Sunday, January 4, 2015

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΓΑΠ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΓΑΠ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη εφημερίδα “Δημοκρατία”:

“Τώρα, που τον ξέπλυνε η απερχόμενη κυβέρνηση και δεν πέρασε καμιά εξεταστική για το Μνημόνιο και τις κολεγιές που είχε με τον Ντομινίκ Στρος Καν, ο Παπανδρέου αισθάνεται σίγουρος και ανακουφισμένος. Διά τούτο, επιδιώκει να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή ως κομματάρχης και, άμα λάχει, να συγκυβερνήσει μαζί με άλλους ομοίους του. Πλάκα δεν θα έχει; Φυσικά και δεν θα έχει... Ωστόσο, μπορεί να υλοποιηθεί. Στην Ελλάδα, ικανό πλήθος ψηφοφόρων διαθέτει μνήμη χρυσόψαρου, παχυδερμισμό ιπποπόταμου, συμπεριφορά κατσαρίδας και μυαλό αμοιβάδας. Ο,τι πρέπει για να ψηφίσεις Τζέφρι”.

Και αυτός που θα ψηφίσει τον Τσίπρα με τις ορδές της Εκκλησιομαχίας και του εθνομειοδοτισμού που τον περιβάλλουν τι είναι άραγε;

Συνειδητοποιημένος ψηφοφόρος που διαθέτει μνήμη ελέφαντα, ευαισθησία πεταλούδας, ήθος Μακρυγιάννη και μυαλό Αινσταιν;

Ενας κυριολεκτικά αγράμματος άνθρωπος είναι ο κ. Τσίπρας, ένα συνδικαλιστής που διέπρεψε στις καταλήψεις εκπαιδευτηρίων, ένας θρασύτατος κουκουές που θα μας κάνει ρεζίλι όποτε ανοίξει το στόμα του.

Τι είναι που δεν ξέρουμε για τον κ. Τσίπρα; Οτι είναι άθεος; Οτι είναι εθνομειοδότης; Οτι υποστηρίζει το σχέδιο Ανάν; Οτι έχει ολέθριες θέσεις για τη Θράκη; Οτι ο εσμός των “φωταδιστών” που είναι το πλάι του θα ξεθεμελιώσει και το ελάχιστο που απόμεινε όρθιο στην παιδεία;

Και όμως! Οχι μόνον οι κοσμικοί άνθρωποι, αλλά ακόμη και ένα μεγάλο μέρος των συνειδητοποιημένων χριστιανών είναι έτοιμοι άμεσα ή έμμεσα να τον προωθήσει στην εξουσία, είτε ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ, είτε ψηφίζοντας τον νεροκουβαλητή του κ. Καμμένο, είτε ψηφίζοντας μικρά κόμματα που δεν έχουν απολύτως καμιά ελπίδα να μπουν στην Βουλή με αποτέλεσμα να επωφελείται ο ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο κόμμα. 

Αντί, λοιπόν, να μας απασχολεί η επάνοδος του ΓΑΠ στο πολιτικό προσκήνιο που δεν έχει καμία ελπίδα επιτυχίας, ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να περιορίσουμε κατά το δυνατόν τη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ για να μην ενεργεί εντελώς ανεξέλεγκτα όταν θα αναλαβει την εξουσία.

No comments:

Post a Comment