αναπαυθούν..»

Ευχή μας κι όχι αίτημα προσευχής προς πλανεμένους ιμάμηδες (κατά το ατόπημα του Πάπα Φραγκίσκου), αυτές τις δύσκολες ώρες που το Παρίσι δοκιμάζεται, είναι να γλυτώσουν οι συνάνθρωποί μας από την απάνθρωπη ισλαμική μάνητα.

1 comment:

  1. ΜΑΚΑΡΙ ΚΥΡΙΕ ΒΑΣΙΛΗ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ ΟΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΤΑ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΝΕΥΜΑ ΑΔΕΡΦΟΙ ΜΑΣ.

    ReplyDelete